>Mode:Read-RKSivut/sivut/Huhut:RK XLIII>Mode:True-RKSivut/sivut/Huhut:RK XLIII

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Huhut:RK XLIII


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 2 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


HUHUPAKETTI PELIIN RAJAKATSE 43: KUKA KIROUKSELLA LEIKKII
Vanhoihin huhuihin voi tutustua osoitteessa: http://www.uta.fi/~sm62701/rajakats/huhut.htm
Erityisesti seuraavat huhupaketit ovat hyödyllisiä viime aikojen tapahtumien hahmottamiseksi ja kertaamiseksi:
-Rajakatse 40 (Paltamonin pamppukaartien saapuminen pohjoiseen)
-Rajakatse 41 (Melinan kuolema, Paltamonin pamppukaartien hajautuminen ja tilanteen normalisoituminen)
-Rajakatse 42 (alkuvuoden tapahtumat, uskonnollinen nykytilanne sekä näkemyksiä Melinasta)UUSIA HUHUJA:

-Derecas-pappiskunnat ovat yhä edelleen erillään toisistaan, eli vielä neuvottelut eivät ole johtaneet pappiskuntien yhdistymiseen. Ilmeisesti Mahtivuoren kuningaskin on kyllästynyt tilanteeseen, sillä kertoman mukaan hän on hoputtanut Derecas-papistoa, jotta pohjoinen ja eteläinen papisto yhdistyisivät jälleen yhdeksi Derecas-papistoksi.

-Rajakatseen alueen nykyinen pappi Alena on kevään aikana kierrellyt kyselemässä maatiloilta, että keitä siellä on kuollut ja syntynyt viime vuosien aikana. Verstenin käsiin viime vuonna päätynyt papinkirja oli ilmeisesti siinä määrin tärveltynyt, että asiat on selvitettävä uudestaan.

-Keväällä Rajakatseessa kerrottiin liikuskelevan pappi Melinan aaveen, ja väittipä useampikin Rajakatseen suunnalla liikkunut tällaisen haamun nähneensä. Keväällä sitten tehtiin alueella kaksikin havaintoa "Melinan aaveesta", kumpikin näistä osoittautui kuitenkin huijaukseksi. Toinen oli Melinan kummituksena esiintynyt ilmielävä näyttelijä, toinen puolestaan oli Melinan tavoin pukeutunut elävä kuollut. Jälkimmäisellä oli kaksi muutakin elävää kuollutta mukanaan, ja tuo kolmikko voitettiin taistelussa ja saatettiin myöhemmin takaisin haudan lepoon. Mitä ilmeisimmin ruumiit oli ryövätty alkujaan Bokean kylän suunnalta, sikäläiseltä hautausmaalta. Hälyyttävää, Iiv-papisto on taatusti näiden epäkuolleiden liikuskelun takana, nuo iljettävät niljakkeet.

-Mahtaakohan Melinan kummitusta oikeasti ollakaan olemassa? Tosin muutamat kulkijat edelleen väittävät nähneensä Rajakatseessa öisin havaintoja haamusta, ihan viime aikoinakin ja mm. Savihaara inttää edelleen kiven kovaan nähneensä viime syksynä ihan oikean Melinan kummituksen.

-Juoppo taverna-apulainen Savihaara on välillä kännipäissään puhunut myös olevansa Myrskyjumalan palvojien johtohahmo. Jaaha - pitäisiköhän tuo taas pistää jalkapuuhun pilkattavaksi. Myrskyjumalan palvojien puolestaan huhutaan miettivän, kenen johdolla oikein suorittaa uskonnolliset riittinsä, aiemman johtajan kun kerrotaan lähteneen alueelta. Hmm. Jos tuollaisia todella puhellaan, keitä kaikkia onkaan viime aikoina lähtenyt Rajakatseen alueelta? Ja onko Savihaara todella uusi johtaja, vai puhuuko muuten päättömiä?

-Melinan sisaret -järjestön jäsenet kuulemma tarjoilevat Derecas-papiston uuttamisnestettä, mitä ikinä onkaan, ihmisille juotavaksi Rajakatseen uudella pyhäköllään. Kova känni siitä tulee, sanoo Savihaarakin, vaikka kuulemma saikin vain pienen hörpyn. Onkohan tämä joku uusi papiston juttu, vai mistä on kyse? Ainakin tuntuisi kovin oudolta, että kunnialliseksi mainitun naisjärjestön jäsenet juopottelisivat pyhäköllään.

-Melinan sisarten pyhäkön lattiamaton alta Rajakatseessa oli keväällä löytynyt Iivin symboli hiekkaan piirrettynä. Onkohan tuo pilaa, vai onkohan oikeasti joku Iivin palvoja käynyt asialla? Löytö tuli järkytyksenä Melinan sisarille. Myös lahjoituskassan varkaudesta puhutaan. Mitä ilmeisimmin pyhäkön vartiointi on välillä pettänyt pahasti.

