Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Huhut: Paljastamattomia kortteja
HUHUPAKETTI LIVEROOLIPELIIN RAJAKATSE LIV: PALJASTAMATTOMIA KORTTEJA

Aiemman pelin eli keväällä pidetyn Bokean pelin huhupaketti on myös hyvin kannattavaa lukea lävitse, siellä on tarinaa mm. Rajakatseen keskitalven juhlasta ja monesta muusta asiasta. Tämä edellinen huhupaketti löytyy Rajawikistä osoitteesta:
http://www.rajakatsefantasia.fi/rkwiki/index.php?p=Huhut%3A%20Kiireess%E4%20kev%E4%E4n%20kynnyksell%E4I. Paikallisia huhuja Rajakatseesta ja muualta Vuoriniityn maakunnasta:

-Vuoriniityn kaupungissa kaupungin seriffi miehineen tutki alkukeväästä jonkun rakennuksen, jota epäili varasjoukon piilopaikaksi. Huhutaan, että ketään ei kuitenkaan kiinni saatu, paikka oli ilmeisesti oikea, mutta varkaat olivat täpärästi ehtineet paeta tiehensä. Talolle jäi kuulemma kuitenkin huomattava määrä varkaiden ryöstösaalista, joka saatiin siis näin takaisin.

-Vardakovin viranomaiset eivät ole vieläkään vapauttaneet lisää sotavankeja aiemmin vapautettujen jatkoksi, vaikka tällaisia suunnitelmia aiemmin kai olikin. Asia herättää närää valtakuntien välillä, ja kerrotaan mm., että Melinan sisaret olisivat ryhtyneet vaatimaan jonkilaista edistymistä tässä asiassa, painostaen Derecas-pappeja aloitteellisempaan toimintaan. Saapa nähdä, tuottaako tämä tulosta.

-Alkukeväästä Kaarlo Kempura ja Savihaara olivat paikalla Bokeassa ja taverna Bokean tontulla, matkalla Olyitä kohden. Kerrotaan, että Savihaara päätyi jalkapuuhun tuollakin, eli istumaan jalkapuussa Pohjatuulen linnakkeella. Syynä oli jokin asiaton käytös kai, koetti kuulemma jahdata jotain naista alastomana. Ihan selvin päin ei tainnut tuo tapahtua. Myös joku nohvatovilainen kauppias aiheutti myöskin samana iltana häiriötä, tuo tosin taisi selvitä sakoilla.

-Herbertinvartion naissoturi Krista siirtyi keväällä Herbertinvartion hommista Derecas-papiston palvelukseen, ja vartijantöihin Rajakatseessa sijaitsevalle, mieleltään järkkyneiden naisten hoitokodille. Papiston töihin siirtyminen ei edellytä kuulemma mitään raittiuslupausta, joten Kristallekaan ei tullut ongelmaa eteen.

-Kaarlo Kempura teki jälleen keväällä viininhakureissun etelään, Hurjaviinin kaupunkiin. Matka kesti useampia viikkoja ja pari viikkoa sitten Kaarlo saapuikin seurueineen jälleen pohjoiseen, mukana suuri määrä viinitynnyreitä. Tynnyrit on sittemmin varastoitu Rajakatseen linnakkeelle, kaiketi maksua vastaan.

-Kaarlo Kempuran kerrotaan pohjoiseen palattuaan pistäneen taverna-alueella työn touhuksi, alueelta on ainakin kuulunut sekä ryskettä että vasaran pauketta. Jokin rakennushomma lienee Kaarlolla ja tämän tutuilla siis meneillään. Onko kyseessä koiran koppi, uusi sepän paja tai jotain muuta, ei ole vielä tiedossa.

-Tässä keväällä koettiin pieni metsäpalon tapainen, kun pieni osa metsää paloi, ilmeisesti kaskenpolton yhteydessä. Kiitos sateisen ilman, paloalue ei tullut kovin suureksi. Pienen metsäaukion verran metsää siis paloi. Tämä tulipalo ei tapahtunut lähellä Rajakatseen linnaketta, vaan melko etäällä, jossakin isäntä Ilmarin ja isäntä Jurkaman metsämaiden suunnalla.

