Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Huhut: Minne menet veliseni
HUHUPAKETTI LIVEROOLIPELIIN RAJAKATSE LV: Minne menet veliseni
Bokean pelin huhupaketti löytyy osoitteesta:
http://www.rajakatsefantasia.fi/rkwiki/index.php?p=Huhut%3A%20Kiireess%E4%20kev%E4%E4n%20kynnyksell%E4

Kevään pelin huhupaketti löytyy osoitteesta:
http://www.rajakatsefantasia.fi/rkwiki/index.php?p=Huhut%3A%20Paljastamattomia%20korttejaUusia huhuja lähialueilta:

-Keväällä otettiin Rajakatseessa kiinni kaksi vankikarkuria, Siilas ja Eerik. Näistä Siilas oli vanhoja veteraaneja, jotka ovat olleet vankeina yli 20 vuotta Nohvatovissa, Eerik oli joku muu vanki. Siilasta ei ole vaadittu takaisin, kaiketi nohvatovilaisetkin nyt sallivat miehen vapauttamisen. Eerik oli puolestaan kuulemma jonkinlainen palkkasoturi ja murhamies, jota nohvatovilaiset nyt vaativat palautettavaksi takaisin Nohvatoviin. Tällä hetkellä molemmat miehet ovat tosin Vuoriniityssä. Kohua ja keskustelua herättää kaikkialla Mahtivuoressa, että miksi loppuja veteraaneja ei mukamas saada vapautettua.

-Piika Elsa "Punapään" ja Rajakatseen sotilas Bertilin on määrä mennä naimisiin keskikesän juhlan aattona. Mitään suuria tarjoiluita heillä tuskin on, varakkaita kun heistä ei ole kumpikaan. Häitä todistamaan on kuitenkin saapumassa suuri joukko väkeä.

-Bertiliä juotettiin keväällä naimisiin menon kunniaksi Ilmarin tilalla. Tähän osallistui runsaasti paikallista miesväkeä.

-Keväällä tavernalla käväisi Urmaksen tilan tytär Kristiina. Mahtaako miehet muistaa, että Kristiina on talon kolmesta tyttärestä se vanhin ja todennäköinen perijä. Kotivävyn paikka tarjolla. Kristiinaa ei niin paljon liikkeellä ole näkynytkään. Vanhat huhut kertovat Urmaksen tilan väen olevan vähän omituista ja omissa oloissaan viihtyvää väkeä. No, muitakin omalaatuisia tilallisia Rajakatseessa toki on. Muistetaan mm. isäntä Petteri, joka käytti aikoinaan pellollaan työmiehenä kuollutta renkiä, ainakin pahat puheet väittävät näin. Noista tapahtumista on toisaalta jo yli kymmenen vuotta.

-Melinan sisaret ovat jälleen pitäneet pyhäkköä käytössä Rajakatseessa, tavernaseudulla, vaikka tarkalleen ottaen kyse onkin uudesta rakennuksesta, tosin samalla paikalla kuin edellinen. Kempura tuon uuden rakennuksen rakennutti loppukeväästä, onkohan Kempuralla ja Melinan sisarilla jokin sopimus rakennuksen käytöstä? Keskikesän juhlan aika on ainakin Melinan sisarille ilmeisesti tärkeä ajankohta muistelumielessä, tuleehan näihin aikoihin kuluneeksi tarkalleen viisi vuotta pappi Melinan kuolemasta. Melinan surmasivat tuolloin pamppukaartilaiset.

-Mitä tulee pamppukaartilaisiin, keväällä Rajakatseesta löytyi useampia lappusia, joissa ilmeisesti pamppukaartilaisiksi laskettavat henkilöt esittivät uhkauksiaan. Nyt hetkeen eli muutamaan viikkoon uusia lappusia ei ole enää näkynyt.

