>Mode:Read-RKSivut/sivut/Huhut:Hukanmaa8>Mode:True-RKSivut/sivut/Huhut:Hukanmaa8

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Huhut:Hukanmaa8


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 1 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


Lukekaa viime pelin, numero 7, huhut; ne kertovat Hukanmaan vuodesta. Alla on uusia huhuja ja tarinoita pelien 7 ja 8 väliseltä ajalta.


Tuoreita huhuja Hukanmaalta viimeisen neljän viikon ajalta:


Antti Mylläri, Jyry Sivaltaja, Ansio ja Topias sekä vanha metsästäjä Ukko kävivät neljä viikkoa sitten siellä hylätyssä metsän kylässä. Pietu ilmaantui kuulemma sinne myös, samoin yksi tutumpi metsäläinen. Kylässä oli kuulemma jälkiä verisestä rituaalista ja ihan pääkallokin sieltä löytyi. Samoin joku muistinsa menettänyt nainen, joka ei edes nimeään tiennyt.

Sitten vieläpä joku toinen, tuntematon, metsäläinen tuli kylään ja kävi matkalaisten kimppuun. Se oli eläimellinen, puri ja ulvoi ja viskeli Jyryä, Ansiota ja Topiasta miten halusi. Onneksi miehet olivat aseistautuneet ja kymmenien miekaniskujen jälkeen tämä susimainen olento lopulta vajosi maahan. Väki palasi sitten Hukanmaalle mukanaan muistinsa menettänyt, kylästä löytynyt pääkallo ja epmäääräisiä rituaalitavaroita.

Ilmeisesti kylässä oli ollut muukalaisia, jotka olivat tehneet jotain ilkeyksiä, mutta homma oli jäänyt jotenkin kesken, ja muukalaiset olivat paenneet. Pakenemisesta ei voinut olla kauaa, sillä verijäljet lumessa olivat tuoreita, vaikka edellisenä yönä oli satanut lunta. Ainoa, joka voisi vastata, mitä siellä kylässä on tapahtunut, oli se nainen, joka väittää menettäneensä muistinsa. Ehkä häneen on tehty joku rituaali, joka vei hänen muistinsa? Hukanmaalla on yhä hyvin muistissa ne vuosien ongelmat iiviläisten kanssa, joita johti se Maalattu Mies, eli iiviläiseksi ryhtynyt metsäläinen. Toivottavasti iiviläiset eivät ole palanneet.

Retkeläisten palattua he joutuivat Urhon Hukanpään piinapenkkiin. Urho ei lainkaan pitänyt siitä, että tällaisia huviretkiä tehtiin, eikä varsinkaan kun esivallan korkeimmat edustajat päättivät mennä sinne kaksistaan. Jyry ja Ansio saivat suurimmat huudot, Topias, Antti ja Ukko vain nuhteet.

Urho ei kuulemma halunnut tavata tätä muistinsa menettänyttä naista. Topias otti hänet hyvää hyvyyttään Rautamallakseen asumaan, kun siellä oli vielä tilaa. Nainen sanoi, että häntä saa kutsua nimellä Havu, kun kerran joku nimi on nyt pakko keksiä.

Ukko kertoi, että se nainen on luultavasti haltia! Haltioilla tiedetään olevan suipot korvat, mitä naisella ei ole. Hänen korvansa näyttävät ihan tavallisilta, mutta Ukko kertoi, että korvat on selvästi leikattu. Siis haltia, jonka korvat on leikattu näyttämään ihmisiltä?

Havu on autellut Rautamallaksessa parhaansa mukaan. Samalla hänestä on muodostunut todellinen vetonaula Rautamallakseen. Topias on varmaan tyytyväinen, kun kaikki haluavat nähdä tuon kummajaisen, joka saattaa olla haltia, vaikka hän ei erikoiselta näytäkään. Joka tapauksessa töllistelijät joutuvat ainakin sen yhden tuopillisen ostamaan. Liian tuttavallisia uteliaita Topias on ajanut pois, jopa koukullaan uhkaamalla. Havu tuntuu itse hyvinkin kiusaantuneelta saamastaan huomiosta.

Suurkiven torpparit ovat kartoittaneet viime viikkoina Hukanjoen rantaa suurella tarmolla varsikin Suurkiven maiden luona, mutta mahdollisuuksien mukaan muuallakin. Suurkiven kerrotaan suunnittelevan jotain suurta rakennusprojektia, jälleen. Mistähän nyt on kyse? Vastaiskusta Mallasrannan siiderillekö?

