>Mode:Read-RKSivut/sivut/Rajakatse LXXIV>Mode:True-RKSivut/sivut/Rajakatse LXXIV

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse LXXIV


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 0 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


Keväällä tavernalle kokoonnuttiin häihin. Vilhon apulainen Juhani Viimakorva ja piika Sara Nery menivät naimisiin. Vihkimisen suoritti linnakkeen pappi Serpent. Vihkisen jälkeen oli tiedossa pientä juhlimista. Juhanin vanha taistelutoveri vuosikymmenten takaa, Kaapo Kurki, veisteli Viimakorvalle, että älä enää räjäyttele mitään. Juhani naureskeli kovasti, että en tietenkään. Kyseessä oli varmaan miesten keskinäinen läppä, eli ei kannata yrittäkään ymmärtää.

Bardi Vidas Baltaros oli tavernalla häiden aikaan. Hänen tarinansa viihdyttivät, mutta myös kauhistuttivat monia, kuten ennenkin.

Häiden aikaan Rajakatseessa nähtiin ulkomaisia palkkasotureita, ihan raskaissakin varusteissa. Pari näistä jopa leikillisesti mitteli keskenään, hurjan näköistä se oli, mutta ilmeisen hyväntahtoista, eikä kumpikaan loukkaantunut. Eipä siihen siis kukaan puuttunut.

Hieman myöhemmin paikalle saapui outo aseistettu seurue. Joukon johtajalta vaikuttanut piti kasvonsa peitettynä huivilla. Aseistettu nainen puolestaan vaikutti vähä-älyiseltä. Mukana oli myös kaksi tavallisemmalta vaikuttavaa miestä, joista ainakin toinen oli nähty aiemminkin keväällä Rajakatseessa. Naamioitu mies puhui ensin Serpentille ja sen jälkeen pappi Titukselle. Papit vaikuttivat tuntevan joukkion.

Pian alkoi tapahtua muutakin. Metsässä huudettiin olevan kalmoja! Asetaitoiset lähtivät joukolla metsään. Tässä yhteydessä kuultiin naamioituneen miehen huutavan muille käskyjä nohvatoviksi, vaikka joukkio oli muuten puhunut mahtivuorta. Joukkion kutsumanimi oli naamioidun miehen huudoista päätellen "ohängda". Joku nohvatovia osaava osasi myöhemmin kertoa sanan "ohängda" tarkoittaman "hirttämättömät". Erikoinen nimi erikoisella joukolla.

Iso joukko aseistautuneita marssi sitten metsään pappi Tituksen johdolla. Vastassa oli todellakin oli iso määrä kalmoja. Kalmoja vastaan käytiin iso taistelu. Nämä olivat sitkeitä vastustajia, sillä ne nousivat ylös kerran jos toisenkin, vaikka ne oli ensin hakattu maahan. Vasta kun joukkoa johtanut huppupäinen mies saatiin nujerrettua, kalmot pysyävät maassa. Kovassa taistelussa haavoittui moni taisteluun osallistunut, mutta ruumiita, siis uusia ruumiita, ei tullut.