>Mode:Read-RKSivut/sivut/Ballendorfit>Mode:True-RKSivut/sivut/Ballendorfit

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Ballendorfit


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 5 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


Kuvassa Jatonan, Henrika, Juuso ja vasemmanpuolimmaisena eräs Ballendorfien palvelija. Kuva lainattu kirjasta Braun & Schneider, Historic Costume in Pictures, New York 1975.

Kuvassa Jatonan, Henrika, Juuso ja vasemmanpuolimmaisena eräs Ballendorfien palvelija. Kuva lainattu kirjasta Braun & Schneider, Historic Costume in Pictures, New York 1975.
Ballendorfien suku on yksi Vuoriniityn maakunnan aatelissuvuista. Suvun historia juontaa useiden satojen vuosien taakse, ja suvun asema on vaihdellut aikojen saatossa. Eräät tarinat väittävät, että suvun yllä olisi jonkinlainen kirous. Vuonna 457 suku koki ankaria takaiskuja, kun suvun päämies Xavier von Ballendorf paljastui vampyyriksi. Tuona vuonna Ballendorfit menettivät aatelisasemansa ja suuren osan maa-alueistaan. Myös Ballendorfien sukukartano poltettiin maan tasalle vampyyrijahdin aikana.

Myöhemmin Ballendorfit vahvistuivat uudelleen, kun Nohvatovin puolelta löytyi Ballendorfien sukuhaara, joka ryhtyi palauttamaan suvun asemaa. Tämä aiemmin tuntemattomana pysytellyt sukuhaara muutti Mahtivuoren puolelle sekä sai myös suvun päämiehen Jatonanin kiinnostumaan aatelisaseman palauttamisesta. Pari vuotta kestäneiden neuvotteluiden ja taivuttelujen jälkeen suku saikin aatelisasemansa takaisin, loppuvuonna 461. Aatelisaseman palautus tapahtui suurruhtinas Geofriuksen päätöksellä ja kansleri Kaarlo Talman myötävaikutuksella. Myös Ballendorfien kartano on sittemmin rakennettu uudelleen aatelissuvun maille, ja suku on muutenkin vahvistunut ja voimistunut lähes entiselleen.

Huhutaan myös, että suvun kartanon perustan raivaustöissä olisi loppukeväästä 462 löytynyt pieni salakellari, josta olisi kaivettu esiin vanha kuivunut naisen luuranko. Muuta ei kellarista löydetty. Luuranko vaikutti sitä tutkineitten mukaan parikymmentä vuotta vanhalta. Näitä pidettiin yleisesti Xavierin aikaansaannoksina eikä suvulla liene muita luurankoja kaapeissaan... Suku ei kaikissa piireissä nauti silti kovin suunnatonta suosiota, ja arvelut noituuksista ja muista hämäräperäisyyksistä kummittelevat yhä useiden ihmisten puheissa ja mielissä.

Suvun nykyinen päämies on Jatonan Ballendorf. Ballendorfin suvun muita jäseniä ovat Rudolf Ballendorf ja hänen täysi-ikäiset lapsensa Henrika, Juuso ja Tiilea Ballendorf, kuten myös oman tien kulkija Marcus Ballendorf.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673