>Mode:Read-RKSivut/sivut/Huhut:RajakatseLXXIX>Mode:True-RKSivut/sivut/Huhut:RajakatseLXXIX

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Huhut:RajakatseLXXIX


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 0 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


1. Paikallisia huhuja Rajakatseesta sekä huhuja muualta Vuoriniitystä

Kevät ja alkukesä on ollut niin Rajakatseessa kuin muuallakin valtakunnassa poikkeuksellisen kuuma ja kuiva. Pieniä tulipaloja on ollut maakunnassa paikoin, lisäksi viljelyskasvit ja eläimet ovat kärsineet tästä kuumuudesta ja kuivuudesta. On toki sanonta, että ei lämmin luita riko, mutta joku raja poutaisuudellakin. Muutamakin kaivo on ollut vähällä kuivua ja nyt arvioidaan, että kuluva satokausi jää huonommaksi kuin tavallisesti. Viime vuosi oli tavattoman märkä, nyt tämä alkukesä on kovin kuiva. Kenen viha nyt on päällä? Ishakan, Zadan, Primaksen, Iivin, Myrskyjumalan, Veden jumalan tai minkä lie? No, hiljattain säätilat ovat palautuneet tavanomaisemmiksi, ehkä tästä selvitään...

Rajakatseeseen on tulossa uusi sotilaskomentaja. Hänen henkilöllisyyttään ei ole vielä julkistettu, mutta Torsten nähtiin keväällä käymässä Rajakatseessa. Torstenhan oli sotilaskomentajana Rajakatseessa useita vuosia sitten. Tosin huhut väittävät, että Torsten olisi valittu Vuoriniittyyn johonkin vielä tärkeämpään virkaan.

Uudesta sotilaskomentajasta tiedetään, että hänen nimitystilaisuutensa on keskikesän juhlan sunnuntaina linnakkeella. Todennäköisesti uusi komentaja vierailee tämän jälkeen tavernallakin ja hänen oletetaan pitävän puheen tavernalla olevalta korokkeelta, tai miten sitten tekeekään. Uuden komentajan odotetaan tekevän päätöksen Zada-uskoisten pakolaisten tilanteesta, eli saavatko nämä pysyvän turvapaikan, vai ajetaanko heidät pois. Saa nähdä mitä tästä seuraa. Ennen kaikkea päätöksen oletetaan koskevan Zada-nunna Sanniuxia, joka alkaa olla myös poliittisesti kuuma aihe.

Tosiaan keväällä Rajakatseeseen saapui kaksi munkkia, veli Pih ja sitten veli Toh. Vielä myöhemmin saapui sisar Sanniux, jonka väitetään olevan Zadan tytär, ei mitään sen vähempää. Aihe on innoittanut monia ja Sanniuxilla lienee tukijoita laajalti, mutta myös fanaattisia vastustajia. Silminnäkijät ovat todistaneet useita tappouhkauksia, joita on Sanniuxin päälle tavernalla huudettu, mutta vain kaksi kertaa tilanne on uhannut mennä oikeasti väkivallan puolelle. Tavernalla olleet sotilaat ovat kuitenkin estäneet Sanniuxiin kajoamisen.

Munkit ja nunna asuivat alkuun linnakkeella, mutta sittemmin he ovat asustelleet jossakin Rajakatseen maatiloilla. Alkukevään he olivat asustelleet Niilo Anteronpojan tilalla, sitten tilaa vaihdettiin jonnekin. Sanoivat haluavansa tutustua paikallisiin. Heidän turvallisuuttaan on kuulemma ollut vartioimassa useita Herbertinvartiolaisia, tai ainakin yksi kerrallaan, Sinikkaa ja Fleckiä ainakin on nähty Rajakatseessa ja ilmeisesti juuri tätä kolmikkoa vartioimassa.

Veli Toh ja veli Pih ovat viihtyneet kansan parissa tavernalla. He ovat kertoneet luvanneensa, että eivät omin päin lähde minnekään, vaan odottavat linnakkeen komentajan päätöstä turvapaikasta. Vastaavasti heille on luvattu turvapaikka tuohon päätökseen saakka. Tilanne siis odottaa keskikesän päivää ja uuden sotilaskomentajan painavia sanoja.

