Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Sivusto muuttaa toiseen palvelimeen, ei sivusäätöjä tänne pariin päivään


AvioliittoGalleria 2009


Pappi Serpent vihkimässä avioparia keskikesällä 469

Pappi Serpent vihkimässä avioparia keskikesällä 469Avioitumiskäytännöt ovat sekä Derecas-uskonnon että Zada-uskonnon piirissä osin samanlaiset.

On yleisenä käytäntönä, että mies ja nainen voivat avioitua keskenään nopeallakin varoitusajalla. Tällöin pari hakeutuu papin luokse ja puheille, joka näiden kanssa keskusteltuaan ja aviollisen esteettömyyden todettuaan voi vihkiä parin yhteen. Vihkiminen voi olla yksityisempi tapahtuma, tai sitten julkinen tapahtuma, jota väkijoukko voi yhdessä seurata ja juhlistaa. Usein avioitumista juhlistetaan viettämällä myös varsinaiset häät, jotka yleensä vietetään vihkimisen jälkeen. Häät ovat siis suuri tapahtuma, joihin osallistuu väkeä kummankin osapuolen suvusta ja tuttavapiiristä. Häiden vietto on yleistä, mutta ei aina välttämätöntä, ja erityisesti vakavaraisille ja rikkaille suvuille häät ovat tärkeä tapahtuma. Vähävaraisemmat ja muutkin henkilöt saattavat toisinaan jättää häät väliinkin ja tyytyä pelkkään papin vihkimiseen ilman suuria juhlallisuuksia. Jotta avioliitto saa lainvoiman, pitää siitä tulla merkintä papin suureen kirjaan. Rajakatseen papinvirkaa pitää tällä hetkellä (kesällä 469) Derecas-pappi Serpent. Zada-pappi Jojopan voi vihkiä nohvatovilaisten avioliittoja.


Sekä Derecas-papiston että Zada-papiston opetusten mukaan avioliitto kestää kuolemaan saakka. Avioeroja ei siis myönnetä kuin harvoin ja erityisen painavista syistä. Vuoriniityn maakunnasta tiedetään muutama tapaus viime vuosien varrelta, yleensä kyse on ollut tavallista varakkaammista ja vaikutusvaltaisemmista henkilöistä. Zada-papistolla on tiukempi linja, eikä ennakkotapauksia avioeroista tunneta. Leskeksi jäävä voi toki avioitua uudelleen kummankin uskonnon piirissä.

Avioliitto on molemmilla valtakunnanpapistoilla yksiavioinen, sen sijaan kielletyn Iiv-papiston kerrotaan sallivan moniavioisuuden.