-Nyt on keskikesän juhla. Ennen vanhaan tätä kutsuttiin Myrskyjumalan juhlaksi, mutta nykyään tuollaisia ei ole sopivaa puhua. Myrskyjumalaan uskovat kuitenkin aikovat käydä tänä yönä uhraamassa uhrikivillään Myrskyjumalalle kaikkea pientä kuten lirukaljaa. Papit eivät luonnollisestikaan tästä pidä.

-Nyt keskikesän juhlan iltana on tavernalla esiintymässä kreivitär Theodora seurueineen. Tämä porukkahan on jostakin kaukaa etelästä lähtöisin. Theodoraa on kuulemma tulossa katsomaan joku isorikas Nohvatovista, aikeenaan kai palkata koko seurue mukaansa esiintymään Nohvatovin kartanoihin. Saa nähdä, kuinka käy.

-Tavernalle on tulossa esiintymään myös joku kauhuesitystä vetävä "mystinen Isitron" tai jotakin sinnepäin. Mikähän mies tämä on, joku teatteritaikuri varmaan. Ainakin tämän salaperäisen taikurin mainosjuliste ilmestyi tavernan seinään keväällä, ilmeisesti miehen itsensä tuomana. Minkälainen esitys on oikein luvassa, ei ole vielä tiedossa.

-Isäntä Petteristä on liikkeellä taas outoja huhuja, että mies olisi Myrskyjumalan valittu ja aikoisi uhrata piikansa Myrskyjumalalle. Piika Impi ainakin on vielä hengissä. Pitäisiköhän tyttörukkaa koettaa auttaa jotenkin. Huhua on viimeksi kertonut Miina -pyykkäri linnakkeelta, mutta asiaa on kertoillut kyllä muutkin. Myös isäntä Jurkamalla on perinteisesti ollut kaunaa Petteriä kohtaan, heillä lienee jotakin vanhoja kaunoja jostakin, vaikka ihan naapureita eivät olekaan. Ainakin jotkut huhut näin väittävät.

-Linnakkeen tullimies Hartta sai kiinni noin viikko sitten suolan salakuljettajan. Eihän siinä mitään, saahan suolaa viedä, mutta siitä pitää maksaa tulli, jonka kaveri yritti siis kiertää. Sakoksi Hartta määräsi toisen miehen viljatynnyreistä. Sakko lienee ollut vielä ihan lievemmästä päästä, noin jos vertaa mitä satamissa saisi tuosta rikoksesta.

-Rajakatseessa on vaihdettu muutamia sotilaita ja joitakin uusia miehiä on tullut. Näiden joukossa myös pari sellaista, jotka ovat saaneet taas miettimään Vuoriniityn vähäistä kiinnostusta rajalinnakkeisiin. Uudet miehet, sähläreitä ja sellaisia on ennenkin ollut, mutta lempinimeltään 'Linkku'-niminen mies on herättänyt huomiota ontumisensa takia. No, ainakin tällä on syy olla lähtemättä partioimaan.

-Kerrotaan, että jalokivikillat ja papistot aikovat jälleen kokoontua Rajakatseessa juhlien jälkimmäisenä päivänä. Kertoman mukaan näillä olisi jälleen jotain tärkeitä asioita puitavanaan. Jaaha, saapa nähdä. Väitetään mm., että kokoukseen olisi saapumassa vieraita varsin kaukaa, oikein läntisistä siirtokunnista saakka. Arvoväkeä on muutenkin Rajakatseessa paikalla, pappeja ja eri jalokivikiltojen edustajia riittää.Muualta maailmalta kantautuneita huhuja:

-Bokeassa sattui keväällä useita järkyttäviä tapahtumia, jotka alkoivat, kun Bokean Tontulle menossa ollut nainen näki alastoman miehen – naamari päässään (kyse ei siis ollut Savihaarasta, vaikka tätä heti epäiltiinkin). Tämä viuhahtaja teki kuulemma rivoja eleitä ennen kaikkoamistaan. Matkalaisten mukaan Vuoriniityssä tapahtui tällaisia tapauksia useita viime keväänä pimeän aikaan, mutta ne lakkasivat kaskeamiseen mennessä. Kuulemma miehellä oli välillä sukka käärittynä kulkusten ympärille. Jos kyseessä on sama 'viuhahtaja', niin mies lienee vaihtanut päivään ja pienempiin paikkakuntiin. Kaikkea outoa sitä maailmaan mahtuu?