Uuden sotilaskomentajan odotetaan tekevän päätöksiä myös parista muusta kysymyksestä. Uusi tullimies pitäisi valita ja myllyäkin on kaavailtu Rajakatseeseen. Uusi myllyhän on iso kysymys, tiemmä jos kruunu myllyn rakentaa kylälle, tarkoittaa se sitä, että kotona ei saa jauhoja enää myllätä, vaan kaikki jauhot tehdään myllyllä, ja se maksaa... verojahan tuo tarkoittaa käytännössä. Perusteltuna tuota voidaan pitää, koska se saattaa hyvinkin tuottaa vähemmällä vaivalla korkeampilaatuisia jauhoja.

Myös uutta sahaa on kuulemma Vilho suunnitellut Rajakatseeseen. Ei täällä virtaavaa vettä ole sahan voimanlähteeksi, mutta voihan sitä sahan silti perustaa, on täällä työvoimaa ja kaatamatonta metsää ja saattaa olla hyvät kauppayhteydetkin.

Pappi ja Melinan sisar Sirja on kuulemma lähtenyt jonnekin kauas parantamaan jotakin tärkeää sairasta miestä. Serpent kertoi, että Sirja saattaa viipyä retkellään koko kesän, kenties vielä syksynkin.

Jaakon maatilalle eli sinne Honkalinnalle on alettu puuhastella uutta torppaa. Kerrotaan, että Laurenille ja tämän aviomiehelle Kaapo Kivirannalle tuo olisi tulossa. Mahtaakohan Kaapo tietää asiasta, hän tiemmä on ollut taas kiertämässä Klemensin henkivartijana pitkin maakuntaa...

Kempuran uusi kisa tälle keskikesälle on "Ihmiskeko". Tuo on saanut jo lempinimen "Ihmisraunio" ainakin Savihaaran suussa. Myös nimeä "Hurjaviiniläinen rakennusmies" on käytetty maailmalla kisasta, viitaten hurjaviiniläisten talonrakentajien suureellisiin talohankkeisiin. Tässä kisassa yhden tai useamman ihmisen joukko muodostaa itsestään jonkun monumentin ja sitten lausuu monumentin nimen, turvallisuussyistä korkeintaan kahden kerroksen monumentit on sallittuja. Tuomaripelillähän tämä taas menee...

Kisan hoitaa Dahlia Juupeli, eli hänelle ilmoittautukaa sitten keskikesän aattona, mielellään ennen kisaa, sanoi Kempura....

Deinosan-killan työhuoneesta linnakkeella tuli eräänä päivänä ihan hirveästi mustaa savua. Tulipaloa jo huudettiin ja kaikki olivat vesiämpärit kädessä pihalla. Pian kuitenkin Efedriina kantoi savuavaa astiaa ulos huoneesta pitkän kepin nokassa. Väärä hälyytys, jotakin siellä vain tutkittiin. Porukka suhtautui asiaan ehkä noin huumorilla, eikä Efedriinaa kukaan julkisesti ruvennut moittimaan.

Kauppias Gynter Hurjaviiniläinen on kadonnut kuin maan nielemänä. Viimeisen kerran hänet on todistettavasti nähty Rajakatseessa keväällä. Tuolloin hän kuljeskeli taverna Vanhalla piparilla ihan normaaliin tapaan. Huhut väittävät, että hän olisi kulkenut tuon jälkeen Vuoriniityssä yöaikaan ja Bokeassakin hänet olisi nähty. Näistä havainnoista ei kuitenkaan ole varmuutta, voivat olla juoppojen juttuja. Gynterin kotiin on myös murtauduttu, ainakin rahaa oli rosvo saanut saaliiksi. Mitähän kaikkea tässä on tapahtumassa...

Gynterillähän oli tämä "Holvannon kone" työn alla, mistä oli jos jonkinlaista huhua liikkeellä. Nyt Gynterin kadottua on papit Otviz ja Feukas aiheesta kysyjille vastanneet, että tuo konehanke on nyt laitettu jäihin odottamaan parempaa aikaa. Gynterin itsensä sijaintipaikasta tai että onko tuo edes hengissä, eivät papit ole osanneet sanoa mitään.

