>Mode:Read-RKSivut/sivut/Rajakatse LXXIII>Mode:True-RKSivut/sivut/Rajakatse LXXIII

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse LXXIII


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 0 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


Keväällä kokoonnuttiin taas talkoisiin, joissa tavernaa pistettiin kuntoon talven jäljiltä.

Työt alkoivat hyvin ja rauhallisesti. Talkoiden ollessa hyvällä mallilla paikalle saapui kaksi metsäläistä. Toinen heistä ei käytännössä edes osannut mahtivuoren kieltä. Toinen tulkkasi, huonolla mahtivuorella, että metsässä olisi iiviläisten leiri!

Tavernalla olestellut pappi Titus alkoi heti organisoida retkeä metsään. Paikalla ei kuitenkaan ollut tarpeeksi asemiehiä, joten Titus lähetti viestinviejiä matkaan hankkimaan asetaitoista ja rohkeaa väkeä hoitelemaan tuota uhkaa.

Tilanne tuntui kovin jännittyneeltä, mutta toisaalta iiviläisten leiri oli ilmeisesti kuitenkin varsin kaukana tavernalta.

Kempura kutsui metsäläiset nuotiokatokseen. Siellä väki kiersi heidät kaukaa; kirppuja on syytä pelätä. Joku paikallaolija vei ne metsäläiset myöhemmin tavernan saunaan, joka ei siis ollut lämmitetty. Mahtaako sitä saunaa enää koskaan saada niin puhtaaksi, että siellä puhdistuisi? Onneksi metsäläiset painuivat sitten tiehensä.