-Lännessä kerrotaan sotavelho Ivan Vagemoorin vaimon, Zharin mestaritar Jeleniarin palanneen takaisin kotiin. Ivanin kerrotaan luopuneen jostain ”Pahuuden akselista” saadakseen Jeleniarin takaisin Paltamonilta. Mikähän tilpehöörä moinen akseli lienee?

-Lännessä ei Paltamonin kanssa ei ole enää ollut yhteenottoja, vaan ongelmia ovat aiheuttaneet kuulemma merisudet. Näitä vastaan on tiettävästi käyty verinen yhteenotto kaksi kuunkiertoa sitten, kun merisusien laiva ajoi pahki merenpohjaan juntattua paalua Uuden Vardakovin satamassa ja miehistö yritti tästä ärsyyntyneenä ryöstää Uuden Vardakovin. Yhteenotto oli verinen, aiheuttaen suuren määrän kaatuneita kummallekin puolen, mutta muutaman merisuden kerrotaan ottaneen kaksi naista vangiksi ja paenneen paikalta. Kauheaa kun siellä nyt riehutaan!

-Lännessä on ryöstetty ainakin yksi uusi laiva, joka pyrki Uuteen Vardakoviin. Nohvatovilaisen kauppalaivan 'Taltaran satiaisen' miehistö teki vastarintaa ja merisudet murhasivat tämän takia koko miehistön. Matkustajana ollut pieni tyttö piiloutui säkkien alle ja selvisi hengissä sen takia. Kuulemma merisudet hukuttivat perämiehen kaljatynnyriin. On ne kyllä julmia, vaikka onhan niitä huonompiakin tapoja mennä kai?

-Merellä havaittiin hiljattain outo matalapohjainen laiva, Bokeanjoen suistossa Rantatörmän edustalla. Se luovi varovaisesti aallokossa läheisen särkän avomeren puolella ja kaikkosi paikalta kun hurjaviiniläinen purjelaiva 'Elise' pyrki syväväylälle. Laiva muistutti Elisen miehistön mielestä sellaisia paatteja, joita barbaarit käyttävät lännessä, mutta oli kooltaan suurempi.


VANHOJA HUHUJA KEVÄÄLTÄ, HIVENEN VALIKOIDUSTI (jos haluaa tutustua vanhoihin huhuihin laajemmin, kannattaa vilkaista yllämainitut linkit)


I. Paikallisia huhuja Rajakatseesta ja muualta Vuoriniityn maakunnasta:

-Vuoriniityn kaupungissa kaupungin seriffi miehineen tutki alkukeväästä jonkun rakennuksen, jota epäili varasjoukon piilopaikaksi. Huhutaan, että ketään ei kuitenkaan kiinni saatu, paikka oli ilmeisesti oikea, mutta varkaat olivat täpärästi ehtineet paeta tiehensä. Talolle jäi kuulemma kuitenkin huomattava määrä varkaiden ryöstösaalista, joka saatiin siis näin takaisin.

-Vardakovin viranomaiset eivät ole vieläkään vapauttaneet lisää sotavankeja aiemmin vapautettujen jatkoksi, vaikka tällaisia suunnitelmia aiemmin kai olikin. Asia herättää närää valtakuntien välillä, ja kerrotaan mm., että Melinan sisaret olisivat ryhtyneet vaatimaan jonkilaista edistymistä tässä asiassa, painostaen Derecas-pappeja aloitteellisempaan toimintaan. Saapa nähdä, tuottaako tämä tulosta.