Rajakatse on siis viimeinen paikka, missä Gynter on nähty keväällä. Rajakatseen metsissä onkin ollut etsintäpartioita, mutta mitään selkeästi Gynteriin viittaavia merkkejä ei ole löytynyt.

Deinosan-killan sikarikkaita mestareita pilkkaavia pilakuvia on ollut liikkeellä Vuoriniityn maakunnassa. Näitä on myös eksynyt Rajakatseeseen. Kuka näiden takana on, ei ole paljastunut.

Pilakuvien takana saattaa olla Deinosan-killassa tiukkaa mestarit / noviisit kahtiajakoa vastaan noussut mielipidevyöry noviisien taholta. Kyse on lähinnä tittelistä, ei niinkään todellisesta vallasta tai rahasta. On alettu penätä, että ei ole oikein, että vuosikymmeniä killassa olleet parhaat jalokiviasiantuntijatkin ovat vielä vanhoilla päivilläänkin noviiseja, jos heillä ei ole kylliksi rahaa päästäkseen mestareiden harvalukuiseen seurapiiriin. Jonkinlaista väliporrasta, jotakin kenties jalokivikisällin nimitystä ollaan hakemassa... asia ja mahdollinen uusi nimike on vielä auki, eikä mestareilta ole tullut mitään vastinetta asiaan... Vastaavanlaista välinimikettä ei muissa jalokivikilloissa ole, tosin muualla mestarin arvo lohkeaa helpommin.

Rutto-nimisen hirmuisen murhamiehen kerrotaan liikuskelleen Olyin lähialueella. Miten tämä on mahdollista, mieshän on kuollut jo aikaa sitten. Liekö kyseessä kuitenkin satamakapakoissa liikkuva perätön huhu.

Noidanhaistajia on kierrellyt pitkin Vuoriniityn maakuntaa. Heidän tehtävänään on osoittaa paikalliselle papille ja seriffille epäilyttävät tyypit alueelta ja syyttää näitä kaikesta, mitä heidän mielestään syytettävää on. Monia rangaistuksia onkin jaettu. Huhut kertovat, että jotkut rangaistukset olisivat olleet ankariakin.

Noidanhaistajien saapuminen kylään on joskus johtanut myös vanhojen naapurikaunojen kostamiseen väärien todistusten muodossa. Karjun kylässä eräs eukko sai vankeutta kaksi vuotta jäätyään kiinni perättömiksi todistettujen valheiden levittämisestä.

Myös joitakin kulkutautisia noidanhaistajat ovat karkoittaneet etäämmälle kylistä. Nuo vaivat helposti tarttuvat muihinkin, on selkeä peruste.

Ylipappi Paltamon ei tiettävästi ole lähtenyt tänä keväänä liikkeelle Rantatörmältä. Hänen alaisiaan toki liikkuu pitkin Vuoriniityn maakuntaa, esim. pappi Klemens, joka Rajakatseessakin hyvin tunnetaan, on taas liikkeellä keräämässä vapaaehtoisia maksuja temppelille.

Puuseppä Petrus kuulemma näytti persettä kansalle, niin että pappi Turokin sai todistaa tämän karvaisen kokemuksen. Petrus päätyi vankikoppiin, mutta ei tuolla pitkään tarvinnut vanhentua.

Rajakatseessa kävi keväällä kaksintaistelunäytöksiä pitävä pieni mutta äänekäs seurue. Nämä ovat jatkaneet jo matkaansa, mutta joukossa ollut mylläri taitaa olla jälleen Rajakatseessa...

Tiltu-Liina ja Naskalin perheen jäseniä on nähty Rajakatseessa levittämässä joitakin lappuja taas valkoiset "siveyden hansikkaat" kädessään. Tällä kertaa nuo eivät sanoneet sanaakaan, vaan ainoastaan levittelivät lappuja. Mitähän nuo seuraavaksi keksivät...

Rajakatseesta on etsitty pyhän Seintzin pyllynpyyhintäkauhaa. Jaaha - voihan se olla - joo - arvokaskin esine ....

Parantolan torppari Kaaleppi Kaljupää on kuulemma antanut kenkää käsipuolelle rengilleen Justukselle. Justus on ilmeisesti sittemmin tullut pappien ohjaamaksi Vuoriniittyyn vaivaistalolle. Käsipuoli kuulemma siellä pystyy ainakin auttamaan muita vaivaisia.