-Urmaksen tilan yhden torpparin vaimo Aino on kuulemma raskaana. Urmaksen tilan nuorin tytär Saline on keväällä muuttanut torppareiden luokse toistaiseksi, auttamaan Ainoa tämän arkisissa askareissa. Salinenhan oli määrä avioitua nahkuri Einarin kanssa, mutta tuo aie jäi siis toteutumatta. Einarihan on koettanut avioitua aiemminkin, mutta tuolloinkin kosinnan kohteena olleelta naiselta tuli rukkaset.

-Näihin aikoihin keväällä jalokivikillat ja papistot kokoontuvat jälleen jonkinlaiseen kokoukseen Rajakatseeseen ja taverna Vanhalle Piparille, keskustellakseen kai joistakin tärkeistä tai ainakin heitä kiinnostavista asioista. Kerrotaan myös, että Melinan sisaret ovat samoihin aikoihin jälleen avaamassa kesäksi Rajakatseessa sijaitsevan pyhäkkönsä. Ilmeisesti pyhäkön käyttöönotto tapahtuu tänä vuonna hivenen myöhemmin kuin aiempina vuosina.

-Rajakatseessa on muutenkin vilkkaasti väkeä liikkeellä, kun useat maalaiset pääsevät ensi kertaa kunnolla hengähtämään ja levähtämään kevään kiivaan työrupeaman jälkeen. Myös kaupankäynnin ja satunnaisen kuljeskelun myötä päätyy sekalaista väkeä Rajakatseeseen. Paikan päällä taverna Vanhalla Piparilla onkin taas joukko Rajakatseen linnakkeen sotilaita, valvomassa järjestyksen säilymistä.II. Eteläisestä Mahtivuoresta kantautuneita huhuja:

-Suomurajan kaupunkia ympäröivällä maaseudulla jäi keväällä kiinni pieni varaskopla. Varaskoplan otti kiinni joukko maalaisia Eleniuksentyttäreksi itseään kutsuvan naisen johdolla. Hmm, onkos tuo nimi tuttu jostakin? Naista kuvaillaan pystyväksi soturiksi sekä luonteeltaan jaloksi ja oikeamieliseksi.

-Suomurajassa kuninkaallisen arkiston kerrotaan vahingoittuneen pahasti tulipalossa. Suuri määrä vanhoja maakirjoja kuulemma tuhoutui palossa, jota epäiltiin aluksi vain vahingoksi. Arkistoholvista löytyi kuitenkin murtautumisen jälkiä ja pergamenttikasasta löytyi melkein tuhoutunut hiilikuppi. Kuninkaan seriffi ja muut tutkivat asiaa.

-Deinosanilta on velho kateissa. Satatieto-nimisestä oppilaasta on luvattu huomattava palkkio. Mies katosi syystalvesta. Satatieto oli kuulemma tutkinut Suomurajan kiltahallin varastoista löytyviä erikoislaatuisia voimakiviä.

-Erään pikkukylän läheltä on löytynyt karmivalla tavalla surmattu rosvojoukkio. Juorujen mukaan yksi surmatuista oli revitty kahtia ja toinen naulattu puuhun. Hurjimmat huhut kertovat, että osaa uhreista oli syöty. Rosvot olivat juuri ryöstäneet ja polttaneet maatilan, eivätkä jättäneet selviytyjiä. Rosvojen ruumiisiin oli myös maalattu valkoisen miekan symboli.

-Hukanmaalla on ollut rauhallinen talvi ja Juulius Hukanpää on vanha mutta vetreä. Juuliuksen vanhempi poika on lähtenyt miehineen Suomurajaan viemään verokirstua ja uusimaan Hukanpäiden valat kuninkaalle.III. Läntisten siirtokuntien tilanne:

Siirtokuntia koskien liikkuu seuraavia vanhoja huhuja. Tapahtumat eivät ole enää niin uusia, mutta huhut ovat nyt laajemmin kulkeutuneet ja saavuttaneet ihmiset.