-Kaarlo Kempura teki jälleen keväällä viininhakureissun etelään, Hurjaviinin kaupunkiin. Matka kesti useampia viikkoja ja pari viikkoa sitten Kaarlo saapuikin seurueineen jälleen pohjoiseen, mukana suuri määrä viinitynnyreitä. Tynnyrit on sittemmin varastoitu Rajakatseen linnakkeelle, kaiketi maksua vastaan.

-Kaarlo Kempuran kerrotaan pohjoiseen palattuaan pistäneen taverna-alueella työn touhuksi, alueelta on ainakin kuulunut sekä ryskettä että vasaran pauketta. Jokin rakennushomma lienee Kaarlolla ja tämän tutuilla siis meneillään. Onko kyseessä koiran koppi, uusi sepän paja tai jotain muuta, ei ole vielä tiedossa.

-Tässä keväällä koettiin pieni metsäpalon tapainen, kun pieni osa metsää paloi, ilmeisesti kaskenpolton yhteydessä. Kiitos sateisen ilman, paloalue ei tullut kovin suureksi. Pienen metsäaukion verran metsää siis paloi. Tämä tulipalo ei tapahtunut lähellä Rajakatseen linnaketta, vaan melko etäällä, jossakin isäntä Ilmarin ja isäntä Jurkaman metsämaiden suunnalla.

-Urmaksen tilan yhden torpparin vaimo Aino on kuulemma raskaana. Urmaksen tilan nuorin tytär Saline on keväällä muuttanut torppareiden luokse toistaiseksi, auttamaan Ainoa tämän arkisissa askareissa. Salinenhan oli määrä avioitua nahkuri Einarin kanssa, mutta tuo aie jäi siis toteutumatta. Einarihan on koettanut avioitua aiemminkin, mutta tuolloinkin kosinnan kohteena olleelta naiselta tuli rukkaset.


II. Eteläisestä Mahtivuoresta kantautuneita huhuja:

-Suomurajassa kuninkaallisen arkiston kerrotaan vahingoittuneen pahasti tulipalossa. Suuri määrä vanhoja maakirjoja kuulemma tuhoutui palossa, jota epäiltiin aluksi vain vahingoksi. Arkistoholvista löytyi kuitenkin murtautumisen jälkiä ja pergamenttikasasta löytyi melkein tuhoutunut hiilikuppi. Kuninkaan seriffi ja muut tutkivat asiaa.

-Deinosanilta on velho kateissa. Satatieto-nimisestä oppilaasta on luvattu huomattava palkkio. Mies katosi syystalvesta. Satatieto oli kuulemma tutkinut Suomurajan kiltahallin varastoista löytyviä erikoislaatuisia voimakiviä.

-Erään pikkukylän läheltä on löytynyt karmivalla tavalla surmattu rosvojoukkio. Juorujen mukaan yksi surmatuista oli revitty kahtia ja toinen naulattu puuhun. Hurjimmat huhut kertovat, että osaa uhreista oli syöty. Rosvot olivat juuri ryöstäneet ja polttaneet maatilan, eivätkä jättäneet selviytyjiä. Rosvojen ruumiisiin oli myös maalattu valkoisen miekan symboli.

-Hukanmaalla on ollut rauhallinen talvi ja Juulius Hukanpää on vanha mutta vetreä. Juuliuksen vanhempi poika on lähtenyt miehineen Suomurajaan viemään verokirstua ja uusimaan Hukanpäiden valat kuninkaalle.


III. Läntisten siirtokuntien tilanne:Siirtokuntia koskien liikkuu seuraavia vanhoja huhuja. Tapahtumat eivät ole enää niin uusia, mutta huhut ovat nyt laajemmin kulkeutuneet ja saavuttaneet ihmiset.