Nohvatovista on tullut pakolaisena ihan juuri eilen (eli peliä edeltävänä päivänä) joku kuvataiteilija, on kuulemma loukannut kuningatarta kuvillaan. Hänen nimensä on Valtti Värisormi, tunnettu Nohvatovissa nimellä Valt Färgfinger.

Kempuralla ja Melinan sisarilla on kuulemma taas sopimus pyhätön käytöstä ja vuokrakin lienee maksettu, tai siis Kempura ei ottanut mitään rahaa, ilmaiseksi antoi pyhätön sisarien käyttöön. Vuokra tarkastetaan seuraavan kerran vasta keväällä 480. Sisaret eivät kuulemma saa valittaa Kempuran juonnista. Savihaara on möykännyt, että Savihaaran juonnista kuitenkin saa...

Bokea-järvellä kuuluu liikkuneen kaappariveneitä. Jonkun kauppiaan kaksi venettä oli ryövätty putipuhtaaksi eräänä yönä Bokea-järven etelärannalla, kun veneet olivat yöllä rannassa. Rosvoveneet olivat kuulemma lipuneet viereen ihan hiljaa yön hämärässä ja ennen kuin kauppias apulaisineen oli tajunnut, oli veneisiin jo noustu. Vartiomies oli nukkunut. Tämä voi tietää pahoja aikoja Bokea-järvellä, jos sinne pesiytyy kaappareita... ei kai niitä merirosvoiksikaan voi nimetä. Vai olisiko ne järvirosvoja, venerosvoja, rantarosvoja tms. ...

Huhutaan että Metsäpaikasta pohjoiseen on nähty suurikokoinen ja vanttera metsäläissoturi, joka ratsasti kylän laidalle suurella hirvellä ja oli puettu kauttaaltaan metalliseen panssariin. Karhukin miehellä oli lemmikkinään. Soturi heilutti miekkaansa, huusi jotain tuntemattomalla metsäläiskielellä möreällä äänellä ja ratsasti pois. Sikäli kuin hirvellä voi ratsastaa. Ja karhuja kesyttää... Hurja meno tuolla suunnalla, tai sitten joku tarinaniskijä on kunnolla laittanut omiaan.

Rajakatseesta Bokeaan johtanut "entinen Bokeantie" on kuulemma suunnitelmissa kunnostaa. Tai siis tien pohja ilmeisesti on pääpiirteissään ihan kunnossa, pitää vaan raivata ne risukot, mitä tielle on kasvanut. Rauhan aikana tie on menettänyt merkityksensä, kun on ollut parempi tie Vuoriniittyyn päin, mistä erkanee Bokeantie noin puolesta välistä matkaa. Ehkä tälle suoralle tieyhteydelle Bokeaan on jotakin käyttöä, tiedä sitten... Matkalla ei ole niin asutusta, joten tien ylläpito on vähän haasteellista. Ehkä tällä pohjustetaan mahdollisesti tulevia riitaisempia aikoja. Vuoriniityn tie voi olla alttiimpi Nohvatovin puolelta tuleville nopeille ryöväysiskuille kuin tämä entinen Bokeantie...

Isäntä Ilmarilla on työväkeä vaihtunut. Pitkäaikaiset piiat Ella ja Usva sekä pitkäaikainen renki Valste päättivät lähteä Vuoriniittyyn. Mihin tuolla ovat asettuneet ja miksi lähtivät on tuntematon seikka... Heidän tilalleen on tullut muuta työväkeä.

Kempura on kuulemma käynyt Vuoriniityssä ruinaamassa takaisin ruhtinaan viinintoimittajan asemaansa Geofriuksen kansliasta. Jep - Kaarlo ja Savihaara ovat meuhkanneet "Kiston paluu" aihetta tavernalla. Kyllä - Kaarlo saa toimittaa korkeintaan 20 tynnyriä viiniä puolivuosittain Geofriuksen kanslialle kiinteään hintaan 600 kuparia, vähän niin kuin ennenkin, mutta ei isoja peliliikkeitä enää. Kaarlo sitten aina tekee nousun, mutta ehkä tämä on oikein, kun Kaarlo ilmeisesti tästä herra Kiston arvonimestä aikanaan maksoi 30000 kuparia - huh.

