Hellevi Johanneksentytär
Galleria 2009


Hellevi, 469

Hellevi, 469Olyilaisen tynnyrintekijä Huugon leskivaimo, joka oli vuonna 466 mukana surullisenkuuluisilla Rankki Tilhevin illanistujaisilla estynyttä miestään edustamassa - nämä iltamat päättyivät karmean kidutuskellarin löytymiseen ja Tilhevin itsemurhaan.

Hellevin aviomies Huugo menehtyi samana talvena liukastuttuaan jäisellä pihamaalla ja halkaistuaan kallonsa. Leskeksi nuorena jäänyt Hellevi muutti Vuoriniittyyn ja sai pian töitä Deinosan- jalokivikillasta kivenkiillottajana. Näppäräsorminen ja terävä Hellevi kokeili onneaan noviisinkokeissa ja pääsikin killan jäseneksi taikuutta opiskelemaan.


Elantonsa Hellevi saa jatkamalla jalokivien käsittelyä sekä myymällä yhäkin omistamansa tynnyripajan tuotteita, Deinosan onkin Huugo- mieheltä perityn pajan pääasiakas. Vähän vapaa-aikansa Hellevi jakaa tunnollisen taikuuden opiskelun ja tynnyribisneksen pyörittämisen kesken.

Hellevi lienee parhaiten tunnettu Rajakatseessa Deinosanin edustajana "teehetkiksi" kutsuttujen velho- ja pappiskiltojen kokouksissa, joita hän myös emännöi. Jos Zharin mestareiden velhotar Lotus ja Vardakovin sotavelhojen velho Armas Jaama ovat olleet yhtäaikaisesti Rajakatseessa (ja toistensa kimpussa), on Hellevi mitä varmimmin säntäillyt hermostuneena ympäri tavernanseutua rauhoittelemassa vaarallisen voimakkaita velhoja.

Mutta miksi ihmeessä tämä nuorehko noviisi viihtyy Lotuksen seurassa silloin jos tällöinkin - vapaaehtoisesti?


Rajakatse maailman pelihahmo