-Derecaspapiston lähteet lännestä varmistavat että Paltamon on todellakin viime talvena ottanut panttivankeja, sotavelho Ivanin vaimon ja tämän tyttären. Luonnollisesti ensiksi Paltamonin saaressa jäi kiinni tiedustelupartio ja Ivanin sotavelho-noviisi kuoli. Tämän jälkeen sotilaat tulivat joukolla ja pelastivat tyttären. Entisen ylipapin toimet ovat ennen olleet melkoisen mielivaltaisia, nyt näköjään jo vaarallisia. Nyt toimet ovat aiheuttaneet huonoa verta valtakuntien välille ja pelon Paltamonistien kostoiskuista.-Huhu kiertää veljeskunnassa, että Ouvan Simondie on kertonut päänsäryllään olevan nimi, ja se on Paltamon. Paikallinen paroni, ”Menen paskalle” Alanto, on pyytänyt tiettävästi apujoukkoja ja ohjeita ylipapin ja nohvatovilaisten välien 'sovitteluun'

– ristiriidat muuttuivat viime talvena aseellisiksi yhteenotoiksi ylipapin ja nohvatovilaisten välillä. Eikös ritari Velmonin pitänyt viime syksynä käydä siellä sovittelemassa jotain? Tai no, ehkä tuo kannattaa unohtaa...

-Sotavelhojen kauppiaat kertovat, että voimakiviä on tuotettu talven jälkeen vähemmän lännestä. Sitävastoin kauppaa on verotettu enemmän, sillä Sotavelho Ivanilla ja Derecas-papiston Paltamonilla lienee kinaa. Eivätkö mahtivuorelaiset voi saada häirikköpappiaan jo hyvän sään aikana kuriin?


Uudempia huhuja läntisiin siirtokuntiin liittyen:

-Salaseurat ovat olleet toiminnassa lännessä; Uuden Vardakovin hautuumaalta nousi kuunkierto sitten useita epäkuolleita ylös ja sotavelho Ivanin kartanon vieressä ollut kivirakennus räjähti jostain syystä palamaan lennättäen tukkeja ja kattopaanuja ympäriinsä. Paikalliset olivat sitä mieltä, että kaikki tuleen liittyvä liittyy varmasti jotenkin sotavelho Ivaniin. Taitaa olla melkoinen pyromaani tämä Ivan?

-Syynä riehumiseen huhutaan olleen sotavelhon hankkima mahdollisimman kirottu esine, kammottu ”Pahuuden akseli” - sama esine joka aiheutti kammoa ja pakokauhua sodan aikana. Akseli surmasi kevättalvesta Ivanin kanssa sitä hakemaan lähteneen Zada-pappi Andrew Borgin. Kaikki nämä tapahtumat ovat järkyttäneet paikallisia suuresti.

-Lisää sikoja ei ole kuulemma lännessä kuollut. Näin siis kerrotaan.

-Lännestä kuuluu edelleen myös Paltamon-aiheisia huhuja. Sotavelho Ivan on saanut vaimonsa takaisin Paltamonilta. Huhut väittävät hänen vaihtaneen kammotun taikakalun vaimoonsa. No, ehkä on parempi että Paltamonille annetaan kaikki vaarallinen...

-Kevättalvesta metsästysretkellä olleelle Paltamonille sattui pieni 'onnettomuus'. Joku oli sekoittanut Paltamonin hirveen - Jep, näinhän sitä saattaa helposti käydä! Valitettavasti ampujat olivat kierosilmiä. Odottakaamme siis sitä että Paltamon lähtee kalaan...

-Muutakin makaaberia on tapahtunut: jäiden irrotessa nähtiin pieni jäälautta, jonka päällä oli luurankoja. Nämä poistettiin Zharin mestaritar Jeleniarin käskystä ja siunattiin maahan. Kaikkea ne naiset keksivät keräillä...

-Merisusien laivaa on korjattu Uudessa Vardakovissa, paikallisten yllätykseksi Ivan on hankkinut näiden kammottujen barbaarien liittolaisuuden. Tai ainakin jonkun porukan?

