Huhut: Rajakatse LIX: Lantin kääntöpuoli
HUHUJA PELIIN RAJAKATSE 59: LANTIN KÄÄNTÖPUOLI
Kevään pelien huhupaketteihin voi tutustua osoitteissa:

http://www.rajakatsefantasia.fi/rkwiki/index.php?p=Huhut%3A%20Rajakatse%20LVII%3A%20Avajaiset
http://www.rajakatsefantasia.fi/rkwiki/index.php?p=Huhut%3A%20Rajakatse%20LVIII%3A%20Haastetta%20el%E4m%E4%E4n

Noidenkin huhujen lukeminen on kannattavaa, jos niihin ei ole vielä aiemmin tutustunut.


Uusia huhuja alkukesältä ja keväältä:

Vuoriniityssä kynttilävalaja Sebastianin kauppahuoneen yksi varasto paloi pari päivää sitten yöllä maan tasalle. Tuli saatiin rajattua tähän yhteen varastoon ja muuta ei tuhoutunut tulessa. Tapaus on herättänyt keskustelua kynttilävalanta-käsityön turvallisuudesta kaupungissa, toisaalta väki muistaa vielä viime talven tapauksen, jossa Deinosan-killalta paloi yksi työpaja. Mitä siellä Deinosan-pajassa sitten lieneekään keitetty, jotakin tulenarkaa lientä. Tosin tulipalot eivät muutenkaan ole puutalovaltaisissa kaupungeissa kovin tavattomia.

Hurjaviinistä on kuulemma alkanut valua viljaa hiljalleen pohjoisille alueille. Nälkä saattaa siis vähitellen ottaa hellittääkseen, mutta koville tuo viime talvi on ottanut nimenomaan kaupungeissa. Yhä edelleen ruoan hinta on kaupungeissa todella korkealla tasolla, ja pikaista helpotusta elintarvikepulaan ei ole vielä tullut. Lähiviikkoina tilanne voi olla toki toinen.

Elintarvikepula on kevään ja alkukesän aikana aiheuttanut Vuoriniityssäkin vielä uusia mellakoita, joissa väkijoukot ovat yrittäneet käydä kolistelemassa keinottelijoina ja kiskureina pitämiensä kauppiaitten ovia. Pari päivää sitten oli jälleen melko levotonta, mellakointia esiintyi päivän ja vielä illankin mittaan, ja väen kerrotaan olleen rauhatonta vielä yölläkin. Vartiokaarteilla riittikin töitä väen rauhoittamisessa ja vangitsemisiakin mahdollisesti tapahtui useita. Tulipalo tapahtui puolestaan samana iltana ja yönä mellakoinnin kanssa, liekö näillä jokin yhteys toisiinsa. Toisaalta varasto sijaitsi eri puolella kaupunkia kuin kovimmat mellakat.

Suuriruhtinas Geofriuksen tytär Jessica kuuluu karanneen (taas). Edellisistä edesottamuksista onkin jo hetki aikaa. Hovi ei vahvista tyttären katoamista, mutta lukuisa määrä Geofriuksen palvelijoita kuuluu haravoivan Vuoriniityn ympäristöä. Myös Jessican vartiomies kuuluu kadonneen samalla. Jessican on määrä mennä naimisiin paroni Frederic Koskalan kanssa tänä kesänä. Onhan tuo jo toki aikakin, Jessican ikä lähestyy jo kolmea kymmentä hiljalleen.

Jessican serkku "maineikas" Versten on saapunut takaisin Vuoriniityn maakuntaan vietettyään talven kuninkaan hovissa etelässä. Geofriuksen hovin väki on ottanut tiedon Verstenin saapumisesta vastaan asiallisesti kuten aina, ja hiljaisten huokausten kera, kuten aina.

Melinan sisaria ei ole paljoa näkynyt alkukesästä Rajakatseessa. Jokunen kävi keväällä toteamassa, että ei ole ihan valmis vielä tuo pyhättö. Ihmettelivät työmaata ja totesivat, että tuokaa tieto valmistumisesta sitten, kun sen on valmis. Itse johtohahmoja ei ole näkynyt tänä kesänä Rajakatseessa juurikaan. Syy voi olla myös kaupungin huonossa ruokatilanteessa, ehkä he ovat katsoneet, että heitä tarvitaan siellä auttamassa.