Deinosan killan väkeä on liikkunut alkukeväästä Hukanmaalla. He eivät ilmesesti käyneet sen enempää kaivoksella kuin Alman luonakaan tai edes Hukanhampaassa. Mitähän he oikeastaan ovat täällä toimittaneet?

Papitar Liinatar Hallasuo kävi tapaamassa Havua. Tiettävästi he juttelivat rauhassa kahden kesken, kunnes papitar juoksi kirkuen ulos. Hän ei ole suostunut kertomaan, mitä tapahtui tai mitä hän säikähti. Papitar ei ole kuitenkaan enää halunnut tavata Havua.

Joku kertoi, että haltiat kuulemma leikkaavat murhaajien korvat näyttämään ihmiskorvilta ja karkottavat sen jälkeen nämä murhaajat ihmisten riesaksi. Ei kai Havu ole karkotettu murhaaja? Voisivatko haltiat myös viedä joltakulta muistin? Toisaalta, jos Havu olisi karkotettu murhaaja, niin varmasti hän kiistäisi ehdottomasti olevansa haltia. Nyt hän on yhä sellaisessa "En minä tiedä, ehkä" -väitteessä. Mistäköhän sitä voisi varmasti tietää, että onko se haltia vai ei?

Urho lähetti sanan Suomurajaan koskien metsäretken tapahtumia ja Havua. Saapa nähdä, kiinnostaako pääkaupunkia reagoida asioihin. Samalla Urho antoi kiellon, että kukaan hylätyn kylän metsäretkueeseen osallistunut ei saa toistaiseksi tulla Hukanhampaaseen. Mitähän tämä on?

Alman väkeä on pyörinyt Suurkiven ja Mallasrannan tilojen rajojen tuntumassa. Mitä ihmettä ne sieltä etsivät? Kaivos on rohmunnut polttopuita paikallisista metsistä kovalla kädellä, mutta se raja-alue ei ole edes metsäistä maata.

Ilona Hukanpää on raskaana! Mainio uutinen koko Hukanmaalle. Nytpä tosin Urho joutuu taas itse hoitamaan Hukanmaan asioita, eikä voi sysätä niitä vaimolleen. Onhan hän ottanut tämän retkestä seuranneen jutun aika hyvin hallintaansa kyllä muutenkin. Ilonan raskauden kerrotaan olevan jo varsin pitkällä. Ilmeisesti rouva on ollut taitava peittelemään asiaa. Miksiköhän sitä muuten on peitelty?

Lämmenyt sää on aiheuttanut kelirikkoa. Epäilys on kasvanut, että reagoidaanko Suomurajassa Hukanmaan tapahtumiin mitenkään.

Metsäläisten kanssa on yksittäisiä kohtaamisia yllättävän monilla. Metsäläiset ovat myös olleet haluttomia jäämään juttelemaan. Yleensä Suomäyrät eivät ole karttaneet kosketusta ihmisiin. Taitaa heitä huono omatunto vaivata talven varkauksista.

Vilja on käymässä vähiin. Se riittää kyllä varmasti kevätkylvöön asti, mutta kun kylvöt on tehty, niin viljaa ei ole, ellei sitä saada muualta. Metsästäminenkään ei ole ollut tuottoisaa viime aikoina, kun ne näkymättömissä pysyvät sudet ajavat riistaa pois. Hukanjoesta on vielä saanut hyvin kalaa, mutta kohta jäille ei enää voi mennä. Rospuuton kesto on aina arvoitus.

Susia kuuluu yhä useammin. Väki on alkanut kaivaa sudenkuoppia asutusten lähelle. Moni haluaa olla ensimmäinen sudenkaataja Hukanmaalla sukupolviin. Toistaiseksi susia ei ole napattu, eikä kai täysin varmasti edes nähty. Jälkiä kyllä näkyy.

Rautamallaksessa kävi välikohtaus, missä kaksi humalaista miestä oli liiankin kiinnostuneita Havusta. Sillä kertaa Havu kuitenkin tyrmäsi toisen humalaisen nyrkillä ja kaatoi toisen painiheitolla jo ennen kuin Topias ehti hätiin. Tämä ehkä-haltia taitaakin olla ihan taistelijaluonne. Onko se hienoa vai huolestuttavaa?

