Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Niuva


Kylä: Niuva
Väkimäärä: yli 200 ihmistä
Päätoimenkuva: Kalastajia, metsästäjiä ja viljelijöitä
Kalastajat nuivia hyväksymään järvelle lisää kalastajia ulkopuolelta.
Valtakunta: Nohvatov
Kieli: Nohvatov
Yhteydet: Tiellä Nohvatovista pohjoiseen
Muuta: Järvi vieressä on keskisuuri, sitä pitkin kulkuyhteys Nohvatovin kaupunkiin, joka on oikeastaan vastarannalla. Kylä on joen suussa, joka laskee järvestä kohti merta. Laiturit ovat ihan hyvät ja niitä voidaan käyttää suurempienkin veneiden lastaukseen. Tämä kylä ei kuitenkaan juuri houkuttele kauppiaita poikkeamaan pitemmäksi aikaa.

Myös tämä kylä on pyritty rakentamaan rinkimuodostelmaan ja aidoittamaan talojen väliköt ainakin petojen poissa pitämiseksi. Raitin päät suljetaan porteilla yöksi.

Kylässä kaikki talot hirsistä tehtyjä. Kylän läpi kulkee raitti, jonka varressa on suurin osa taloista järjestyksessä:

Vasemmalla puolella:

-Turik, Kalastaja perheineen
-Taverna, Alex perheineen
-Kylän päällikkö Jaama perheineen
-Metsästäjä Veino perheineen
-Kalastaja Netojan perheineen

Oikealla puolella:

-metsästäjä Mauna
-Konsta vanhapoika
-Zada-pyhättö
-kauppa, Raape perheineen
-Oluenpanija+leipur, Halhari perheineen

Kylän pääraitin vieressä oluenpanijan talon takana on talo. Siinä asuu 3 ihmistä, jotka eivät ole sukua keskenään. Vanha mies, joka lähinnä tekee käsitöitä ja elää almuilla, vanha nainen, joka auttelee Halharia sekä talon muita asukkeja ja saa siitä elantonsa (ei ole juorukello). Kolmas asukki on yksinäinen nainen Tanja (31v), joka on sellainen huono nainen ja jakaa palveluksia ohikulkeville matkaajille. Hän on ilmeisesti tehnyt ihan kivasti rahaa, mutta kukaan ei osaa sanoa, missä hän säilyttää rahojaan - ilmeisesti talossaan kuitenkin. Lisäksi hän on hyvä ampumaan jousella tarvittaessa ja ei missään tapauksessa ole avuton. Talo on tämän naisen oma ja hänen äitinsä isän rakentama. Isä ei ole tiedossa, koska naisen (Tanjan) äitikin oli huono nainen, mutta ei tarpeeksi varovainen ja Tanja on tulosta tästä. Äiti on kuollut kuten hänen isänsä, joka siis rakensi tuon talon.

Tämän tarinan voi kuulla tavernassa keneltä tahansa, joka sen suostuu kertomaan. Tanjan asiakaspiiriin kuuluvat nimenomaan ohikulkevat varakkaat miehet, eikä niinkään kylän asukkaat. Taksa on 50 kuparirahaa kerralta, mutta Tanja on pätevä ja tietää hommaan liittyvät vaarat.

Zada-pyhätön takana noin 100 metriä pyhätöstä on hautuumaa. Pyhätössä palvelee noin puolet vuodesta vanha pappi, joka on tyytyväinen asemaansa. Papin nimi on Ansel. Ansel ei piittaa Tanjan puuhista, vaikka tietääkin niistä. Hautuumaa on luonnollisesti kylän aidan ulkopuolella.

Tien päässä Netojan ja Halharin päädyssä on vielä useita taloja, joissa asuu kalastajien ja kahden metsästäjän perheet.

Kylän ulkopuolella pohjoiseen noin 400m on talo:
Mikset, metsästäjä (leskimies)

Pohjoiseen on 3 kaskiviljelytilaa noin 10-kilometrin säteellä. Näiden päämiesten nimet ovat: (Maataloissa on yli 20 ihmistä palvelusväkineen)
-Alex (naimisissa ja lapsia)
-Vento (naimisissa ja lapsia)
-Haaksi (leskimies, mutta lapsia)

Kylässä pitkään ja vakituisesti olleet sukunimillä nimetyt suvut:
Jaaman suku, päämies Helge Jaama
-Helge on siis eräänlainen kylän päällikkö. Pikemminkin kuitenkin vain kylän jonkinlainen merkkihenkilö. Hän on ikääntyvä ritari ja aikanaan syntynyt tässä kylässä.


Nohvatovin kylät