>Mode:Read-RKSivut/sivut/Rajakatse 52: Huhut>Mode:True-RKSivut/sivut/Rajakatse 52: Huhut

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse 52: Huhut


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 8 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


Rajakatse 52: Huhut

HUHUPAKETTI PELIIN RAJAKATSE LII: TAIDETTA KOKO RAHALLA

Myös edellisien pelien huhuihin voi tutustua ry:n kotisivulla Rajawikissä.
Nyt on keskikesän juhla, jota vietetään keskikesän päivän aattona (eli lauantaina). Juhlaa vietetään molemmin puolin rajaa ja sekä aattoilta ja keskikesän päivä on yleinen vapaapäivä joka talossa. Monet isännät maksavat rengeilleen ja piioilleen osan vuoden rahapalkasta tässä kohtaa, jotta nuo pääsevät tavernalle juhlimaan. Keskikesän juhla on ennen ollut nimeltään Myrskyjumalan juhla, mutta tätä nimeä ei enää niin muistella ainakaan virallisesti, sillä niin Derecas-papisto kuin Zada-papistkokin on tämän juhlapäivän muuttanut keskikesän juhlaksi ja Myrskyjumalasta ei ole sopivaa puhua ensinkään. Tosiasia lienee kuitenkin, että monet menevät uhraamaan Myrskyjumalalle ja muille vanhoille jumaluuksille uhrikivelle keskikesän yönä. Mahtaakohan taverna Vanhan piparinkin lähettyvillä olla uhrikivelle menijöitä ensi yönä...


Keskikesän juhlaa juhlistetaan toki muutenkin, mm. Melinan sisarten pyhäköillä niin Vuoriniityssä kuin Rajakatseessakin riittänee nyt keskikesän aikaan kävijöitä pappi Melinan muistoa kunnioittamassa.

Suuri osa Vuoriniityn maakunnan kaupankäynnistä kulkee reittiä Olyi-Bokea-Vuoriniitty, ja useampi kärryjen omistaja on manaillut sitä, että Bokean kylältä ei löydy tällä hetkellä seppää, joka voisi kärryt tarvittaessa korjata. Kerrotaankin, että Deinosanin kilta sekä muut kauppiaat olisivat etsimässä asiaan ratkaisua. Ehkäpä ratkaisun odotetaan löytyvän Rajakatseesta, missä on kaksi seppää.

Talven ja kevään aikana Vuoriniityn kaupungissa tapahtuneiden varastoryöstöjen tekijöitä ei ole saatu toistaiseksi kiinni. Nyt alkukesän jälkeen näitä ryöstöjä ei ole tapahtunut. Näissä rosvouksisshan varastolla olleet pari vartijaa olivat nukahtaneet oudosti vartiossa ollessaan, joten jotain hämärää noissa tapauksissa kyllä on. Kaupungin vartiosto selvittelee asiaa, mutta varkaitten jäljille ei ole ilmeisesti päästy.

Läntisistä siirtokunnista meren takaa kuuluu kummia. Kerrotaan, että barbaariheimot olisivat ryhtyneet laajoihin sotatoimiin Mahtivuoren ja Nohvatovin siirtokuntalaisia vastaan ja mm. mahtivuorelainen Nannolan kylä olisi keväällä piiritetty. Syyksi vihamielisyyksiin kerrotaan olevan Simonidien hallitsemilla alueilla vaikuttavan ylipappi Paltamonin pamppukaartien toimet. Toisaalta kukapa nyt varmuudella osaisi sanoa barbaarien syistä. Myös sellaista kerrotaan, että Suursaarella, jolta käsin Paltamon vaikuttaa, olisi loppukeväästä raivonnut tuhoisa tulipalo, mutta Paltamon lienee itse edelleen hengissä.

Ylipappi Paltamon asustelee siis kuulemma lännessä Nannolan siirtokunnan liepeillä jossakin. Huhut kertovat, että pari hullun oloista kaveria olisi kesällä yrittänyt salamurhata Paltamonia, mutta epäonnistuneet. No - ei liene ensimmäinen kerta kun Paltamonia yritetään hengiltä.

Uusin huhu noilta alueilta oli se, että kauppalaiva joutui kääntymään Nannolan kylän luona pois, koska barbaarit olivat piirittäneet koko kylän! Simonidi-paroni Alan...joku annon kylä taitaa olla sitten lirissä. Se taitaa olla tuolla sota sitten.

Kerrotaan, että ensi syksynä olisi tähtitaivaalla havaittavissa jonkinlainen tähtikonjunktio, mitä tämä sitten tarkoittaneekaan. Eri puolilla maakuntia on jo liikuskellut muutamia julistajia mm. huudellen, että maailmanloppu on koittamassa. Eräs julistaja julistaa, että Primas laskeutuu taivaista ja tuhoaa valtaapitävät. Eniten häiriötä tuottaneet julistajat on kerätty viranomaisten huostaan. Myös erilaisia suojelevien amulettien ja taikakalujen kauppiaita on ollut liikkeellä tavallista enemmän.

Rajakatseessa asustelee edelleen se viime vuonna saapunut outo ja erikoinen etelän seurue, jonka jäsenet pukeutuvat usein sangen huomiotaherättävästi. Samaten Vuoriniityn maakunnassa jotkut ihmiset ovat alkaneet pukeutua matkien näitä etelän komeljanttareita. Muun muassa Derecas-pappi Nevinin kerrotaan pukeutuvan vähän tällä tavalla eli kovin erikoisiin vaatteisiin.