Kalervon kärrykorjaamolla on ollut hankaluuksia Alman väen kanssa. Kerrotaan, että iso joukko Alman työläisiä kävi korjaamolla uhkailemassa Kalervoa. Mistäköhän siinä oli kyse?

Usvakummun tilalla on ollut rauhallista ja hiljaista. Mitä nyt tila on välillä ollut nimensä veroinen, kun iltausva on peittänyt koko tilan päärakennuksen. Eihän tässä muuten olisi mitään outoa, mutta kun usva keskittyy vain Usvakummun tilan päärakennukselle ja muualla on kirkasta, niin onhan se oikeastaan hyvinkin outoa. Vaan sehän on Usvakummun tila.

Urho sai sanan, että Suomurajasta saapuu joku tutkimaan Hukanmaan tapahtumia. Urho käski Suurkiveä tyhjentämään jonkun torpan tapaamista varten. Suurkivi on tehnyt työtä käskettyä. Mutta miksi ihmeessä arvokasta vierasta ei oteta vastaan Hukanhampaan kartanossa?


HUHUJA SUOMURAJASTA:

Pakkanen iski uudelleen ja uutta kiintojäätä muodostui. Satamaa ei siis saatukaan auki ennätysaikaisin, mikä oli iso kolaus monelle, jotka odottivat mahdollisuutta lähteä Hurjaviiniin ostamaan viljaa. Tilapäislaiturin avulla yhdysveneet pääsevät kyllä laivoille ja laiturin kautta satamaan, mutta laivat eivät vielä satamaan itse pääse. Tämä hankaloittaa ja hidastaa asioita huomattavasti. Pari laivaa on silti Hurjaviinissä käynyt. Sieltä tuotu vilja on ollut hävyttömän hintaista. Viime päivinä lämmennyt sää ei ole vielä helpottanut tilannetta satamassa juurikaan, mutta Suomurajan ympärillä on kelirikko alkanut. Kulkeminen on toki yhä mahdollista, mutta hidasta.

Suomurajan satamassa ja lähialueilla kerrotaan olleen hyvin levotonta. Ilmeisesti moni haluaisi ryöstää sen samaan tulleen viljan. Tappeluita ja kahnauksia on ollut, mutta vakavammalta on ainakin vielä vältytty.

Suomurajassa olutta riittää vaikeasta viljatilanteesta huolimatta. Kaupungissakin on kuulemma kyselty, että onko sopivaa käyttää viljaa oluentekoon, jos sitä ei meinaa leiväksikään riittää. Toisten tietojen mukaan Suomurajassa ei ole mitään viljapulaa, vaan pula koskee vain muuta eteläistä Mahtivuorta. Ainahan kaupungeista pidetään parempaa huolta kuin maaseudusta, niinpä niin.


HUHUJA NOHVATOVISTA;:

Vardakovissa oleva Deinosan kiltahuone on kuulemma suljettu ja paikalla työskennelleet ovat tulleet Mahtivuoreen pakoon kiristyvää tilannetta Vardakovissa.


HUHUJA HURJAVIINISTÄ:

Hurjaviinin kaupungista huhu, että kaupungin raati suunnittelee poikamiesveroa. Kuulemma kuapungissa on liikaa naimattomia ja avioitumishalua harkitaan kohennettavaksi tällaisen veron myötä, joka langetettaisiin jokaiselle naimattomalle yli 30 vuotiaalle miehelle. Leskiä tämä ei koskisi.

Hurjaviinissä kaupungin raadissa keskustelu rakennusmääräyksistä kuulemma on tyssännyt ja asia haudattu. Ilmeisesti kaikkein pahimmassa jamassa olevien korkeiden talojen omistajat istuvat itse raadissa, niin ei ihme, että he haluavat olla asettamatta itselleen pakkolakeja.

Hurjaviiniläinen rikas mies de Harp kuulemma syksyllä yski kuin keuhkotautinen. Iäkäshän tuo muutenkin alkaa olla. Mielenkiintoista hänen yskimisestään tekee se, että hänelle ei ole suoraa perillistä tiedossa ja nimettynä, koska hänen ainoa poikansa kuoli jo vuosia sitten eräällä kaupparetkellä etelässä. Kuka de Harpin perii on ollut keskusteluissa. Mies on monessa mukana ja omistaa osuuksia joistakin muista kauppahuoneista, velkoja hänellee lienee yllättävän monella.