Versten


Haettu sivu:
'Maineikas' Versten
Galleria 2008


Versten "<i>maanmittaajana</i>"

Versten "maanmittaajana"Simoniden ritari Torstenin nuorempi veli, myös Geofriuksen sukulaisia. Versten on vanhemman veljensä tavoin viettänyt suuren osan nuoruudestaan Suomurajassa ja sen läheisyydessä. Tosin siinä missä Torsten on menestynyt sotilaan urallaan, on Verstenin kohdalla hankala edes puhua mistään "urasta." Kun Torsten matkasi pohjoiseen ja saapui Rajakatseen linnakkeen komentajaksi vuonna 465, tuli myös Versten mukana. Kun taas Torsten läksi alkuvuonna 468 paluumatkalle etelään, jäi Versten kuitenkin pohjoiseen eli Vuoriniityn maakuntaan siellä asuvien "riemuksi".

Vuosien varrella Versten on ehtinyt touhuta monenlaista, mm. keskikesällä 466 hän tarjoili Rajakatseen tavernalla ihmisille viiniä, joka paljastui sittemmin myrkytetyksi. Tuosta toilailusta Versten päätyikin seuraavana päivänä jalkapuuhun tuomarin päätöksellä. Kesällä 467 Versten puolestaan päätyi Rajakatseen Derecas-papiksi pamppukaartin virkaanasettamana, vaikka miehellä ei ollut toimeen minkäänlaista pätevyyttä. Papinvirka jäi lyhykäiseksi, sillä pamppukaartien kärsittyä tappion Versten luopui syksyllä papin virasta lähettiläs Otvizin kehotuksesta pappi Alenan eduksi. Seuraavan kerran Versten nähtiin Rajakatseessa keskikesällä 468, kun mies saapui apulaisen kanssa tavernalle suorittamaan "maanmittauksia". Mittailuiden tarkoitus vain jäi kovin epäselväksi, samaten se, miksi mittalanka piti yhdessä vaiheessa vetää tavernan sisältäkin.

Verstenin kerrotaan oleskelevan yleensä suurruhtinas Geofriuksen hovissa, muiden melko joutilaiden hovimiesten joukossa. Toimeton ei tuo mies toki ole, mutta onko tämä aina hyvä asia. Huhutaan mm., että Versten suunnittelisi 'hunajatarhan' perustamista hovin puutarhan yhteyteen...

Lopuksi piirros Torstenin ja Verstenin nuoruudenvuosista Suomurajassa. Torsten on lyönyt Verstenin kanssa vetoa siitä, onnistuuko Verstenin kiivetä tornin huipulle.

Vedonlyönti meneillään

Vedonlyönti meneillään
Rajakatse maailman pelihahmo


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673