Mitäs minulla on edessäni? Sekalainen joukko maankiertäjiä, onnenonkijoita, ja ties vaikka mikä. Ei ole komeaa sukutaustaa ja suuria mahtimiehiä rahoittajina? Kaupungeissa ja kylissä niistä sukutaustoista ja rahapusseista voi olla hyötyä, mutta ei erämaassa. Metsissä, soilla ja korpimailla pärjää se, joka on neuvokas, luonteeltaan vahva ja sinnikäs ja tottunut tulemaan toimeen omillaan. Omat taidot ja luonnonhenkien kunnioitus, ne riittävät. Tarvitsen aina ajoittain neuvokkaita ja varmakätisiä miehiä ja naisia eri tehtäviin. Minä ja alaiseni Rajavartijat pidämme huolen, että kulkijan ei tarvitse kulkea metsätaipaleilla kaiken aikaa levottomin ja pelokkain mielin. Ja jos haluatte liittyä mukaan, asiasta voidaan keskustella…

Tara Pahakatse, kokkotornien valtiatar

Rajakatse-roolipeli julkaistiin alunperin Juha Pereen ja Petri Pohjanmiehen tuottaman 1996 Larpmaster-ohjelman kylkiäisenä. Ideana oli antaa pelaajille mahdollisuus pelata LARP-hahmojaan myös perinteisenä ropena. Tämä ei ikinä oikein ottanut tuulta alle, mutta Rajakatseen maailmassa on pelattu useita kampanjoita vuosien varrella. Rajakatse-roolipeli käyttää Pauli Kärenahon 4d6-pohjasta roolipelijärjestelmää ja antaa mahdollisuudet toteuttaa eeppisiä seikkailuja 240-luvun pohjolassa. Peli keskittyy Vuoriniityn maakuntaan kuninkaan lähettäessä Geofrius ensimmäisen saattamaan maakunnan tiukemmin kuninkaan vallan alle.

Peli julkaistiin Ropecon 2017-tapahtumassa sekä paperi- että PDF-versiona yhdessä Rajakatseen multimedia CD:n kanssa. 2018 peli oli esillä Suomen Pelimuseon “Astuit Ansaan”-näyttelyssä ja 2019 alussa julkaistiin uudistettu, Martti Huuskon kampanja-asetelmalla laajennettu versio.

Rajakatse-roolipelin painosta voi tiedustella yhdistyksen tiedotusvastaavalta.

Rajakatse-Roolipeli (2018)
2. uudistettu painos

Ladattavat

 

Rajakatse roolipeli 2018

(Varalinkki)

Dokumentti: Elävä errata (2018)

Yhden sivun hahmolomake (2018)

(Varalinkki)

Hahmolomake 1.1 (2017)

(Varalinkki)

Roolipelin liitteet (2017)

(Varalinkki)

Esimerkkikyvyt ja taidot

(Varalinkki)

Osumapaikkataulukko

(Varalinkki)

Vuoriniityn maakunnan kartta

(Varalinkki)

Loitsulistat

(Varalinkki)

Rosvopaistia-seikkailu

(Varalinkki)

 

Hahmot

Paavali Patapää

(Varalinkki)

Aatos Aikarohkee

(Varalinkki)

Raakkel Rautahammas

(Varalinkki)

Olavi Onnensoturi

(Varalinkki)

 

Vanhat versiot, jos niitä joku kaipaa

Elävä Errata (2017)

Rajakatse roolipeli (2017) PDF

Tunkanummen kuva
Vuoriniitty ja Vardakov kuva

 

In Memoriam…

 

Rajakatse-roolipeli (2017)

 

Tekijät: Rami Sihvo, Martti Huusko, Sami Mäntylä, Wille Ruotsalainen, Petri Mäntylä

Erityiskiitokset: Pauli “Kärppä” Kärenaho, Juha Pere, Outi Huusko, Jaakko Virtanen, Miska Fredman, Jouko Salminen sekä koko Rajakatse Fantasia RY:n väki ja Kempura.

Kuvitus: Wille Ruotsalainen, Petri Mäntylä, Jenni Härö (kansi)

Taitto: Kati Halonen

Painettu: Kopio Niini, Tampere 2017, 2018