>Mode:Read-RKSivut/sivut/Sandra Peinar>Mode:True-RKSivut/sivut/Sandra Peinar

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Sandra Peinar

Versio 3
Galleria 2006


Sandra Peinar keskellä oikealla

Sandra Peinar keskellä oikeallaNohvatovilaisen Peinarin aatelissuvun jäsen, Taltaran sotilaskomentaja Nikolai Peinarin tytär ja ainoa jälkeläinen. Tunnetaan värikkäästä luonteesta ja monenlaisista tempauksista. Sandra on matkustellut eri puolilla Nohvatovin valtakuntaa useille metsästysretkille osallistuen. Sandran isällä ja ilmeisesti muillakin sukulaisilla on ollut vaikeuksia pitää Sandraa kurissa, neito on melko omapäisesti tehnyt, mitä on halunnut. Sandra on kertoman mukaan käyttäytynyt ajoittain varsin epänaisellisesti ja epä-aatelismaisesti, mm. rahvaan parissa aikaa viettäen. Vuosina 466-467 Sandra oleskeli Vardakovin maakunnassa, ja Rajakatseessakin neitoa nähtiin useaan otteeseen. Sandrasta lähti myös liikkeelle useita häväistysjuttuja, mm. siitä, että tällä naimattomalla naisella olisi ollut useita kiihkeitä, avioliiton ulkopuolisia suhteita eri mieshenkilöihin. Miesten kiinnostus lienee sinänsä hyvin ymmärrettävää, sillä Sandra on kuvailun mukaan hyvin valloittava henkilö. Huhutaan, että Sandralla olisi ollut tai on kenties edelleenkin yhteyksiä mm. Vardakovin ruhtinaan Mikaelin poikaan Joonataniin, mutta varmaa tietoa asian todenmukaisuudesta ei ole.


Galleria 2010


Sandra Peinar (oikealla) kiistelee Neonillan kanssa.

Sandra Peinar (oikealla) kiistelee Neonillan kanssa.Sandra on matkaseurueineen kulkenut usein erämaissa metsästysretkillä, ja Sandra onkin kohtalaisen kyvykäs eränkäynnissä. Tämäkin on hienolle aatelisnaiselle melko poikkeuksellista. Samaten Sandra tunnetaan kiinnostuksestaan metsästyshaukkojen kasvattamiseen ja käyttöön. Erätaidoista on ilmeisesti ollut huomattavasti konkreettistakin hyötyä. Keskikesällä 466 Sandra kokosi eräseurueen, joka lähti jahtaamaan Rutto-nimistä nohvatovilaista rikollista. Rikollinen saatiin kiinni ja surmatuksi Vuoriniityn maakunnan puolisissa erämaissa, ja tämän ruumis toimitettiin lopuksi Vardakoviin.

Sandran mukana on kulkenut usein palveluskuntaa, jonka huomattavin henkilö on viime vuosina ollut Ludmilla Valtovaar-niminen, oppineelta ja arvovaltaiselta vaikuttava nainen.


Viimeaikaiset tapahtumat:

Syksyllä 467 Rajakatseeseen saapui Sandraa kosimaan etelästä, Taltaran kaupungista lähtenyt nohvatovilainen upseeri Boris, huhujen mukaan itsensä Sandran isän Nikolain lähettämänä. Häät olivat jo lähellä, kun Sandra yllättäen katosi paikan päältä harhautuksen turvin. Sandra oli ilmeisesti karannut paikalta seurueensa kanssa, johon kuuluivat tuolloin hieman yllättäen myös ritari Velmon. Syksystä 467 lähtien Sandran ja hänen seuralaistensa sijainti oli osaltaan arvailun varassa. Syksyllä 468 eli noin vuoden kuluttua katoamisesta Sandra ilmaantui takaisin pohjoiseen ja Rajakatseeseen. Kertomukset väittävät, että Sandrasta olisi tullut tällä välin kovin uskonnollinen. Jaa, uskoisiko tuota, tuumaa moni. Ainakin Sandran toilailujen myötä Peinarien suvun maine on kärsinyt aikamoisen kolauksen. Sandra palasi lopulta kotiin Taltaraan, jossa pian juhlittiinkin häitä ansioituneen, maattoman ritari Raavenan kanssa. Liitto on ilmeisen onnellinen. Jurik Raavenaa Sandra Peinaria onkin jo siunattu yhdellä lapsella, Nikolai nuoremmalla. Ilmeisimmin Sandrasta on siis tullut suvullensa sopiva avioitunut ja kunniallinen nainen, vihdoinkin!

Vuonna 474 Sandra Peinar osallistuu arvovaltaisen seurueen kanssa kolmen vuoden välein vietettävän Zadalaisen pyhimyksen Seintzin juhlallisuuksiin pyhiinvaellusmatkan muodossa. Pyhiinvaellusmatkalle osallistuminen on merkittävää koko Peinarien suvulle.


"Arvailuja" Sandran "miehistä":

Ilkeät juorupuheet väittävät, että Sandralla olisi ollut soveliasta läheisemmät suhteet ainakin seuraaviin mieshenkilöihin ennen avioitumistaan:

-Justiarus Vagemor, Bokean illusionisti
-Joonatan Mikaelinpoika, Vardakovin ruhtinaan poika
-Ritari Velmon, Simoniden ritari
-...