>Mode:Read-RKSivut/sivut/Rajakatse XLIX>Mode:True-RKSivut/sivut/Rajakatse XLIX

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse XLIX


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 3 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu


Rajakatse XLIX: Rajakatseen markkinat

Huhut markkinapeliin

Rajakatseen markkinoita vietettiin edesmenneen pappi Melinan kunniaksi. Melinan sisarilla oli siis kiireitä. Sisaret saivat useita rahalahjoituksia.

Markkinoilla oli paljon myyjiä ja myös erikoinen esiintyjäryhmä. Ryhmä järjesti oikein viihdyttävän näytelmän ihmisten iloksi. Heillä oli mukanaan myös kahleissa pidetty epämuodostunut mies, jota Oikuksi kutsuttiin. Kammottava se oli katsella, mutta onneksi muut pitivät Oikun hallinnassa. Itse tuo olento väitti olevansa kiltti, mutta mistä sitä noista koskaan tietää?

Aatelisnainen Esmeralda Koskala väitti joutuneensa varkauden uhriksi. Kadonnut koru löytyi kuitenkin myöhemmin hänen omista tavaroistaan.

Sen sijaan nohvatovilainen aatelinen Mikael Dapivi päätyi ihan putkaan asti, kun yritti lyödä vartijaa. Aatelisesta kun oli kyse, nohvatovilaisesta mutta aatelisesta kuitenkin, niin hänestä haluttiin mahdollisimman nopeasti eroon, eli eipä joutunut Mikael kauaa putkassa olemaan. Taidettiin saattaa rajalle kuitenkin.

Papisto julisti isäntä Jurkaman kuolleeksi. Jurkaman vaimo, tai siis leski, Aliisa sai heti ison kasan kosijoita peräänsä. Taisipa Kempura itsekin polvistua heti kosimaan Aliisaa. Eipä tämä ketään yllätä, sillä "Kisto riiaa vain rikkaita naisia." Vielä ei Aliisa kenenkään kosiskeluihin suostunut.

Juhlien jälkeisenä päivänä tulliupseeri Severi sai käteensä osuman, kun eräs Jomsti-niminen mies löi häntä miekalla käteen jonkin sanaharkan päätteeksi. Sotilaat hyökkäsivät Jomstin kimppuun, eikä häntä elävä saatu, valitettavasti. Jotkut väittivät Jomstia salakuljettajaksi, mutta ei hänen tavaroistaan mitään epäilyttävää löytynyt.