-Merisudet ovat hurjaviiniläisten kauppiaiden mukaan olleet edellisinä vuosina Hirsikasauksen kuninkaan vaivoina, mutta tänä keväänä ryöstettiin nohvatovilainen laiva. Nannolaan pääsi jollaan ahtautunut miehistö ja muutama matkustaja. Nämä kertoivat, että merisusien soturit olivat nousseet laivaan ja polttaneet sen ryöstämättä kaikkea lastia? Tämä saa ehkä monen kauppiaan harkitsemaan uudestaan länteen purjehtimista.


Avioitumisohjeet:

-On yleisenä käytäntönä, että mies ja nainen voivat avioitua keskenään nopeallakin varoitusajalla. Tällöin pari hakeutuu papin luokse ja puheille, joka näiden kanssa keskusteltuaan ja aviollisen esteettömyyden todettuaan voi vihkiä parin yhteen. Vihkiminen voi olla yksityisempi tapahtuma, tai sitten julkinen tapahtuma, jota väkijoukko voi yhdessä seurata ja juhlistaa. Usein avioitumista juhlistetaan viettämällä myös varsinaiset häät, jotka yleensä vietetään vihkimisen jälkeen. Häät ovat siis suuri tapahtuma, joihin osallistuu väkeä kummankin osapuolen suvusta ja tuttavapiiristä. Häiden vietto on yleistä, mutta ei aina välttämätöntä, ja erityisesti vakavaraisille ja rikkaille suvuille häät ovat tärkeä tapahtuma. Vähävaraisemmat ja muutkin henkilöt saattavat toisinaan jättää häät väliinkin ja tyytyä pelkkään papin vihkimiseen ilman suuria juhlallisuuksia. Jotta avioliitto saa lainvoiman, pitää siitä tulla merkintä papin suureen kirjaan. Rajakatseessa papinvirkaa pitää tällä hetkellä Serpent. Jojopan voi vihkiä nohvatovilaisten avioliittoja.

Kaksintaistelu-ohjeet:
-Yleiset ohjeet kaksintaistelua silmällä pitäen. Laki sanoo seuraavaa: Mies voi haastaa kaksintaisteluun toisen miehen, mikäli (huom. naiset ja lapset siis eivät kaksintaistele koskaan) a) on hyvä syy b) haastettu ei ole esim. raajarikko, sokea tms. heiveröinen c) haastettu tai haastaja ei voi olla pappi, kuninkaan virkamies tai lähettiläs d) aatelista ei alempiarvoinen voi haastaa kaksintaisteluun. Laki ei käytännössä sano muuta. Lisäksi muutamia käytännön sanelemia juttuja: Kaksintaisteluun kelpaa hienosti syyksi esim. sanallinen kunnianloukkaus. Mikäli joku on esim. saattanut neidon raskaaksi häpeällisesti ja ei suostu avioliittoon neidon kanssa, niin tällöin neidon sukulaisten olisi jopa velvollisuus kaksintaisteluun haastaa. Kaksintaistelusta pakeneminen on luonnollisesti iso häpeä ja lopun ikäänsä saa kantaa pelkurin mainetta. Lisäksi ei olisi mahdotonta, että haastaja katsoisi oikeudekseen tappaa tavattaessa paennut pelkuri.

Kielistä:
-Mahtivuoren kieltä mallinnetaan pelissä suomella, hurjaviiniä taas englannilla. Kaikki pelihahmot osaavat mahtivuorta, ellei hahmoselosteessa toisin ilmoiteta. Hurjaviinin kieltä hahmot osaavat vain, jos asiasta on hahmoselosteessa erikseen mainittu.-Nohvatovin kieltä mallinnetaan ruotsilla, mutta erityisesti Vardakovin maakunnassa puhutaan yleisesti mahtivuorta, vaikka Vardakov Nohvatovin osa onkin. Hahmo osaa nohvatovia vain, jos hahmoselosteessa on asiasta erikseen mainittu.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673