Kirjaudu rajakatsetunnuksella

HukanmaaHukanmaaHukanmaa on pieni kartanon hallitsema läänitys Suomurajan lähellä, Mahtivuoren kuningaskunnan eteläisessä osassa.

Historiaa:

Hukanmaata ja sen kahta kylää ja pientä linnakartanoa ovat hallinneet Hukanpään suku, jotka johtavat linjansa aina Eemeli Hukanpäähän, Juilo kolmannen ritariksi ja myöhemmin vapaaherraksi tekemään mieheen, joka sai kuninkaalta läänityksekseen pienen metsäisen alueen noin kahden päivämatkan päässä Suomurajasta. Alue päätettiin asuttaa aikanaan rikkaiden metsästysmaiden ja hedelmällisen maan vuoksi. Alueelta löytyi myös jalokiviä ja pieni kupariesiintymä, jotka on kuitenkin jo louhittu loppuun vuosisata sitten. Kaivoksesta oli pitkään jäljellä vain vaaralliset kuilut ja käytävät. Kaikkien yllätykseksi Deinosan-kilta kuitenkin avasi kaivoksen uudelleen vuonna 478.

Hukanpään suku toi aikoinaan alueelle perheitä ja asutti aikanaan kaksi kylää, noin kolmen virstan päähän toisistaan. Alue on siitä pitäen ollut Hukanpään suvun hallinnassa. Tällä hetkellä Hukanmaata hallinnoi vapaaherra Urho Hukanpää. Huhutaan myös, että Eemeli Hukanpää oli merirosvo tai rosvoritari ennen uskollisuuden valaansa kuninkaalle ja että Eemeli keräisi ryöstösaaliistaan suuren aarteen. Aarteen kerrotaan löytyneen vuonna 476.

Alue:

Ensimmäinen kylä, Harmaakumpu, on saanut nimensä metsäpalossa harmaaksi palaneesta mäestä, jonka juurelle ensimmäiset talot rakennettiin. Harmaakummun kylä on nykyään noin parinkymmenen perheen koti. Kylässä on seppä, nahkuri, mylläri ja kuusi maatilaa.

Toinen kylä tunnetaan nimellä Korpinpelto. Se muistuttaa sisartaan elinkeinoiltaan, mutta sepän, nahkurin ja myllyn sijaan kylässä sijaitsee pieni Ishacan pyhäkkö ja Hukanpään vanha tila.

Hukanpään suvulla on alueella kaksi omaa tilaa, Vanha Hukanpään tila ja uudempi linnoitus-kartanoksi rakennettu Hukanhammas.

Hukanhammas on noin kaksisataaviisikymmentä vuotta sitten valmistunut, aikoinaan rapistunut, linnoitettu kartano, jonka tarkoituksena oli suojella kaivostoimintaa sekä uutta kauppatietä Suomurajasta pohjoiseen, joka ei koskaan kuitenkaan valmistunut. Vuosien 477 ja 478 kartano kunnostettiin perusteellisesti, mutta itse linnoitukset jäivät edelleen vaatimattomiksi verrattuna siihen, mitä ne ovat aikoinaan olleet. Kartano on kuitenkin hienossa kunnossa.

Vanha Hukanpää tila muutettiin taverna Rautamallakseksi vuonna 475. Tavernaa isännöi Topias Rautakoukku.

Hukanmaan läpi kulkee nykyään kruununtie Suomurajasta Hajavirstaan. Tie kiertää Rautamallaksen melko kaukaa. Tien varrella on kuitenkin kaksi hollitupaa / kievaria. Eteläisemmän omistaa Hukanmaan rikkain tilallinen Ruben Suurkivi. Pohjoisempaa isännöi Paavali Palopelto. Miesten kerrotaan olevan pahasti riidoissa keskenään, ja syyt juontuvat aikoihin kauan ennen koko tietä ja hollitupia.


Hukanmaa-pelitHukanmaalle sijoittuvia larppeja on pidetty jonkin verran. Hukanmaa-kampanja pidettiin kahden kauden mittaisena. Lisäksi Suurenmoinen sielunsaatto oli eräänlainen epilogi Hukanmaa 10:lle.