-Jopa sellaista on kuiskailtu, että jotkut Melinan sisarissa seuraisivatkin todellisuudessa Iiv-papiston oppeja. Melinan sisaret ovat itse juoruista kuultuaan todenneet tällaiset puheet perättömäksi ja mitä pahantahtoisimmaksi loukkaukseksi.

-Vuoriniittyläinen kirjansitomonpitäjä Tupru Eepos on kuulemma lähtenyt matkalle Nohvatoviin yhdessä palvelijattarensa Liljan kanssa. Sitä vastoin Tuprun vaimo Daria jäi kotiin kirjansitomolle pienen lapsensa kanssa. Mitähän lienee Tuprulla mielessä, ettei vaan koettaisi päästä vaimon silmän alta pois yhdessä Liljan kanssa?

-Sellaisiakin huhuja on kuultu, että jotkut vuoriniittyläiset käsityöläiset tai kauppiaat olisivat palkanneet hämärämiehiä vähintään pahoinpitelemään Tuprun, ehkä tekemään pahempaakin. Huhujen mukaan palkkaamisen syynä olisi se, että Tupru olisi käynyt vieraissa eli tapailemassa toisten käsityöläisten vaimoja. Jos edellisissä huhuissa on yhtään perää, Tupru olisi kyllä aika häntäheikki. Aika erikoisia nämä uusimmat huhut, ei Tuprua ole aiemmin naistenmieheksi luonnehdittu. Onko jutut totta vai pelkästään pahantahtoista panettelua, paha sanoa.

-Tavernanpitäjä Kaarlo Kempuralla on kuulemma lehtolapsi. Tuo Karl-niminen poika äiteineen saapui taverna Vanhalle Piparille keväällä ja nämä ovat kuulemma vieläkin alueella. Mitä mahtaa Kaarlon nykyinen vaimo Kirsi tuumata asiasta? On se Kaarlo kyllä ollut hirmuinen hulttio, taitaa olla edelleenkin.

-Viime viikkoina taverna Vanhalla Piparilla ja sen lähitienoilla on oleskellut varsin erikoinen ja huomiota herättävä seurue, johon Karl äiteineen myös kuuluu. Ovat ilmeisesti viihtyneet täällä, kun eivät ole matkaansa jatkaneetkaan.

-Vuoriniityn kaupungin, Bokean kylän ja Rajakatseen välisillä tieosuuksilla on loppukevään ja alkukesän aikana tapahtunut joitakin matkustavaisten ryöstöjä. Kohteeksi joutuneet ovat matkustaneet yksin tai korkeintaan parin hengen seurueissa, isoja ja aseistautuneita ryhmiä ei ole tierosvojen kohteeksi joutunut. Rosvoja on tiettävästi muutama, ja nämä tuntemattomiksi jääneet naamioituneet miehet ovat aseella uhaten pakottaneet uhrinsa luopumaan arvotavaroistaan. Ketään ei ole toistaiseksi tapettu, ehkä siksi koska vastarintaakaan ei ole tehty. Näiden rosvousten lisäksi myös parille samoilla seuduilla sijaitsevalle maatilalle on murtauduttu öisin, ja niiltä on myös viety omaisuutta. Ovatko tekijät samoja, ei ole varmuutta. Maakunnan viranomaiset ovat joka tapauksessa ryhtyneet selvittelemään tapauksia ja käynnistäneet rosvojahdin. Toistaiseksi ketään ei ole kaiketi saatu kiinni. Toisin sanoen voi olla hivenen turvatonta taittaa pitkiä taipaleita yksin tai kovin pienellä porukalla.

-Vardakovin kaupungissa on kertoman mukaan käyty viime päivinä oikeutta, sikäläisen merkittävän upseerin Aleksei Peinarin vaimon Elisen murhasta epäilty Raine-niminen rikollinen on ollut oikeuden edessä. Tapauksen käsittely on kuulemma yhä kesken, tietoa oikeudenkäynnin tuloksista ei ole vielä tullut. Kuinka yhden rikollisen tuomitseminen noin vaikeaa voi olla? Oikeudenkäynnistä tekee laajemmin kiinnostavan se, että murhattu oli korkea-arvoisen henkilön vaimo.

-Tänään ja huomenna vietetään Vuoriniityn maakunnassa ja myös Rajakatseen alueella vuosittaista keskikesän juhlaa. Tämä päivä on samalla myös Melinan kuoleman vuosipäivä. Mahtaakohan tänään olla paljon hörhöjä liikkeellä julistamassa sanomaansa? Ties vaikka päivä saisi koloistaan esille vanhoja pamppukaartilaisiakin juonimaan kostoaikeitaan, jos eivät ole jo ymmärtäneet lopettaa koko touhua.

