>Mode:Read-RKSivut/sivut/Rutto>Mode:True-RKSivut/sivut/Rutto

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rutto


Et voi muokata koska, sivu on suojattu ylemmälle tasolle


Sivuhistoriassa on 10 versiota : Selaa sivuhistoriaa : Näytä viimeisin muokkausMuokkaaja Kirjoita tähän kenttään (muokkaa)
Esikatselu
Pelätty nohvatovilainen rikollinen ja murhamies, nykyisin edesmennyt. Miehen alkuperäinen nimi ei ole tiedossa, Rutto oli vakiintunut hänen kutsumanimekseen. Nohvatovin puolella miehestä käytettiin myös ilmausta 'Pest', mikä tarkoittaa samaa. Ruton kerrotaan riehuneen mm. Sacran kylän suunnalla ja muualla Vardakovin maakunnassa vuosina 455-456, kunnes viranomaisten tehostaessa etsintöjään mies katosi jäljettömiin, ilmeisesti lähti kauas muualle. Missä Rutto vietti seuraavat kymmenen vuotta, ei ole tarkkaan tiedossa, tosin jotkut arvelevat, että kenties Nohvatovin itäisimmissä osissa ja siellä olevissa erämaissa. Vuonna 466 Rutto joka tapauksessa palasi Vardakovin maakuntaan ja ihmisten ilmoille. Rajakatseessakin mies nähtiin. Laajalta murhailulta kuitenkin vältyttiin, sillä nohvatovilaisen aatelisneito Sandra Peinarin kokoama ja johtama eräseurue onnistui keskikesän jälkeen jäljittämään ja surmaamaan pelätyn rikollisen Vuoriniityn maakunnan puoleisissa erämaissa. Ruton ruumis kuljetettiin Weldooniin ja edelleen Vardakoviin, ja mies on todistettavasti kuollut.

Murhamies Rutto oli normaalipituinen mies, jolla oli pitkähkö ja hivenen sotkuinen tukka. Mies kulki usein ylävartalo paljaana, ja tätä koristivat joko siniset tatuoinnit tai maalatut kuviot. Miehellä oli kiinnisaataessa mukanaan myös huomiota herättävän kokoinen, suuri miekka.Galleria 2006


Eräs syksyllä 466 tavatuista

Eräs syksyllä 466 tavatuista "Uusista rutoista"Jäljittelijät:

Ruton kuoltua kesällä 466 saman vuoden syksyllä liikkui eri puolilla Vuoriniityn maakuntaa muutama outo hiippari ja kuljeskelija, jotka käyttivät itsestään samaa nimeä, ilmeisesti kai väittäen olevansa sama henkilökin. Kyse oli kenties Ruton jäljittelijöistä, eli jonkinlaisista tautisista, huijareista tai mielipuolista, mahdollisesti kaikkea tätä. Toki kansan parista aina löytyy joku, joka ottaa nämä kertomukset ja väitteet vakavissaan ja arvelee, että sama Rutto se yhä edelleen jossakin uudessa ruumiissa vaeltaa ja mellastaa.

Sellainenkin väite on ääneen lausuttu, että seuraavana vuonna eli keväällä 467 taverna Bokean Tontun läheisyydessä kuollut, salaperäinen ja tautiselta vaikuttanut naishenkilö olisikin ollut yksi Ruton ilmenemismuodoista. Pontta tällaisille pohdinnoille antaa mm. se, että noihin aikoihin Bokeassa ja muualla Vuoriniityn maakunnassa puhkesi kuumetauti, jonka suuri osa ihmisistä sairasti.

Lisäksi joidenkin kertomusten mukaan Nohvatovin valtakunnassa, Bokean kylästä eteläänpäin sijaitsevissa pikkukylissä olisi vuoden 468 aikana alkanut liikuskella jonkinlainen naispuolinen ryöväri, joka käyttää itsestään kutsumanimeä 'Ruttotyttö'. Onko nuorella naisella ollut jokin yhteys edesmenneeseen murhamieheen, ei ole toistaiseksi yleisemmin tiedossa.