HukanmaaHukanmaaHukanmaa on pieni kartanon hallitsema alue Suomurajan lähellä, Mahtivuoren kuningaskunnassa.

Historiaa:

Hukanmaata ja sen kahta kylää ja pientä linnakartanoa ovat hallinneet Hukanpään suku, jotka johtavat linjansa aina Eemeli Hukanpäähän, Juilo kolmannen ritariksi tekemään mieheen, joka sai kuninkaalta läänityksekseen pienen metsäisen alueen noin viiden päivämatkan päässä Suomurajasta. Alue päätettiin asuttaa aikanaan rikkaiden metsästysmaiden ja hedelmällisen maan vuoksi. Alueelta löytyi myös jalokiviä ja pieni kupariesiintymä, jotka on kuitenkin jo louhittu loppuun vuosisata sitten. Kaivoksesta ovat jäljellä vain vaaralliset kuilut ja käytävät.

Hukanpään suku toi alueelle perheitä ja asutti aikanaan kaksi kylää, noin kolmen virstan päähän toisistaan. Huhutaan myös, että Eemeli Hukanpää oli merirosvo tai rosvoritari ennen uskollisuuden valaansa kuninkaalle ja että Eemeli keräisi ryöstösaaliistaan suuren aarteen. Alue on siitä pitäen ollut Hukanpään suvun hallinnassa. Tällä hetkellä Hukanmaata hallinnoi Urho Hukanpää.

Alue:

Ensimmäinen kylä, Harmaakumpu, on saanut nimensä metsäpalossa harmaaksi palaneesta mäestä, jonka juurelle ensimmäiset talot rakennettiin. Harmaakummun kylä on nykyään noin parinkymmenen perheen koti. Kylässä on seppä, nahkuri, mylläri ja kuusi maatilaa.

Toinen kylä tunnetaan nimellä Korpinpelto. Se muistuttaa sisartaan elinkeinoiltaan, mutta sepän, nahkurin ja myllyn sijaan kylässä sijaitsee pieni Ishacan pyhäkkö ja Hukanpään vanha tila.

Hukanpään suvulla on alueella kaksi omaa tilaa, Vanha Hukanpään tila ja uudempi linnoitus-kartanoksi rakennettu Hukanhammas.

Hukanhammas on noin kaksisataaviisikymmentä vuotta sitten valmistunut, nykyisin rapistunut, linnoitettu kartano, jonka tarkoituksena oli suojella kaivostoimintaa sekä uutta kauppatietä Suomurajasta pohjoiseen, joka ei koskaan kuitenkaan valmistunut.

Tilanne vuonna 473

Hukanpään suku riiteli vuonna 473 alueen hallinnasta, koska kuolinvuoteellaan vanha Juulius Hukanpää teki vain muutaman todistajan läsnäollessa nuoremmasta pojastaan Kaarlesta perillisensä, vaikka vanhempi veli Eerikki oli myös elossa. Eerikki ja hänen lapsensa eivät tätä tietenkään sulattaneet, mikä johti katkeraan riitaan Kaarlen ja Eerikin välillä. Tämä oli alku Hukanmaa-larppikampanjalle.

Kun riitaa yritettiin sovitella, niin Eerikki päätyi serkkunsa Kaalepin surmaamaksi. Samassa yhteydessä Kaarle haavoittui vakavasti. Kruununkirjuri nimesi Hukanmaan hallitsijaksi Eerikin pojan Urho Hukanpään, joka on hallinnut Hukanmaata siitä lähtien. Haavoittunut Kaarle Hukanpää kuoli vammoihinsa myöhemmin.

Hukanmaa-kampanja

Hukanmaa-larppikampanjan ensimmäinen kausi pelattiin 473 - 476 välillä viiden pelin kestoisena. Kampanjan aikana Urho Hukanpäästä tuli Hukanmaan hallitsija. Samalla hän tuli riitaantuneeksi Deinosan-killan kanssa, kun Hukanmaalta löytyi kätkettyjä rikkauksia. Kampanjan ensimmäisen kauden aikana maininnan arvoisiksi hahmoiksi nousivat myös Hukanmaan suurin tilanomistaja Ruben Suurkivi, sekä Hukanmaan rikas oluentekijä Amalia Mallasranta.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673