-Vuoriniityn kaupungissa sijaitsevalle Melinan pyhäkölle kerrotaan kokoontuvan näihin aikoihin suuri joukko ihmisiä Melinan muistoa kunnioittamaan, mm. useat Melinan sukulaisista ovat paikalla. Myös Rajakatseessa sijaitsevalle pyhäkölle on odotettavissa saapuvaksi Melinaa kunnioittavia henkilöitä, täällähän Melina vaikutti ja myös kuoli. Koska Melinan hautapaikka ei ole edelleenkään tiedossa, Melinan haudan sijasta kunnioittaminen ja muistaminen on keskittynyt näihin Melinan pyhäköihin.

-Keskikesän juhlan aikaan kuulemma Myrskyjumalan palvojat menevät uhrikivilleen ja uhraavat siellä erilaista pientä ruokaa, joskus myös eläviä eläimiä. Lisäksi he nostavat maljoja Myrskyjumalan kunniaksi ja pyytävät erilaisia asioita jumalilta omaksi onnekseen ja vihollisten turmioksi. Kaikki kunnialliset Ishakaan uskovat (tai Zadaan uskovat) pitävät moista muurahaisten ja muiden luonnon eläimien ruokkimista typeränä touhuna.

-"Maineikas" Versten on kuulemma saapunut tänään Rajakatseen linnakkeelle, ja on siellä paraikaa. Tuo ruhtinas Geofriuksen sukulainen muistetaan mm. kahden vuoden takaisista myrkkyviineistään, ja vuoden takaisesta lyhyeksi jääneestä papin urastaan. Mitäköhän tuo hyväkäs täällä nyt toimittaa?

-Kerrotaan, että näille seuduille Rajakatseeseen olisi äskettäin saapunut myös Jaarli Aaria -niminen mies. Komeasta nimestä huolimatta kyseessä ei liene mikään arvohenkilö. Miehestä liikkuu huhupuheita, että tällä olisi yhteyksiä inhaan Iiv-papistoon. Aikookohan virkavalta tehdä asialle jotain, vai pitääkö meidän maalaisten hoidella homma?
--


Avioitumisohjeet:

-On yleisenä käytäntönä, että mies ja nainen voivat avioitua keskenään nopeallakin varoitusajalla. Tällöin pari hakeutuu papin luokse ja puheille, joka näiden kanssa keskusteltuaan ja aviollisen esteettömyyden todettuaan voi vihkiä parin yhteen. Vihkiminen voi olla yksityisempi tapahtuma, tai sitten julkinen tapahtuma, jota väkijoukko voi yhdessä seurata ja juhlistaa. Usein avioitumista juhlistetaan viettämällä myös varsinaiset häät, jotka yleensä vietetään vihkimisen jälkeen. Häät ovat siis suuri tapahtuma, joihin osallistuu väkeä kummankin osapuolen suvusta ja tuttavapiiristä. Häiden vietto on yleistä, mutta ei aina välttämätöntä, ja erityisesti vakavaraisille ja rikkaille suvuille häät ovat tärkeä tapahtuma. Vähävaraisemmat ja muutkin henkilöt saattavat toisinaan jättää häät väliinkin ja tyytyä pelkkään papin vihkimiseen ilman suuria juhlallisuuksia.


Kaksintaistelu-ohjeet:

-Yleiset ohjeet kaksintaistelua silmällä pitäen. Laki sanoo seuraavaa: Mies voi haastaa kaksintaisteluun toisen miehen, mikäli (huom. naiset ja lapset siis eivät kaksintaistele koskaan) a) on hyvä syy b) haastettu ei ole esim. raajarikko, sokea tms. heiveröinen c) haastettu tai haastaja ei voi olla pappi, kuninkaan virkamies tai lähettiläs d) aatelista ei alempiarvoinen voi haastaa kaksintaisteluun. Laki ei käytännössä sano muuta.
Lisäksi muutamia käytännön sanelemia juttuja:
Kaksintaisteluun kelpaa hienosti syyksi esim. sanallinen kunnianloukkaus. Mikäli joku on esim. saattanut neidon raskaaksi häpeällisesti ja ei suostu avioliittoon neidon kanssa, niin tällöin neidon sukulaisten olisi jopa velvollisuus kaksintaisteluun haastaa. Kaksintaistelusta pakeneminen on luonnollisesti iso häpeä ja lopun ikäänsä saa kantaa pelkurin mainetta. Lisäksi ei olisi mahdotonta, että haastaja katsoisi oikeudekseen tappaa tavattaessa paennut pelkuri.


Kielistä:

-Mahtivuoren kieltä mallinnetaan pelissä suomella, hurjaviiniä taas englannilla. Kaikki pelihahmot osaavat mahtivuorta, ellei hahmoselosteessa toisin ilmoiteta. Hurjaviinin kieltä hahmot osaavat vain, jos asiasta on hahmoselosteessa erikseen mainittu.
-Nohvatovin kieltä mallinnetaan ruotsilla, mutta erityisesti Vardakovin maakunnassa puhutaan yleisesti mahtivuorta, vaikka Vardakov Nohvatovin osa onkin. Hahmo osaa nohvatovia vain, jos hahmoselosteessa on asiasta erikseen mainittu.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673