Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Bokean Illusion


Bokean illusion tunnus

Bokean illusion tunnus... kaikkein mielenkiintoisin kauppiasryhmä on Bokean-illusioksi kutsuttu jalokiviin erikoistunut
kauppiasryhmä. Heidän väitetään osaavan magiaa, mutta silti kovin suurta arvostusta
ei heidän kiltansa ole koskaan saanut. Vähäinen arvostus saattaa johtua osaltaan heidän
sisäisistä ristiriidoistaan ja ei ole kovin tavatonta kuulla tämän kyseisen killan edustajan
puhuvan pahaa toisesta killan jäsenestä tämän selän takana. Pahan puhuminen on
kuitenkin pientä, sillä huhutaan killassa tapahtuneen useita salamurhia ja ryöstöjä killan lyhyen
historian aikana. -Iida ja Miura


Bokean illusio on melko nuori jalokivikilta ja muiden voimakiviryhmien väheksymä. Pääpaikka on Nohvatovin puolen Bokean kylässä ja toinen killan osa sijaitsee Vardakovissa. Tämän killan velhot ovat jo nimensäkin mukaisesti erikoituneita illusioiden tekemiseen, mutta se ei tarkoita, että he eivät osaisi mitään muuta tehdä. Bokean illusiossa on velhoja alle 20, mutta kilta työllistää luonnollisesti myös paljon muuta väkeä, mutta hiukan vähemmän, kuin muut killat.

Bokean illusiossa on aina ollut sisäisiä ristiriitoja ja valtapelejä, millaisia vastaavassa määrin ei juuri muissa jalokivikilloissa ole ollut, joitakin yksittäistapauksia lukuun ottamatta. Kilta on perustettu vasta vuonna 312, jolloin killan perustajajäsenet olivat tulleet Bokeaan ja pitäneet siellä avauskokouksen. Tapahtumasta kertoo tarina Bokean kokous. Nämä jäsenet olivat irtautuneet jostakin toisesta illusionistikillasta, jonka sijaintia ei tunneta. Lisäksi ei tiedetä, onko kyseinen emokilta pysynyt olemassa tämän irtautumistapahtuman jälkeen, jossa suuri osa sen tärkeistä jäsenistä lähti pois.

Bokean Illusiolla on noin 1/10 Vardakovin maakunnan jalokivikaupasta hallussaan ja se on erikoistunut kauppaamaan
jalokiviä Nohvatoviin ja Taltaraan. Kilta myy jonkin verran maagisia esineitä

Tunnettuja Bokean Illusionisteja-Ponujas, EPH, Bokean illusionistien killan virallinen johtaja. Jossain määrin väsynyt ja syrjäänvetäytyvä leskimies, joka on jättänyt monet killan toimet toisten tehtäväksi.

-Aldorf, EPH, killan johtavia velhoja. Aldorf on kuulemma ahne velho, joka on kerännyt 'hyvä veli' -järjestelyillä ja sopimuksilla itselleen pienoiskillan Bokean Illusionin sisälle. Aldorf huhujen mukaan pyörittää palveluiden ja vastapalveluiden verkostoa taitavin ottein, ja hänen noviisinsa ansaitsevat rahaa tehtävistään - epäonnistuneista tehtävistä he puolestaan velkaantuvat. Aldorfin tiedetään käyneen aiemmin kauppaa mm. Valdemar Valtamäen kanssa, mutta yhteistyö Valtamäkien kanssa on nykyisin lähellä nollaa jostain syystä. Aldorfin huhutaan siis osallistuneen monenlaisiin hämäräperäisyyksiin, mutta mies ja hänen lähipiirinsä on kiistänyt väitteiden todenmukaisuuden. Aldorf ja Bokean kilta esiintyvät myös tietokonepelissä In The Service Of Aldorf.

-Harag, EPH, myös killan johtavia velhoja. Miehen kerrotaan aikoinaan joutuneen killassaan kaltoin kohdelluksi Aldorfin taholta ja Harag on tuosta lähtien toiminut Aldorfin vastavoimana killassa. Aldorfia vähempivaltaisempi Harag ei ole kuitenkaan tähän mennessä tuonut julkisuuteen mitään kovin raskauttavaa todistusaineistoa Aldorfia vastaan. Harag on tätä nykyä Bokean Illusionin pienen jalokivikaivoksen johtava velho ja Aldorfin eräänlainen arkkivihollinen.

-Justiarus Vagemor, killan vanhempia ja arvostetumpia noviiseja, mm. sukutaustansa vuoksi. Mies on ajoittain nähty Rajakatseessakin, ja Justiarus on tavattu tällöin mm. aatelisneito Sandra Peinarin seurassa. Vuonna 466 Justiarus osallistui Sandran seurueessa myös Rutto-nimisen rikollisen kiinniottoon. Huhujen mukaan Justiarus olisi keväällä 468 lähtenyt killastaan Bokeasta tutkimusmatkalle pohjoisiin erämaihin.

-Barim, killan palveluksessa työskentelevä alkemisti.


Jalokivikillat