Vuoriniityn Deinosan-killan rakennuksille on kuulemma hyökännyt joukko epäkuolleita, jotka kuitenkin urheat yövartijat saivat karkotettua takaisin metsään. Hetkinen - jos ne karkotettiin metsään, niin se tarkoittaa, että ne varmaan ovat vielä siellä metsässä, kaupungin ulkopuolella tai jossakin. Hm - olisikohan siellä vain taas juotu uuttamisnestettä...

Vuoriniityssä Eepoksien kirjasitomolla on kuulemma ollut jonkinlainen tutkimus Deinosan-killan, papiston ja seriffin alaisten toimesta. Vartioston joukkoa johti virkaintoiseksi tiedetty aliupseeri Matias "Koulija". Ilmeisesti oli saanut ohjeensa suoraan Vuoriniityn seriffin toimistolta. Huhutaan, että joukko vietti talolla yhden aamupäivän ja lähti sieltä liikkeelle jonkin säkin kanssa. Mitäköhän talolta löytyi, ehkä kirjoja? Jos ei ollut sika säkissä.... Talo on ainakin jatkanut toimintaansa kuten ennenkin, eli mistään kovin rikollisesta ei tainnut olla kyse. Nyt tietysti odotellaan, mitä talon väki asiasta kertoilee. Vartiosto ei asian yksityiskohtia levittele.

Huhu väittää, että eräs Vuoriniityn virkamiehistä, Urmas "Kynämies", olisi joutunut alkukesästä kaupungin kaduilla kulkiessaan hirmuisen myrskytuulen yllättämäksi. Nipullinen kansleri Kaarlo Talman allekirjoittamia asiakirjoja olisi lentänyt Urmaksen käsistä taivaan tuuliin, ja että niitä löytyisi aina ajoittain eri puolilta Vuoriniittyä.

Tapahtuu myös muilla Urmaksilla. Vanha isäntä Urmas Rajakatseen Urmaksen maatilalta on ollut viime kevään paremmassa kunnossa kuin normaalisti, hän on jopa kävellyt tilansa pihalla kevätauringossa. Tilalla vieraillut isäntä Basil oli puhellut Urmaksen kanssa ja kuullut Urmakselta jänniä asioita. Urmas oli muistellut menneitä ja muistellut aikaa ennen linnakkeita, jolloin hän nuorena miehenä oli Rajakatseessa renkinä. Rajakatseen läpi kulki vain tie Vardakovin ja Vuoriniityn välillä. Ei ollut mitään selkeää rajalinjaa, eri alueella olevat tilat vain kuuluivat jonkun aatelisen verotuksen alaisuuteen ja suojelukseen. Ei Urmaskaan nuorena poikana ollut ajatellut, että hän olisi mahtivuorelainen, eikä nohvatovilainen, ei silloin näillä kysymyksillä ollut niin merkitystä tällä syrjäisellä alueella. Hän muisteli myös, että pihinä tunnettu isäntä Valtteri olisi ollut nuorena poikana nykyisellä tilallaan renkinä ja saanut tilansa lahjoituksena, kun tilan omistaja, joku omituinen mies, oli jäänyt palaamatta Vardakovin matkaltaan. Tämän omituisen miehen palvelija oli Valtterille lahjoittanut tilan, näin vanha Urmas ainakin väittää.

Tavernatyöntekijä Rauha on väsännyt pienen yrttitarhan taverna Vanhan Piparin läheisyyteen. Monenlaisia yrttejä onkin siis kasvamassa. Saapa nähdä, saavatko Rauhan kasvit olla rauhassa tällaisessa paikassa, vai tallautuvatko jonkun juopon tai mörön jalkoihin.

Keskikesän juhlan aika on taas, ja ihmisiä on liikkeellä kovin. Työnteko maatiloilla onkin hiljentynyt. Viranomaiset aikovat olla valppaana, kuinkas muuten, keskikesän juhlien aikoihin on perinteisesti sattunut ja tapahtunut Rajakatseen seutuvilla vaikka mitä. Toivo elää toki, että tällä kertaa vältyttäisiin kauheuksilta, ja voitaisiin viettää keskikesän juhlaa rennossa ja mukavassa ilmapiirissä.

