>Mode:Read-RKSivut/sivut/Rajakatse LXVIII>Mode:True-RKSivut/sivut/Rajakatse LXVIII

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse LXVIII


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 0 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


Syksy oli saapunut Rajakatseeseen. Syksyn tullen tavernalla norkoili paljon niin paikallisia, kuin muukalaisiakin. Esimerkiksi kaukaa etelästä tullut aikaisemminkin Rajakatseessa nähty esiintyjäryhmä. Kaipa ne yrittivät saada Kempuralta töitä ensi kesäksi. Paikalla pyöri myös oudosti ja arasti käyttäytynyt mies, joka väitti etsivänsä rengin paikkaa. Paikalliset kehottivat häntä kysymään isäntä Ilmarilta. Kun Ilmari sitten tuli tavernalle, oli outo mies kadonnut.

Ilmarin mailla asuvan palkkasoturin Nilsin vaimo Impi oli saapunut tavernalle, vaikka hän oli viimeisillään raskaana. Miksiköhän? Synnytys sitten käynnistyikin ja pian Melinan sisaret valtasivat saunan synnytystä varten. Synnytys kesti aikansa, mutta sujui lopulta hyvin. Pian lapsen synnyttyä sisään saunaan ryntäsi tuo outo mies veitsi kourassaan. Hän iski veitsellään sinne tänne, haavoittaen sisaria. Impiin hän ei koskenut, vaan sen sijaan hän kaappasi vastasyntyneen vauvan mukaansa suoraan Impin sylistä. Mies juoksi saunalta tavernapihan läpi metsään kohti Myrskynjumalan uhrikiveä. Sotilaat olivat kuitenkin heti hänen perässään. Takaa-ajettuna mies ilmeisesti erehtyi polusta eikä osunut uhrikivelle. Aliupseeri Alpon onnistui haavoittamaan kaappaajaa kahdesti, minkä johdosta hän pudotti vauvan ja hänet saatiin vangittua. Vauva selvisi ilmeisesti mustelmilla ja hänet palautettiin äidilleen.

Pappi Nevin tunnisti vangitun kaappaajan renki Uumoksi. Samaksi mieheksi joka oli jo vuosia aikaisemmin usuttanut metsäläiset kaappaaman Impin. Uumo oli omien sanojensa mukaan päässyt vankilasta vain muutamia kuukaisia sitten. Uumo vietiin haavoittuneena linnakkeelle. Uumon puukottamat Melinan sisaret saatiin myös paikattua, eikä ikävä tapaus vaatinut kuolonuhreja.

Tavernalla parveili illan aikana myös runsaasti kauppiaita. Kaipa he joitain kauppasopimuksia neuvottelivat, kovaäänisiä ainakin olivat. Yksi kauppiasseurueen väestä väitti nähneensä metsässä naisen haamun. Kukaan muu ei kuitenkaan kertonut nähneensä mitään, joten kyseessä oli toivottavasti vain erehdys; onhan noita aaveita Rajakatseessa kuitenkin ennenkin nähty.

Illemmalla tavernalla saapasteli joukko paltamonistien pamppukaartilaisia johtajanaan pappi Tarmo Savilato. Tarmo vaati suureen ääneen Melinan sisaria luovuttamaan Melinan pyhäkön hänelle vedoten mukanaan olevaan määräykseen. Kuka moisen määräykse olisi laatinut, se ei selvinnut, sillä ylipappi Paltamonilla ei hallinnollista valtaa Rajakatseen seudulla ole. Joukko Rajakatseen vartijoita, palkkasoturi Nils ja pappi Nevin asettuivat puolustamaan Melinan sisaria pamppukaartia vastaan.

Sitten ei olekaan oikein selvää, mitä tapahtui. Pamppukaartin ainoa naisjäsen alkoi puhua sekavia kiroten omaa johtajaansa pappi Tarmoa. Vihreää usvaa alkoi nousta pyhäkön alta. Rajakatseen vartijat kävivät pamppukaartilaisten kimppuun väittäen näiden vetäneen aseet esiin ensin, mutta tästä on vain vartijoiden sana. Itse pappi Nevinkin kävi pamppukaartin kimppuun. Lyhyen kahakan jälkeen kirouksia huudellut nainen oli kuollut, pamppukaartilaiset vangittu ja pappi Savilaton makasi kuolaten ja ilmeisen järjettömänä maassa. Paltamonistien seurue vietiin ensin häkkiin ja sitten linnakkeelle. Minkähänlainen selkkaus papiston sisällä nouseekaan tästä tapauksesta, kun papit melkeinpä tappavat toisiaan?