Rajakatse LXXVIII


Pohjoisessa Mahtivuoressa oli tapahtunut kaikenlaista ikävää ja huono-onnista. Savihaara oli kännipäissään huudellut, että Rajakatse on noitien kiroama. Tämänköhän vuoksi Vanhalle Piparille saapui virallinen noidannuuhkija. Sitten toinen ja sitten jopa kolmas. Eiköhän nyt vähän jo liioiteltu? Noidannuuhkijat kävivät kovaäänistä keskustelua keskenään, sillä hekään eivät selvästikään odottaneet törmäävänsä toisiinsa. Kävi ilmi, että ainakin yksi heistä oli aivan eksyskissä.

Noidannuuhkijat juttelivat pappi Serpentin kanssa, joka ei vaikuttanut pelkäävän noitia. Kyllä ne noidannuuhkijat kuitenkin yhden puoskarin nappasivat. Puoskari kaupitteli ihmerohtoja. Noidannuuhkijat takavarikoivat rohdot ja Serpent vangitutti puoskarin tämän jälkeen.

Tavernalla liikkui lisäksi outo seurue, joka järjesti kaksintaistelunäytöksiä ja vedonlyöntiä. Kaksi heistä väitti olevansa pohjoisten siirtokuntien barbaareita, ja kieltämättä he ainakin siltä näyttivät. Kolmas jäsen oli Mylläri? Siis oikeastiko joku mylläri? Hän ei totisesti näyttänyt kuuluvan tovereidensa seuraan, mutta erinomainen taistelija se Myllärikin oli. Joukko järjesti pari näytöstä, jotka olivat kieltämättä hyvinkin viihdyttäviä.

Nohvatovista uskonnollista vainoa paenneet Zada-munkit veli Toh ja Veli Pih viettivät myös aikaansa Vanhalla Piparilla. Heillä oli nyt mukanaan myös Zada-nunna Sanniux. Munkit väittivät Sanniuxin olevan itsensä Zadan tytär! No eipä ihme, että tällaista väitettä eivät kaikki zadalaiset katso hyvällä. Vaan mitäpä tuollaiset väitteet hartaita Derecasin seuraajia liikuttaa?