Rajawiki

Bokean tonttu


Haettu sivu:
Taverna Bokean tonttu


Tämä artikkeli on hyväksytty Rajakatse fantasia ry:n pelimaailmaan


Tontun tuntee kyltistä

Tontun tuntee kyltistäTaverna Bokean tonttu on Bokean kylässä, Mahtivuoren puolella, sijaitseva taverna. Taverna on vanhempi kuin Vanha pipari ja sitä isännöi tavernanpitäjä Viljami Wähäleipä sekä vaihtuva joukko juomanlaskijoita. Bokean tonttu eroaa Piparista myös sillä että taverna on enemmän tai vähemmän auki koko talven.

Bokean tonttu sijaitsee Bokean kylän laitamilla, Bokea-järven rannalla. Tavernalla käy säännöllisesti sekä Bokean kyläläisiä että matkustavaisia, ja taverna onkin varsin suosittu molempien keskuudessa. Tavernalla notkuu useasti mm. paikallisia kalastajia, joten taverna onkin hyvä paikka etsiä venekyytiä eri suuntiin, mm. Olyihin.

Huom. Muutamia Bokeaan sijoittuvia huhuja menneiltä vuosilta

Huhuja Tämä artikkeli sisältää huhuja Rajakatsemaailmasta-Bokean tonttu on ollut tapahtumapaikkana useissa Rajakatse-peleissä ja siellä on tapahtunut useasti outoja, vaikka Rajakatseen kaltaisiin mittasuhteisiin ne eivät ole sentään paisuneet.

-Jo tätä aiemmin oli havaittu kummia, mm. vuonna 456 Bokeassa tapahtui useita hautaryöstöjä sekä epäkuolleiden kohtaamisia. Muitakin hirvityksiä kerrotaan metsissä liikkuneen.

-Mm. vuonna 458 paikalla saatiin kiinni Iarsang-niminen Iiv-pappi, jota syytettiin hovihankkija Nörvä Juupelin murhasta.

-Samoin kevättalvesta 459 väitettiin paikalla kummitelleen, vaikkakin tarinat joissakin piireissä kuitattiin torajyvillä oluessa. Saman vuoden syksyllä pidettiin myös paikalla myös kuuluisa noitaoikeudenkäynti.

-Kevättalvesta 462 paikalla pidettiin Herbertinvartion kokous, joka päättyi ikävästi tuntemattoman osapuolen tekemään murhaan.

-Bokean tonttu oli myös ensimmäinen paikka, missä pappi Tarvo Nasareetus alkoi saarnaamaan luonnonuskontoja vastaan syksyllä 463.

-Bokean tontun edustalle kerrotaan myös Rajakatseen sotilaan Arren Bertilin upottaneen arkun täynnä Rajakatseen taistelun muistomitaleja. Ei se tosin enää ole siellä, sotilaat kalastivat sen ylös.

-Lähellä Tonttua tiedetään olevan 'kistonlahti' johon on upotettu rumia Kisto-patsaita verkonpainoksi.

-Dramaattisessa panttivankitilanteessa Armas Jaaman kerrotaan pelastaneen naisen jonka Gardek niminen rosvo oli ottanut vangiksi 470Rajakatsemaailma Rajakatse maailman huhuja Tavernat Mahtivuori