>Mode:Read-RKSivut/sivut/Rajakatse LXXV>Mode:True-RKSivut/sivut/Rajakatse LXXV

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse LXXV


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 1 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


Keskikesän juhlaa oli alkamassa Vanhalla Piparilla. Juhlien kohokohtana oli kauppias Vilhon järjestämä Ison Rahan Backgammonkisa. Osallistujia oli monia, kuten pappi Jojopan ja Savihaara itse. Yksi osallistujista oli taverna-apulainen Aamun pikkuveli Päiviö. Päiviön vaimon kovia kohdanneet kasvot herättivät heti juoruilijoiden huomion.

Ei ole oikein varmaa mitä tapahtui. Päiviö riiteli Aamun kanssa jostain, vielä melko vähäisesti, ja joi olutta melkoista tahtia. Pappi Serpent kävi puhumassa Päivölle jotain, mistä mies todella suuttui ja korotti ääntään. Moni katsoi jo, että ei kai mies nyt pappia aio lyödä. Ei lyönyt mutta marssi päättäväisesti kohti tarvenaa sanoen hakkaavansa kaikki akat tästä hyvästä. Tarkoittiko hän siis Aamua ja muita tavernassa työskenteleviä naisia? Sotilaat pysäyttivät Päiviön, mutta hän kävi nyrkein sotilaiden päälle, vaikka nämä olivat aseistautuneita. Pian Päiviö makasi maassa miekaniskun selkään saaneena. Sotilaat sitoivat haavat ja veivät miehen sitten pois.

Kisa pidettiin välikohtauksesta huolimatta.Lopulta jäljellä olivat, kuten moni oli veikannutkin, Savihaara ja Jojopan. Tiukan taiston jälkeen voiton vei Savihaara. Savihaara sai voimakiven ja 1000 kuparia. Voimakiven Savihaara kuitenkin heti lahjoitti Jojopanille, kun ei uskaltanut moista omistaa. Tonnin rahaa sai käytännössä Kempura, koska oli Savihaaran osallistumisen maksanut.

Varsinainen keskikesän kisa oli aarteenetsintäkisa, jonka järjestivät Kempuran sukaistytöt. Aarteenetsinnän voittajaksi päätyi Dahlia Juupeli.

Illan pimetessä levottomuudet iskivät. Metsässä huudettiin olevan hirviö. Sinne lähti sotilaita ja muitakin asetaitoisia, mutta pian he juoksivat takaisin todeten vihollisen olevan liian kova. Ainakin tullisotilas Hartta jäi sille tielleen. Metsässä oli ilmeisesti jokin mahtava taikuri ja hirviö, ehkä useitakin hirviöitä.

Tavernalla rakennettiin suojavarusteita. Pian tuo taikuri ilmaantui paikalle peräti neljän olennon kanssa. Kovassa taistelussa hyökkääjät surmattiin, mutta myös Derecas-soturi Maulo ja tiedustelija Aarne menehtyivät.

Kun ruumiit oli siirretty pois, pappi Turo julisti juhlarauhan. Rauha, toivottavasti.

Seuraavana aamuna päivänä tavernalle saapui nohvatovilainen aatelisrouva Sandra Peinar seurueineen kunnioittamaan pyhän Seintzin päivää. Seurue tekikin pyhiinvaelluksen alueen metsissä, kantaen pyhäinjäännöstä mukanaan. Pyhä Seintz on joku zadalaisten pyhimys, joka liikkui Rajakatseen seudulla joskus kauan sitten.

Melinan sisaret toivat tavernalle kolme naista läheiseltä parantolalta. Joitain mieleltään järkkyneitä naisia he olivat, joita pidettiin koko ajan lieassa. Sisaret väittivät, että hullujen on hyvä välillä tavata ihmisiä ja että nämä yksilöt olivat vaarattomia. No, ei tämä vierailu kauaa kestänyt, onneksi.

Melinan sisaret viettivät myös Melinan pyhätöllä muistojuhlaa kymmenen vuotta sitten kuolleen Melinan kunniaksi. Muistojuhlassa oli lupautunut puhumaan entinen paltamonisti Hikka. Hän ei päässyt puhettaan pitämään, sillä toisen päivän aamuna Hikka joutui saunan seutuvilla väijyneen naisen takaapäin yllättämäksi. Nainen viilsi Hikan kurkun auki ja pisteli tikarilla minkä ehti. Hikka kuoli nopeasti. Tappaja oli Anelma "Saunavasta" jäi samantien kiinni, eikä hän edes yrittänyt karkuun. Hän syytti kovaan ääneen Hikkaa Melinan murhaamisesta, vaikka Hikka ei itse ollutkaan se, joka Melinan surmasi. Totuus kuitenkin on, että Melinan surmasivat pamppukaartilaiset, johon Hikka oli kyllä jossain välissä kuulunut. Anelma vietiin vangittuna linnakkeelle .

Myöhemmin metsässä kerrottiin liikkuvan aaveen, keskellä kirkasta päivää, jopas sentään. Papiston johdolla paikalle meni monia. Metsässä oli jokin aavemainen olento, joka puhui sekavia ja kyseli Gynter Hurjaviiniläistä. Gynter meni esittäytymään ja aave piti pitkän yksinpuhelun, taisi pitää sen vielä useamman kerran, ennen kuin se katosi. Myöhemmin väitettiin, ettei kyseessä ollut edes aave, vaan taikakeinoin tehty illuusio. Bokean illusionistit eli silmänkääntäjät asialla vai? Ei heitä kuitenkaan ole hetkeen Rajakatseessa nähty.

Tavernalta vangittiin vielä hyvin sekavasti käyttäytynyt nainen, joka oli ilmeisesti nauttinut jotain aivan muuta kuin paikallisia oluita. Hänet vietiin linnakkeelle selviämään. Lisäksi Peinarin seurueen tavaroita penkoi joku varas. Mies saatiin kiinni itse teossa ja hänet tietenkin vangittiin.

Varsin rauhaton keskikesä Rajakatseessa siis oli, jälleen kerran.