Rajakatseen linnakkeen sotilaan Arren-Bertilin ja piika Elsa "Punapään" kerrotaan riianneen talven ja kevään aikana Rajakatseen linnakkeella. Bertil on leskimies ja hänellä on entuudestaan kaksi pientä lasta, Elsallakin on pieni lapsi entuudestaan, mutta naimisissa tämän ei tiedetä olleen. Saapi nähdä, missäköhän vaiheessa linnakkeen pappi Serpent puuttuu kunnolla asiaan.

Sotilas Bertilin ja Elsa "Punapään" näki pyykkäri Miina kävelevän yhdessä linnakkeelta metsään päin. Mitähän he siellä ovat olleet tekemässä, niin - tietäähän sen, sanoo Miina hyvin pontevasti.

Taverna Vanhan Piparin työntekijän "Otson veljen" oikea nimi on kuulemma Mulkero. Jo on miestä nimellä heitetty. Ei ihme, että mies on koettanut vuosia välttää nimensä paljastumista.

Kuumetauti edelleen vaikuttaa Rajakatseessa ja myös linnakkeella on joitakin sotilaita vuoteen omina.

Keskikesän päivänä sunnuntaina on taas kiltojen ja papistojen kokous Rajakatseessa. Mikä mahtaa tällä kertaa olla kokouksen aiheena ja sisältönä, hankala sanoa. Huhutaan kuitenkin, että linnakkeen läheisyydessä olisi äskettäin nähty pari kulkijaa, jotka vaikuttivat pitkän matkan tulijoilta. Huhu väittääkin, että eräs kokouksen aiheista olisi puida läntisten siirtokunta-alueiden hankalaa tilannetta.

Keväällä melkein vietettiin Rajakatseessa Alisan ja Ruubenin häitä, mutta morsian sitten peruikin häät hääpäivänä. Onneksi Alisa ei mennyt naimisiin Ruuben "Rummunlyöjän" kanssa, sillä isäntä Jurkama saapuikin takaisin ihan ilmielävänä myöhemmin samana päivänä. Jurkaman otti sotilaat kiinni, mutta mitään syytteitä ei sitten tullutkaan, joten Jurkama pääsi vapaaksi. Hänen miekkansa kuitenkin oli kadonnut pidätyksen yhteydessä, mutta miekka löytyi sitten kuitenkin sotilastuvasta. Onko joku sotilaista rosvo ja yritti kähveltää Jurkaman miekan itselleen? Vai mistä oli kyse? Jurkama sanoo, että hänen miekkansa on siunannut Melinan kummitus itse!

Jurkama lienee sama vanha Jurkama itse. Ainakin naapurin isäntä Ilmari totesi saman narinan jatkuneen heti kun Jurkama paikalle saapui. Jokin pieni rajariitakin on ilmeisesti ehtinyt kehkeytyä isäntien välille, Ilmari on Jurkaman mukaan kaatanut tällä välin joitakin puita hänen mailtaan. Työkaluja Jurkama ei liene vielä ainakaan ehtinyt lainaamaan mistään, Alisa-vaimo kun taisi ostaa työkaluja tilalle Jurkaman kateissa ollessa. Myös pappi Serpent lienee käynyt Jurkaman tilalla juttelemassa mukavia, taitaa siellä olla kaikki kunnossa.

Rajakatseen varustuksen puumuureja on kevään jälkeen jälleen kunnostettu. Onpahan sotilailla ollut tekemistä.

Weldoonin linnakkeelle on saapunut Vardakovin sotavelho Armas Jaama. Syy saattaa olla linnanherra Rokerin järjestämät keskikesän juhlat paremmalle väelle Weldoonin linnakkeella.

Herbertinvartion soturin Fleck Kannon vaimo Sanni "Tuuri" on ihan viimeisillään raskaana. Myös seppä Armas "Tenukuvun" vaimo Aamu on viimeisillään raskaana.

Theodoran, Rollon, Mihavistuksen ja Oikun, keitä kaikkia siinä etelän seurueessa nyt olikaan, pitäisi esiintyä juhlassa tavernalla nyt keskikesän päivän aattona.

Isäntä Basilin rouvan kanssa puheenaiheet tuntuvat nykyisin kääntyvän pitkälti aina Melinan sisariin ja siihen kuinka hyvä järjestö tuo on. No joo - osaa tuo rouva nyt muustakin puhua.

Koskalan omistaman vanhan Emil-Lonttiposken tilan pehtoori Eerikki on sitten kusipäinen mies. Ei siitä pääse minnekään. Tätä asiaa ei nimittäin puolla enää pelkästään Eerikin alaisena olevat rengit ja piiat ja torpparit, vaan kaikki naapuritkin alkaa olla samaa mieltä.

Kaarlo Kempura, Savihaara ja Kempuran oletettu vanha heila Ingrid lähtivät alkukesästä käymään viininhakureisulla Hurjaviinissä. Herbertinvartio antoi saattoapua Olyihin ja paluumatkalla takaisin. Kaarlo ennätti vielä takaisinkin ennen keskikesän juhlaa, ilmeisesti matkajärjestelyt olivat onnistuneet nappiinsa. Kaarlo toi takaisin 15 tynnyriä viiniä ja 2 tynnyriä olutta, jotka ovat nyt linnakkeen kellarissa varastossa. Huhu kertoo myös, että Kaarlon vaimo Kirsi olisi suuttunut jostakin ja heittänyt Kaarlon pihalle maatilalta, missä Kaarlo, Kirsi ja Kirsin sukulaiset asuvat.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673