-Derecaspapiston lähteet lännestä varmistavat että Paltamon on todellakin viime talvena ottanut panttivankeja, sotavelho Ivanin vaimon ja tämän tyttären. Luonnollisesti ensiksi Paltamonin saaressa jäi kiinni tiedustelupartio ja Ivanin sotavelho-noviisi kuoli. Tämän jälkeen sotilaat tulivat joukolla ja pelastivat tyttären. Entisen ylipapin toimet ovat ennen olleet melkoisen mielivaltaisia, nyt näköjään jo vaarallisia. Nyt toimet ovat aiheuttaneet huonoa verta valtakuntien välille ja pelon Paltamonistien kostoiskuista.

-Huhu kiertää veljeskunnassa, että Ouvan Simondie on kertonut päänsäryllään olevan nimi, ja se on Paltamon. Paikallinen paroni, ”Menen paskalle” Alanto, on pyytänyt tiettävästi apujoukkoja ja ohjeita ylipapin ja nohvatovilaisten välien 'sovitteluun' – ristiriidat muuttuivat viime talvena aseellisiksi yhteenotoiksi ylipapin ja nohvatovilaisten välillä. Eikös ritari Velmonin pitänyt viime syksynä käydä siellä sovittelemassa jotain? Tai no, ehkä tuo kannattaa unohtaa...

-Sotavelhojen kauppiaat kertovat, että voimakiviä on tuotettu talven jälkeen vähemmän lännestä. Sitävastoin kauppaa on verotettu enemmän, sillä Sotavelho Ivanilla ja Derecas-papiston Paltamonilla lienee kinaa. Eivätkö mahtivuorelaiset voi saada häirikköpappiaan jo hyvän sään aikana kuriin?Uudempia huhuja läntisiin siirtokuntiin liittyen:

-Salaseurat ovat olleet toiminnassa lännessä; Uuden Vardakovin hautuumaalta nousi kuunkierto sitten useita epäkuolleita ylös ja sotavelho Ivanin kartanon vieressä ollut kivirakennus räjähti jostain syystä palamaan lennättäen tukkeja ja kattopaanuja ympäriinsä. Paikalliset olivat sitä mieltä, että kaikki tuleen liittyvä liittyy varmasti jotenkin sotavelho Ivaniin. Taitaa olla melkoinen pyromaani tämä Ivan?

-Syynä riehumiseen huhutaan olleen sotavelhon hankkima mahdollisimman kirottu esine, kammottu ”Pahuuden akseli” - sama esine joka aiheutti kammoa ja pakokauhua sodan aikana. Akseli surmasi kevättalvesta Ivanin kanssa sitä hakemaan lähteneen Zada-pappi Andrew Borgin. Kaikki nämä tapahtumat ovat järkyttäneet paikallisia suuresti.

-Lisää sikoja ei ole kuulemma lännessä kuollut. Näin siis kerrotaan.

-Lännestä kuuluu edelleen myös Paltamon-aiheisia huhuja. Sotavelho Ivan on saanut vaimonsa takaisin Paltamonilta. Huhut väittävät hänen vaihtaneen kammotun taikakalun vaimoonsa. No, ehkä on parempi että Paltamonille annetaan kaikki vaarallinen...

-Kevättalvesta metsästysretkellä olleelle Paltamonille sattui pieni 'onnettomuus'. Joku oli sekoittanut Paltamonin hirveen - Jep, näinhän sitä saattaa helposti käydä! Valitettavasti ampujat olivat kierosilmiä. Odottakaamme siis sitä että Paltamon lähtee kalaan...

-Muutakin makaaberia on tapahtunut: jäiden irrotessa nähtiin pieni jäälautta, jonka päällä oli luurankoja. Nämä poistettiin Zharin mestaritar Jeleniarin käskystä ja siunattiin maahan. Kaikkea ne naiset keksivät keräillä...

-Merisusien laivaa on korjattu Uudessa Vardakovissa, paikallisten yllätykseksi Ivan on hankkinut näiden kammottujen barbaarien liittolaisuuden. Tai ainakin jonkun porukan?