Melinan sisaret ovat myös Rajakatseen pyhäköllään jollakin kokoonpanolla ja he vaalivat Melinan hengellistä perintöä. Nyt tulee kuluneeksi 10 vuotta Melinan kummituksen näyttäytymisestä ja pyhäkön siunauksesta. Kun vaan paltamonistit eivät tulisi paikalle heiluttamaan rumia päitään.2. Huhuja eteläisestä Mahtivuoresta

Ruhtinas Simonidea kohtaan tehtiin vakava isku keväällä, tämän vieraillessa Suomurajan kaupungissa. Ruhtinas oli vieraana sukulaisensa luona, kun toistaiseksi tuntematon joukko kävi hänen kimppuunsa. Ruhtinaan henkivartioston jäseniä kuoli iskussa ja ruhtinas haavoittui. Salamurhaaja tai murhaajat tapettiin. Kuka uskaltaa käydä valtakunnan toiseksi vaikutusvaltaisimman miehen kimppuun? Diemundin rosvoritarit? Mutta eikös ne ole kaikki jo hirtetty?

Hajavirstan ympärysmailla on maanviljelijöitä kehotettu lisäämään nopeasti kasvavien kasvisten, kuten kaalien, nauriiden ja sipulien kasvatusta. Pierutauti varmaan uhkaa tuota maakuntaa syksyn tullen. Mutta ehkä tuo on hyvä idea?

Kuningas on kuulemma hyväksynyt lain, jolla voidaan velvoittaa killat maksamaan lisäveroja, jos ne eivät tottele kuninkaallisia käskyjä. Etelän Deinosan-jalokivikilta on ilmeisesti tämän ukaasin kohde. Pitäisikö kauppiaiden ja käsityöläisten olla myös huolissaan? Tämä saattaa olla huono ennakkotapaus. Mitä jos tavernanpitäjien kilta joutuu maksamaan lisäveroja? Nouseeko kaljan hinta?

Suomurajan kaupungin lähellä sijaitseva vanha ja vähäisellä käytöllä ollut vartiotorni on kuulemma korjauksen alla. Syrjäisestä linnoituksesta ollaan kuulemma remontoimassa vankilaa. Eikö tuollaiset hyödyttömät vanhat hökkelit voisi purkaa rakennusmateriaaliksi ja konnat hirttää tai komentaa kaivokseen? Kenet kuningas aikoo tuonne teljetä?

Kuninkaallinen rakennusmestari, tuo Hurjaviinin lahja Mahtivuorelle, on nähty matkalla pohjoiseen suuren henkilökuntansa kanssa. Juorutaan, että nyt olisi suunnitteilla kruununtien jatko aina Bokeajärvelle saakka tai peräti Vuoriniittyyn. Rakennusmestari on matkallaan tutustunut kuulemma erilaisiin uuneihin, mikä on aiheuttanut ihmetystä.

Hajavirstan maakunnassa on palanut alkukesän kuumilla ja kuivilla säillä sekä metsää, että linnoitus. Impikankaan vanha puinen varustus vaurioitui pahasti, kun sepänpajan piipusta lensi kekäle heinäkasaan. Ainakin osa varustuksen puisista seinistä vaurioitui pahasti. Kyläläiset ovat kuulemma vaatineet jo uutta kivistä linnoitusta kankaalle. Samassa rytäkässä meinasi myös palaa Impikankaan kylä peltoineen, mutta kyläläiset ja sotilaat sammuttivat palon urheasti. Henkilötappioitakin palossa tuli. Linnoituksen seppä paloi pajaansa ja vanha linnanherra Maru Talma sai savusta tappavan keuhkotaudin. Savupilvi nähtiin kuulemma Hajavirstan kaupungissa asti. Linnakkeen raunioille on väliaikaisesti rakennettu linnaleiri vartioimaan rajaa.

Myös suuri alue metsää on palanut. Metsäpalo tuhosi metsää Hajavirstan ja Suomurajan välisen tien läheltä. Huhujen mukaan metsää paloi jopa puolen Suurjärveä kokoinen alue. Metsäpalo ajoi ainakin metsäläisiä liikkeelle. Hukanmaan alueelle on kuulemma tullut lauma näitä uusia metsäläisiä. Metsäpalon polttamat maat ovat tunnetusti viljavia ja noin syrjäisellä seudulla ei juuri aatelisia löydy. Pitäisikö harkita muuttoa uudelle alueelle?