Rajakatseessa viimeisiä veteraaneja vapautetaan nyt Nohvatovista keskikesän juhlapäivänä. Vielä muutama vapautus on tulossa. Sotilastarkastaja Aimo "Kantavarvas" huolehtii näiden veteraanien sijoituksesta ja valvonnasta. Veteraaneja ilmeisesti aikoo kokoontua keskikesällä Rajakatseeseen tätä viimeisten vapautumista juhlistamaan.

Huhutaan edelleen, että jossakin Rajakatseen seuduilla olisi kätkössä arvokas hopea-aarre, jonka kätköpaikasta vain veteraanit tietäisivät.

Keväällä yksi vapautettu veteraani löysi vaimonsa 24 vuoden eron jälkeen. Pari kuuluu asustelevan nyt yhdessä, työskennellen Koskalan omistamalla maatilalla, pehtoori Eerikin alaisuudessa.

Kaarlo Kempura aikoo järjestää tänä keskikesänä käsityökilpailun. Tyyli, työväline ja työ on vapaa. Lisäksi aiempi huhu keväältä väittää, että nohvatovilainen arvohenkilö Konstantin Romanned aikoisi järjestää Rajakatseessa, taverna Vanhalla Piparilla jonkinlaisen tuolileikin.

Kaarlo Kempura otti keväällä painiottelun Otto-isännän kanssa ja hävisi. Ilmeisesti riitaa oli syntynyt jostakin viinin maahan kaatamisesta tms. - no, näissä hommissa ei asiat riitele vaan miehet, sanoi Savihaarakin.

Nahkuri Einari ja leski Tiltu-Liina vihittiin keväällä avioliittoon. Nahkuri Einari on tullut jo kuuluisaksi pieleen menneistä kosioreissuistaan, jotka ovat menneet mönkään yleensä nahkurista itsestään riippumattomista syistä. Aviopari on sittemmin muuttanut pois Rajakatseesta, jonnekin Bokean suuntaan.

Keväällä huomiota herätti kaksi varakasta kauppiasta, joilla oli hurjaviiniä puhuvia ja hyvin kuuliaisia palvelijoita. Kempuraakin saattaisi kiinnostaa kuuliaiset palvelijat Savihaaran jälkeen.

Isäntä Otto joutui keväällä kärhämään Rajakatseen kaartin kanssa, joutui kolkatuksi ja putkaan. Seuraavana päivänä Otto sai miekkansa takaisin ja vapautettiin. Huutoa ja sättimistä kuultiin puolin ja toisin, mutta seriffi ratkaisi asian niin, että ketään ei syytetä eikä rangaista ja lähetti Oton kotiin.

Rajakatseessa on nykyisin uusi aliupseerikokelas, Gabriel, joka keväällä sai siirron Pohjatuulen varustukselta Rajakatseeseen. Hänellä on vaimo Nerina, joka asuu myös linnakkeella.

Rajakatseessa esiintyi yhtenä kevään päivänä kirjoitettuja ylistyslauseita Paltamonista ja toisenlaisia lappusia Hostronista. Nämä olivat siis eri lapuille kirjoitettuja. Savihaara suunnitteli aluksi Paltamonin ylistyskirjelmän muuraamista Melinan pyhätön kivijalkaan, kun ei tajunnut, mikä lappu se on.

Kerrotaan, että näin keskikesän juhlan aikaan Melinan sisarilla saattaisi olla jotakin toimintaa Rajakatseessa, onhan kyseessä Melinan kuoleman vuosipäivä. Vuosia Melinan kuolemasta on jo kuusi. Saapa nähdä, onko pyhäkkö avoimena.

Metsäläiset ovat kertoman mukaan edelleen levottomia, useamman heimon kerrotaan liikehtivän, ja myös Rajakatseen seuduilla on tehty metsäläishavaintoja. Kaiketi metsästysretkistä on kysymys.

Suomurajasta saakka on kantautunut huhu erään kuuluisan taskuvarkaan, Mikael "Nopsajalan" kiinnijäämisestä. Miehen nappasi kiinni joku vaeltava ritari ja hänen aseenkantajansa. Huhu kertoo, että varkaan kiinniottoa edeltänyt vauhdikas takaa-ajo kaupungin kujilla tuotti enemmän vahinkoa kuin taskuvarkaan toiminta itsessään, joskaan kukaan ei kai kuollut.

