Rajawiki

Diemundit


Diemundien tunnus

Diemundien tunnus


Tämä artikkeli on hyväksytty Rajakatse fantasia ry:n pelimaailmaanDiemundin rosvoritaristo, myös nimeä Maan oikeuden ritarit käytetään.

Diemundin ritarikunta toimii maanalaisena, sillä sen jäsenistö, toisin kuin arvostetussa ja täysin laillisessa Simoniden ritarikunnassa, koostuu enimmäkseen rosvoritareista ja muista lainsuojattomista - eli ei mistään oikeista ritareista. Diemundin järjestön kerrotaan vaikuttavan erityisesti Mahtivuoren valtakunnan eteläisissä osissa, mutta huhujen mukaan diemundit toimivat ja punovat juoniaan muuallakin.
Johtajanaan järjestöllä on mies nimeltä 'Diemu' joka on joko kuviteltu henkilö tai lengedaarinen pidätyksen välttelijä. Diemundin "ritareita" on vain kourallinen, mutta he saattavat saada hyvinkin lisää alaa saamalla lisää rikollisia liittolaisia. Tämä ritaristo katsoo oikeutetuksi varastaa rikkailta, koska hekin ovat omaisuutensa köyhiä hyväksikäyttäen hankkieet. Mitään Robin Hood ajatusta tässä ei ole, koska varastettuja varoja ei ole tarkoitus jakaa köyhille, vaan pitää itse.

Ritarit ovat siis taistelijoita, mutta tuntevat sekä pappien että velhojen magian alkeita. He tietävät pappien magiasta molempia mustaa ja valkeaa magiaväriä siten, että Diemundin ryhmässä suositaan.
enemmän mustaa.

-Ihmisten keskuudessa vallitsee vääryyttä ja pahantekoa, eikä heikot kykene itseään suojelemaan.
-Jotta oikeus tavoittasi kaikki ihmiset, tarvitaan sotureita, jotka eivät pelkää astua vääryyttä vastustamaan.
-Kuningas on rosvo, joka Derecas-papiston ja Zada-papiston tavoin käyttää kansaa hyväkseen.
-Rosvolta on oikein varastaa.
-Kuninkaalta, aatelisilta, papeilta ja kauppiailta varastaminen on oikein, koska hekin ovat omaisuutensa varastaneet.
-Köyhiltä ei ole oikeutettua varastaa. Köyhiä tulee suojella varkailta.
-Hankitut rahat tulee käyttää oman harkinnan ja viisauden mukaan niihin tarkoituksiin, jotka itsensä mielestä on oikein.


Huom! Kyseessä ei siis ole mikään Robin Hood -touhu, koska rahoja ei todellakaan ole tarkoitus lahjoittaa köyhille.


Rajakatsemaailma