>Mode:Read-RKSivut/sivut/Rajakatse LXVII>Mode:True-RKSivut/sivut/Rajakatse LXVII

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse LXVII


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 1 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


Itsensä ylipappi Paltamonin odotettiin saapuvan Rajakatseeseen keskikesän juhlan aikaan. Aika uskomattomalta tämä kuulosti, sillä Rajakatse ei totisesti ole ollut Paltamonin tukialuetta ja Paltamonin pamppukaartin kovat otteet muistetaan kyllä. Ilta oli odotusta täynnä. Paikalla oli paljon vanhaa Rajakatseen väkeä, mutta myös uutta. Rajakatseen pappi Serpent oli paikalla, mutta niin oli myös paikallisille tuntematon Derecas-pappi Clemens. Mistä lie oli hän paikalle tullut. Clemens vaikutti olievan paltamonisti, vaikka hän ei toki itse P-nauhaa pitänytkään; eihän se olisi papille ollut sopivaa.

Ilta meni jännityksestä huolimatta varsin rauhallisesti. Paltamonia itseään ei vielä illalla nähty. Keskikesän juhlaa alettiin viettää. Kempura oli palkannut kolme tanssiopettajaa: yhden sokean, yhden kuuron ja yhden mykän. Mielenkiintoista. Rajoitteistaan huolimatta yhdessä nämä kolme naista onnistuivat kyllä jopa opettamaan paikallisille tansseja niin että jonkinlaiset keskikesän tanssiaiset saatinkin aikaiseksi.

Keskikesä mahtoi tuntua oudolta, sillä Kempura ja Savihaara loistivat poissaolollaan. Tämä ei tosin yllättänyt ketään, sillä kumpikin ovat tunnettuja Paltamonia kohtaan tuntemastaan vastenmielisyydestä. Voi olla, että Serpent itse oli ehdottanut, että miehet eivät tänä keskikesänä paikalla olisi. Missäköhän he sitten keskikesänsä viettivät?

Illan aikana pahasuisena tunnettu sotaveteraani Kaapo Kurki vaikutti viihtyvät kovin hyvin itseään huomattavasti nuoremman paikallisen piian Heili Hyväneuvon kanssa. Pappi Serpent vihki heidät avioon juuri ennen juhlarauhan julistusta. Saatiinpa sitten tanssia vielä oikein häätanssejakin. Oliko tämä avioliitto hyvä kauppa? Kurjelle varmasti, sillä hänellä on kuitenkin ikää jo kohtalaisen paljon. Heilille olisi varmasti ollut ottajia, mutta onhan Kurki arvostettu kaivosmies, vaikkakin varsin karkea käytökseltään.

Seuraavan päivänä ylipappi Paltamon sitten todellakin saapui Rajakatseeseen suuren seurueen kanssa. Mukanaan hänellä oli pappisoppilas Turo ja violetteihin tabardeihin pukeutuneita pamppukaartilaisia puisine pamppuineen. Mukana oli myös herbertinvartijoita, kuten Rajakatseessa hyvin tunnettu Krista. Paikalliset nurisivat, että miksi herbertinvartijat suojelivat Paltamonia, mutta palkkasoturithan tekevät sitä, mistä heille maksetaan.

Erikoista oli, että linnakkeen pappi Serpent oli lähtenyt illan aikana pois. Sen sijaan vuoriniittyläinen pappi Matteus Masula, joka on toki Rajakatseessa hyvin tunnettu, tuli paikalle ilmoittaen olevansa tämän päivän Rajakatseen virkaatekevä pappi. Mahtoiko Paltamon pitää Serpentin poistumista loukkauksena? Aika vaikea sitä on miksikään muuksi ymmärtää.

Paltamonin luona kävi yksi jos toinenkin puhumassa hänelle. Myös useampi nohvatovilainen kävi Paltamonin juttusilla. Sotilaat olivat tarkkana, sillä Paltamonilla tiedettiin olevan monia vihamiehiä Rajakatseessa. Pohjoisten siirtokuntien alueelta oli paikalle tullut jopa kaksi barbaaria, joiden kerrottiin jo aiemmin vaatineen, että Paltamonista pitäisi päästä eroon. Paltamon oli viettänyt aiemmin aikaansa siirtokunnissa, mutta mitä hän on siellä tehnyt suututtaakseen barbaarit, ei ollut tiedossa.

Paltamon piti väelle lyhyen puheen. Lisäksi Paltamonin luo tuotiin joku vangittu nainen suljetulla kantotuolilla. Naista ei kukaan saanut nähdä. Paltamon tuomitsi naisen kuolemaan papistoa vastaan tehdyistä rikoksista. Viranomaiset eivät tähän puuttuneet; papistolla on toki tuomiovalta, jos rikos on tehty papistoa vastaan.

Joku tuntematon yritti lopulta käydä Paltamonin kimppuun, mutta runsaslukuinen vartiosto surmasi hyökkääjän nopeasti. Paltamon seurueineen lähti sitten pois jättäen alueelle kiusaantuneen hiljaisuuden.