>Mode:Read-RKSivut/sivut/Rajakatse LXXIX>Mode:True-RKSivut/sivut/Rajakatse LXXIX

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse LXXIX


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 1 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


Keskikesällä vietettiin jälleen kerran keskikesän juhlaa Vanhalla Piparilla.

Vardakovista oli tullut kesän aikana lisää pakolaisia. Tällä kertaa huomiota herätti taiteilija Valt Färgfinger alias Valtteri Värisormi. Hän oli lahjakas piirtäjä, mutta oli kuulemma innostunut piirtelemään kuvia, jotka eivät olleet kaikkien mieleen Nohvatovissa. Eipä se kauaa kestänyt, kun Valtteri päätyi ongelmiin pappi Turon kanssa. Hänen hallustaan löydettiin kuulemma kasa hyvinkin rivoja piirustuksia. Turo takavarikoi piirustukset ja Valtteri joutui jalkapuuhun. Ei siellä tosin kauaa joutunut olemaan.

Kempura järjesti jälleen vuotuisen kilpailun, tällä kertaa kilpailun nimi oli ihmiskeko, tai hurjaviiniläinen rakennusmies. Hauskaa kuului olevan.

Vanhalla Piparilla liikkuivat yhä Zada-munkit veli Toh ja veli Pih, sekä Zadan tyttäreksi väitetty sisar Sanniux. Sanniuxin väitteet olivat aiheuttaneet Nohvatovin puolella suurta vihaa, mutta hänellä oli myös runsaasti seuraajia. Illan aikana Sanniuxin kimppuun kävi ensin yksi kulkija ja myöhemmin illalla suuri aseistettu joukko. Vartijat onnistuivat kuitenkin torjumaan kummankin murhayrityksen.

Välillä Sanniuxin luo jonotti monikin Nohvatovista tullut pakolainen, jotka selvästi uskoivat Sanniuxin olevan jokin pyhimys tai jotain.

Iltamyöhällä juhlarauhan julistuksen jälkeen tavernalle saapui kolme hyvin koreasti pukeutunutta miestä naamiot päässään. Kovaäänisesti juhlineet herrat herättivät huomiota, mutta eipä heistä kenelläkään ollut pahaa sanottavaa.

Seuraavana aamuna eräs pakolaisnainen hyökkäsi arvaamatta Sanniuxin kimppuun ja onnistui puukottamaan tämän kuoliaaksi ennen kuin jäi kiinni. Hän syytti Sanniuxia kovaan ääneen rienaajaksi ja kehui itse tehneensä oikean teon. Veli Toh ja veli Pih lähtivät pian tämän jälkeen Sanniuxin ruumis mukanaan jonnekin.

Myöhemmin Sanniuxin kuoleman jälkeen Valtteri Värisormi löytyi kuristettuna saunalta. Tämän teon tekijä jäi tuntemattomaksi.

Uusi sotilaskomentaja Hannu Mäntyhovi otti Rajakatseen linnakkeen haltuunsa. Eipä alkanut hänen uransa lupaavasti.