Liena rannikoltaRannikon Liena on torpan kasvatti noin päivän purjehdusmatkan päästä etelään Rantatörmän kylästä.

Liena viihtyy parhaiten rantaviivan tuntumassa, oli se sitten maissa tai vesillä. Hän on taitava värjäri ja kasvintuntija, mutta ei oikein tule toimeen ihmisten kanssa. Vieraat pitävät häntä sairaalloisen ujona. Tutummat joskus ihmettelevät ylenpalttisia tuttavallisuuden puuskia, varsinkin kun Liena innostuu selittämään jotakin asiaa. Sellaisten tilanteiden jälkeen Liena on yleensä itsekin hämillään omasta uskalluksestaan.

Liena on (vähintäänkin henkisesti) riippuvainen veljensä Kaukon tuesta. Nykyään hän pärjää myös ilman Kaukoa Meg Kehrääjän avulla. Meg on kotoisin Lienan ja Kaukon naapuritorpasta, vaikka onkin reippaasti heitä vanhempi. Kolmikko lähti yhdessä kulkemaan vuonna 473, kun Lienan ja Kaukon torpalla oli väentungosta ja pestautuminen käsityötaitojen varassa Bokeanjärven ympäryksen kyliin ja taloihin vaikutti houkuttelevalta ajatukselta.

Lienan ja Kaukon kotitorppa on kuuluisa simastaan. Seurueen saavuttua Rajakatseeseen varhain keväällä 474, ei värjärin ja kutojan töitä ollut heti tarjolla. Kolmikko sai kuitenkin puhuttua itselleen pestin simantekijöinä Nuutin torpalle. Sieltä käsin he ovat kiertäneet muitakin seudun taloja, milloin huovuttamassa kevätvilloja, milloin muissa talkootöissä.


Rajakatse maailman pelihahmo