Simonidi-ritari Torsten on kuulemma nimitetty Vuoriniityn uuden ritarihuoneen isännäksi. Suuri kunnia tuollainen kai on? Mutta mitä ritarihuone tekee? Onko se joku aatelismiesten oma kapakka?3. Huhuja Nohvatovista, Hurjaviinistä ja muualta

Vardakovin levottomuudet eivät ota lientyäkseen, ja pakolaisia on liikkeellä kaiken aikaa. Kuningattaren vastaisella liikkeellä ei ole edelleenkään kokoavaa nimeä, mutta napina yltyy yhä edelleen. Kukaan merkittävä henkilö ei ole kuitenkaan ilmoittanut uhmaavansa hallitsijaparia. Kansannoususta ei myöskään ole kysymys.

Zada-papisto sanoutuu irti poliittisesta väännöstä, mutta kehottaa voimakkaasti rauhaan ja yhteisymmärryksen hakemiseen.

Pitkin Vardakovin maakuntaa on ollut yhä enemmän liikehdintää. Kuitenkaan vielä ei väkivaltaisuuksiin olla päädytty. Kaikilla on edelleen tuoreessa muistissa Valtamäen kostotoimet Ishacan uskoisia vainonneita kohtaan, joten nämä ovat pääosin rauhassa saaneet olla.

Kaupungeissa on sotilaita tuotu enemmän kaduille rauhaa ja järjestystä turvaamaan. Samoin rajavalvonta on tiukentumassa, tullit sitä vastoin ovat pysyneet ennallaan.

Vardakovin maakunnassa on paikoitellen otettu ihmisiä aiempaa enemmän kiinni irtolaisuudesta. Muutamissa paikoissa häkki heilahtaa hyvinkin herkästi, mikäli olet varaton, työtön ja liikkeellä ilman hyvää syytä. Kiinniottojen määrä vaihtelee paljon riippuen valtaapitävistä. Tarkoitus siis on hillitä muuttoa alueilta pois.

Huhu väittää, että Vardakovin sotavelhot ovat perustaneet hiljattain jaoston, joka erikoistuu vedenalaisiin operaatioihin. Ryhmä harjoittelee Varda-järvessä ja ryhmää kutsutaan nimellä Sammakko. Outoa. Luulisi että tuli olisi sotavelhoille mieluisampi elementti kuin vesi. Mutta kukapa ei menisi mielellään järveen näiden viikkokausien kuivuusjaksojen jälkeen. Mutta on toki niitäkin, joiden mielestä koko juttu on ihan perätön ja vain vitsailua sotavelhojen kustannuksella.

Rajakatseessakin aina ajoittain käynyt nohvatovilainen kauppiaanleski Elena Dapivi kuulemma myy eteläisessä Nohvatovissa osaa maaomistuksistaan. Onkohan Elena joutunut pahoihin velkoihin, kun joutuu maataan myymään?

Hurjaviinissä on ollut jo ammoisista ajoista tapana, että avioparille kaadetaan viiniä samasta kannusta tai ruukusta tms. Nyt on viime aikoina varakkaammissa piireissä alkaneet leilit kasvaa... Eräissä häissä viiniruukku oli kolmen miehen korkuinen ja kun siitä vaivoin kaadettiin viiniä morsiusparin mukiin, niin palvelija, joka oli alimpana, sai ainakin kolmen tynnyrin verran viiniä päälleen - ei sillä, oli hänellä suu auki...

Hurjaviinistä on myöskin tullut uusia tietoja siitä, että into rakentaa korkeita taloja ei ole lainkaan vähentynyt. Paraikaa on meneillään muutamakin iso rakennushanke lisäkerroksien rakentamiseksi jo muutenkin korkeisiin taloihin. Huhu väittää jonkun epäonnisen kadullakulkijan kuolleenkin saatuaan korkeuksista pudonneen vasaran päähänsä.

Barbaarialueilta läntisen meren takaa ei ole kuultu uusia huhuja, muuta kuin että sinne se Sirjakin on kuulemma matkannut. Nähdäänköhän tuo nainen vielä joskus....


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673