>Mode:Read-RKSivut/sivut/Olyi>Mode:True-RKSivut/sivut/Olyi

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Olyi


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 10 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


Tämä artikkeli on hyväksytty Rajakatse fantasia ry:n pelimaailmaanOlyi


Läntistä Bokeaa

Läntistä Bokeaa


Kylä: Olyi
Väkimäärä: 1000
Päätoimenkuva: merimiehiä, venemiehiä, maanviljelijöitä, kauppiaita
Valtakunta: Mahtivuori
Kieli: Mahtivuori
Yhteydet: Bokea-joki, tie Valkamaan ja Olyihin.
Muuta: Syväsatama, Derecastemppeli, laivanrakentajia


Olyi on Bokea-joen varrella sijaitseva pieni kaupunki, jossa asuu noin 1000 ihmistä. Pienuutensa vuoksi jotkut ihmiset pitävätkin sitä enemmän kylänä kuin kaupunkina. Olyi on kuitenkin vilkas kauppapaikka ja taloudellisesti kukoistava pikkukaupunki, sillä se sijaitsee tärkeän, Vuoriniityn maakunnan ja Mahtivuoren valtakunnan eteläisempien osien välisen kulkureitin varrella.

Olyi on myös pääasiallinen satamakaupunki laivojen päästessä nousemaan jokisuistoa pitkin mereltä Olyihin.Seuraava selostus on vuodelta 466 ja on vanhentunut osittain:
(Lisätietoja Olyistä ja sen asukkaista löydät Huhut:Rankin talossa kuvauksesta)

MaantiedeOlyi on Bokea-joen varrella sijaitseva pieni kaupunki, jossa asuu noin 1000 ihmistä. Pienuutensa vuoksi jotkut ihmiset pitävätkin sitä enemmän kylänä kuin kaupunkina. Olyi on kuitenkin vilkas kauppapaikka ja taloudellisesti kukoistava pikkukaupunki, sillä se sijaitsee tärkeän, Vuoriniityn maakunnan ja Mahtivuoren valtakunnan eteläisempien osien välisen kulkureitin varrella.

Kaupungissa on satama, johon pääsevät suuret laivat jokea pitkin. Satamakorttelit ovat pahamaineisia.

Lähialueelta löytyy

Mulkjarin ja
Valkaman kylät.

Vanhaluolan kaivos
Rantatörmän kylä (ei kartalla) ja Rantatörmän varustusElämä OlyissäElämänmeno Olyissä on ollut jokseenkin rauhallista siitä huolimatta, että vilkkaan kulkureitin varrella sijaitsevana kaupungin kautta kulkee vuosittain huomattava määrä mm. kauppiaita, matkamiehiä ja sekalaisia onnenonkijoita. Kaupungin vartiokaarti on kyennyt takaamaan järjestyksen säilymisen eikä huomattavia tai kohua herättäneitä laittomuuksia ole viime aikoina juuri tapahtunut. Pienet tappelut ja nujakoinnit ovat kaupungin sataman läheisissä tavernoissa tosin kohtalaisen yleisiä, samoin pienet varkaudet kaupungissa.
Vakavia ja kohua nostattaneita rikoksia ei siis ole vähään aikaan kaupungissa tapahtunut.

Kaupunginneuvosto ja muut viranomaiset-Kerrallaan neljäksi vuodeksi valittava viiden hengen joukko hyvämaineisia ja varakkaita kauppiaita ja käsityöläisiä, jotka päättävät kaupungin yleisistä asioista. Osa vaihtuu ajoittain, kaksi miehistä on ollut neuvostossa jo parikymmentä vuotta. Neuvostoa johtaa nykyisin Nyyrikki-niminen kauppias, toimessaan ensimmäistä kertaa. Lisäksi kaupungissa vaikuttaa muutamia Vuoriniityn suurruhtinaan nimittämiä virkamiehiä (mm. seriffi Aukusti Jurkanpoika), jotka vastaavat hallinnollisista ja oikeudellisista asioista. Kaupungin turvallisuudesta vastaa seriffin johtama pienehkö vartiokaarti, jota käytännössä ohjastavat seriffin alaiset aliupseerit. Itse seriffi on aika kiireinen omissa asioissaan ja antanut epävirallisesti suuren osan tehtävistään aliupseereittensa hoidettavaksi. Muutaman vuoden takaisen jupakan jälkeen epäpäteville annettiin monoa ja päteviä palkattiin tilalle. Tuolloin eräs aliupseereista, nimeltään Juhani, oli keskittynyt rikostutkimuksiin ja päätynyt alkukeväästä 466 sairaan pervon, Rankki Tilhevin, murhaamaksi (Kts.Huhut:RK XXXVIII)

Kaupungissa asuu ja vaikuttaa myös pari Deinosanin killan jäsentä, jotka etupäässä keskittyvät oman kiltansa asioihin eli kaupankäyntiin ja muihin omiin juttuihinsa.

Derecas-papistolla on kaupungissa myös oma pieni temppelinsä, jota hoitaa muutama pappi yhdessä useamman maallikkosoturin ja muun maallikon kanssa.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673