>Mode:Read-RKSivut/sivut/\'Maineikas\' Versten

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

'Maineikas' Versten


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 1 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu
Galleria 2008


Versten "<i>maanmittaajana</i>"

Versten "maanmittaajana"Simoniden ritari Torstenin nuorempi veli, myös Geofriuksen sukulaisia. Versten on vanhemman veljensä tavoin viettänyt suuren osan nuoruudestaan Suomurajassa ja sen läheisyydessä. Tosin siinä missä Torsten on menestynyt sotilaan urallaan, on Verstenin kohdalla hankala edes puhua mistään "urasta." Kun Torsten matkasi pohjoiseen ja saapui Rajakatseen linnakkeen komentajaksi vuonna 465, tuli myös Versten mukana. Kun taas Torsten läksi alkuvuonna 468 paluumatkalle etelään, jäi Versten kuitenkin pohjoiseen eli Vuoriniityn maakuntaan siellä asuvien "riemuksi".

Vuosien varrella Versten on ehtinyt touhuta monenlaista, mm. keskikesällä 466 hän tarjoili Rajakatseen tavernalla ihmisille viiniä, joka paljastui sittemmin myrkytetyksi. Tuosta toilailusta Versten päätyikin seuraavana päivänä jalkapuuhun tuomarin päätöksellä. Kesällä 467 Versten puolestaan päätyi Rajakatseen Derecas-papiksi pamppukaartin virkaanasettamana, vaikka miehellä ei ollut toimeen minkäänlaista pätevyyttä. Papinvirka jäi lyhykäiseksi, sillä pamppukaartien kärsittyä tappion Versten luopui syksyllä papin virasta lähettiläs Otvizin kehotuksesta pappi Alenan eduksi. Seuraavan kerran Versten nähtiin Rajakatseessa keskikesällä 468, kun mies saapui apulaisen kanssa tavernalle suorittamaan "maanmittauksia". Mittailuiden tarkoitus vain jäi kovin epäselväksi, samaten se, miksi mittalanka piti yhdessä vaiheessa vetää tavernan sisältäkin.

Verstenin kerrotaan oleskelevan yleensä suurruhtinas Geofriuksen hovissa, muiden melko joutilaiden hovimiesten joukossa. Toimeton ei tuo mies toki ole, mutta onko tämä aina hyvä asia. Huhutaan mm., että Versten suunnittelisi 'hunajatarhan' perustamista hovin puutarhan yhteyteen...

Lopuksi piirros Torstenin ja Verstenin nuoruudenvuosista Suomurajassa. Torsten on lyönyt Verstenin kanssa vetoa siitä, onnistuuko Verstenin kiivetä tornin huipulle.

Vedonlyönti meneillään

Vedonlyönti meneillään