-Merisudet ovat hurjaviiniläisten kauppiaiden mukaan olleet edellisinä vuosina Hirsikasauksen kuninkaan vaivoina, mutta tänä keväänä ryöstettiin nohvatovilainen laiva. Nannolaan pääsi jollaan ahtautunut miehistö ja muutama matkustaja. Nämä kertoivat, että merisusien soturit olivat nousseet laivaan ja polttaneet sen ryöstämättä kaikkea lastia? Tämä saa ehkä monen kauppiaan harkitsemaan uudestaan länteen purjehtimista.


Avioitumisohjeet:

-On yleisenä käytäntönä, että mies ja nainen voivat avioitua keskenään nopeallakin varoitusajalla. Tällöin pari hakeutuu papin luokse ja puheille, joka näiden kanssa keskusteltuaan ja aviollisen esteettömyyden todettuaan voi vihkiä parin yhteen. Vihkiminen voi olla yksityisempi tapahtuma, tai sitten julkinen tapahtuma, jota väkijoukko voi yhdessä seurata ja juhlistaa. Usein avioitumista juhlistetaan viettämällä myös varsinaiset häät, jotka yleensä vietetään vihkimisen jälkeen. Häät ovat siis suuri tapahtuma, joihin osallistuu väkeä kummankin osapuolen suvusta ja tuttavapiiristä. Häiden vietto on yleistä, mutta ei aina välttämätöntä, ja erityisesti vakavaraisille ja rikkaille suvuille häät ovat tärkeä tapahtuma. Vähävaraisemmat ja muutkin henkilöt saattavat toisinaan jättää häät väliinkin ja tyytyä pelkkään papin vihkimiseen ilman suuria juhlallisuuksia. Jotta avioliitto saa lainvoiman, pitää siitä tulla merkintä papin suureen kirjaan. Rajakatseessa papinvirkaa pitää tällä hetkellä Serpent. Jojopan voi vihkiä nohvatovilaisten avioliittoja.


Kaksintaistelu-ohjeet:

-Yleiset ohjeet kaksintaistelua silmällä pitäen. Laki sanoo seuraavaa: Mies voi haastaa kaksintaisteluun toisen miehen, mikäli (huom. naiset ja lapset siis eivät kaksintaistele koskaan) a) on hyvä syy b) haastettu ei ole esim. raajarikko, sokea tms. heiveröinen c) haastettu tai haastaja ei voi olla pappi, kuninkaan virkamies tai lähettiläs d) aatelista ei alempiarvoinen voi haastaa kaksintaisteluun. Laki ei käytännössä sano muuta. Lisäksi muutamia käytännön sanelemia juttuja: Kaksintaisteluun kelpaa hienosti syyksi esim. sanallinen kunnianloukkaus. Mikäli joku on esim. saattanut neidon raskaaksi häpeällisesti ja ei suostu avioliittoon neidon kanssa, niin tällöin neidon sukulaisten olisi jopa velvollisuus kaksintaisteluun haastaa. Kaksintaistelusta pakeneminen on luonnollisesti iso häpeä ja lopun ikäänsä saa kantaa pelkurin mainetta. Lisäksi ei olisi mahdotonta, että haastaja katsoisi oikeudekseen tappaa tavattaessa paennut pelkuri.


Kielistä:

-Mahtivuoren kieltä mallinnetaan pelissä suomella, hurjaviiniä taas englannilla. Kaikki pelihahmot osaavat mahtivuorta, ellei hahmoselosteessa toisin ilmoiteta. Hurjaviinin kieltä hahmot osaavat vain, jos asiasta on hahmoselosteessa erikseen mainittu.
-Nohvatovin kieltä mallinnetaan ruotsilla, mutta erityisesti Vardakovin maakunnassa puhutaan yleisesti mahtivuorta, vaikka Vardakov Nohvatovin osa onkin. Hahmo osaa nohvatovia vain, jos hahmoselosteessa on asiasta erikseen mainittu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673