Kirjaudu rajakatsetunnuksella

'Suomurajalaiset kauppiaat'


Neljän miehen ryhmä, joka esiintyi keskikesällä 467 Rajakatseessa suomurajalaisina kauppiaina. Miehet paljastuivat ilmeisesti rosvoiksi ja kiinniotettaessa he koettivat aluksi paeta Weldoonin puolelle, sitten rajakatseelaisten soturien viis veisatessa valtakunnanrajasta taistelivat kiinnijäämisen uhatessa kuolemaansa saakka. Mm. ryhmän johtaja riisti hengen itseltään vaatteisiinsa piilottamallaan tikarilla. Ryhmän useimpia jäseniä ei ole tunnistettu, ja mm. kuolleesta johtajasta arvellaan, että tämä olisi kenties saattanut olla itse "Haukka." Mitään varmaa vahvistusta asialle ei toki ole. Ainoa jäsen, joka on joukosta varmuudella tunnistettu, on Kuikelo-niminen mies. Kuikelo toimi eläessään itsenäisenä kirjurina ja kuriirina Vuoriniityn kaupungissa ja maakunnassa, mutta ilmeisesti mies oli myös rikollinen siinä missä muutkin ryhmän jäsenet. Miesten tavoitteet Rajakatseessa jäivät siis hämärän peittoon.

---Yksityiskohtana mainittakoon, että ryhmän kiinniottoa kuvaillaan lyhyesti Roolipelaaja-lehden numerossa 15, Rajakatse-artikkelin johdannossa. Kuvaus on seuraavanlainen:

Rapistuneiden puutöllien edessä tapahtuvat neuvottelut repeävät täysin yllättäen käsiin. Rosvoiksi osoittautuneet miehet pakenevat, mutta paikalliset surmaavat heidät lainehtivaan viljapeltoon. Sitten joku tajuaa, että rosvot olivat ehtineet jo ylittää valtakunnan rajan, joka kulki pellon laidassa.