Läntisiltä barbaarialueilta meren takaa kuuluu taas kummia. Aikaisemmin keväällä kiersi huhu, että siirtokunnissa riehuisi jonkinlainen kulkutauti - vieläpä että tauti keskittyisi nimenomaan nohvatovilaisiin joukkoihin. Sotilaat ovat luonnollisesti likaisia, mutta tauti kuuluu olleen erityisen sitkeä etelässä viime syksynä valloitetuilla alueilla? Ja mitä sellainen sotajoukko tekee joka on sairas – no eipä taida tehdä paljon mitään? Eikös siellä ollut vielä niitä verenhimoisia barbaarejakin?

Tautia vastaan on siirtokunnissa taisteltu ankarasti, mm. ylipappi Paltamon on ilmeisesti käärinyt hihansa. Taitaa olla ensimmäinen ja viimeinen kerta kun mies tekee mitään yleishyödyllistä? Muuten yksityiskohtia on meren takaa tihkunut valitettavan vähän - sekin pelko on, että kulkutauti tarttuisi satamaan kuten Olyihin. Kuningaskuntien lähetit ovat juorunneet, että parannuskeino olisi löydetty, vaikka jälkipyykki voi viedä reilusti aikaa.


Avioitumisohjeet:

-On yleisenä käytäntönä, että mies ja nainen voivat avioitua keskenään nopeallakin varoitusajalla. Tällöin pari hakeutuu papin luokse ja puheille, joka näiden kanssa keskusteltuaan ja aviollisen esteettömyyden todettuaan voi vihkiä parin yhteen. Vihkiminen voi olla yksityisempi tapahtuma, tai sitten julkinen tapahtuma, jota väkijoukko voi yhdessä seurata ja juhlistaa. Usein avioitumista juhlistetaan viettämällä myös varsinaiset häät, jotka yleensä vietetään vihkimisen jälkeen. Häät ovat siis suuri tapahtuma, joihin osallistuu väkeä kummankin osapuolen suvusta ja tuttavapiiristä. Häiden vietto on yleistä, mutta ei aina välttämätöntä, ja erityisesti vakavaraisille ja rikkaille suvuille häät ovat tärkeä tapahtuma. Vähävaraisemmat ja muutkin henkilöt saattavat toisinaan jättää häät väliinkin ja tyytyä pelkkään papin vihkimiseen ilman suuria juhlallisuuksia. Jotta avioliitto saa lainvoiman, pitää siitä tulla merkintä papin suureen kirjaan. Rajakatseessa papinvirkaa pitää tällä hetkellä Serpent. Jojopan voi vihkiä nohvatovilaisten avioliittoja.

Kaksintaistelu-ohjeet:

-Yleiset ohjeet kaksintaistelua silmällä pitäen. Laki sanoo seuraavaa: Mies voi haastaa kaksintaisteluun toisen miehen, mikäli (huom. naiset ja lapset siis eivät kaksintaistele koskaan) a) on hyvä syy b) haastettu ei ole esim. raajarikko, sokea tms. heiveröinen c) haastettu tai haastaja ei voi olla pappi, kuninkaan virkamies tai lähettiläs d) aatelista ei alempiarvoinen voi haastaa kaksintaisteluun. Laki ei käytännössä sano muuta. Lisäksi muutamia käytännön sanelemia juttuja: Kaksintaisteluun kelpaa hienosti syyksi esim. sanallinen kunnianloukkaus. Mikäli joku on esim. saattanut neidon raskaaksi häpeällisesti ja ei suostu avioliittoon neidon kanssa, niin tällöin neidon sukulaisten olisi jopa velvollisuus kaksintaisteluun haastaa. Kaksintaistelusta pakeneminen on luonnollisesti iso häpeä ja lopun ikäänsä saa kantaa pelkurin mainetta. Lisäksi ei olisi mahdotonta, että haastaja katsoisi oikeudekseen tappaa tavattaessa paennut pelkuri.

Kielistä:

-Mahtivuoren kieltä mallinnetaan pelissä suomella, hurjaviiniä taas englannilla. Kaikki pelihahmot osaavat mahtivuorta, ellei hahmoselosteessa toisin ilmoiteta. Hurjaviinin kieltä hahmot osaavat vain, jos asiasta on hahmoselosteessa erikseen mainittu.
-Nohvatovin kieltä mallinnetaan ruotsilla, mutta erityisesti Vardakovin maakunnassa puhutaan yleisesti mahtivuorta, vaikka Vardakov Nohvatovin osa onkin. Hahmo osaa nohvatovia vain, jos hahmoselosteessa on asiasta erikseen mainittu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673