Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Huhut:RK XLIIIbHUHUPAKETTI PELIIN RAJAKATSE 43b: MALJA MENNEILLE, MALJA TULEVILLEUUSIA HUHUJA:

-Rajakatseesta kuului keskikesän juhlien aikaan taas kummia, alueella tapahtui kertoman mukaan yhtä sun toista. Mm. Melinan kummituksen kerrotaan ilmestyneen ihmisten ilmoille Rajakatseessa keskikesän juhlan yönä. Tällä kertaa tapauksella oli paljon todistajia, eikä pelkästään yksi hullu juoppo Savihaara. Mitähän tästä seuraa ja uskookohan ylempi papisto asiaan ensinkään?! Pääkaupungin papiston huhutaan jo tuominneen kertomuksen aaveesta "Melinan sisaret" -järjestön keksimäksi valheeksi. Vuoriniityn temppeliherra Artamon sen sijaan on ollut hyvin varovainen kannanotoissaan.

-Melinan kummituksen ilmestymiseen liittyy hurjia juttuja Iiv-papiston hyökkäyksestä Rajakatseeseen ja Melinaa vastaan. Keskikesän juhlan aikaan yöllä kerrotaan käydyn ankaraa taistelua Iiv-pappien nostattamia epäkuolleita vastaan, ja epäkuolleet ja niitä johtanut Iiv-pappi saatiin ilmeisesti kukistetuksi. Tosin ei ilman uhrauksia, näissä yöllisissä kahakoissa kuoli useampikin ihminen, huomattavasti useampi haavoittui. Myös Rajakatseen apulaisseriffi Kunerin kerrotaan kaatuneen sankarillisesti ylivoiman edessä hurjan taistelun tiimellyksessä. Hänet ja muut taisteluissa kuolleet on sittemmin haudattu asiaankuuluvin menoin Rajakatseen uudelle hautausmaalle.

-Keskikesän juhlan yönä taistelussa epäkuolleita vastaan kuoli myös Derecas-pappi Antimus, joka on juurikin sama mies, joka johti vuosi sitten keskikesällä pappi Melinaa vangitsemaan saapunutta pamppukaartia. Antimuksen vaimo Sorja synnytti kohta miehensä kuoltua terveen poikalapsen, joka sai nimekseen isänsä mukaan Antimus.

-Keskikesän juhlien jälkimmäinen päivä kuluikin Rajakatseessa huomattavasti rauhallisemmissa merkeissä, vaikka monenlaista tuolloinkin tapahtui. Alueelle saapui mm. Derecas-papiston edustajia selvittelemään edellisen yön tapahtumia. Myös Lotus-niminen taikuri Zharin mestareiden killasta liikuskeli alueella ja tavernalla. Mitään kauheita ei silti enää tapahtunut, vaikka kuulemma Lotukselle on aika ajoin sattunut ja tapahtunut kommelluksia, joiden selvittämisessä on mennyt paljon aikaa ja ihmishenkiäkin. Myös "maineikas" Versten saapui tavernalle suorittamaan yhdessä apulaisensa kanssa jonkinlaisia virallisia maanmittauksia. Mitä Versten oikein teki tai luuli tekevänsä, jäi hivenen epäselväksi, kyse oli kuulemma jostakin "tavernan ja valtakunnan rajan keskinäisten suhteiden selvittämisestä." Ei ole ainakaan mitään tietoa siitä, että nämä Verstenin mittaukset olisivat johtamassa mihinkään virallisiin toimenpiteisiin.

-Vuoriniityn kaupungissa huhutaan olevan edelleen järjestäytynyttä rikollisuutta, joka mm. kerää suojelurahaa kauppiailta ja käsityöläisiltä. Kuulemma juhlien aikaan Rajakatseessa eräs puuseppä, Ilkka nimeltään, on jäänyt kiinni tästä puuhasta epäiltynä. Huhutaan, että tällä kaverilla olisi useita muitakin rötöksiä omallatunnollaan. Mies on keskikesän jälkeen kuljetettu Vuoriniityn kaupunkiin ja laitettu tyrmään, missä lienee edelleen. Kas kun miestä ei ole laitettu vieläkään hirteen roikkumaan.

-Rajakatseessa alkukesällä majailleet, Hurjaviinistä kotoisin olleet neljä rosvoa saivat etsintäkuulutuksen murhasta. Usean päivän haeskelun jälkeen joukosta saatiin vihiä Bokean kylän lähistöltä, mistä Pohjatuulen varustuksen väki heidät sitten löysikin. Kahdentoista sotilaan vahvuinen ryhmä lähti vangitsemaan rosvoja, jotka lähinnä nauroivat ajatukselle antautumisesta ja tunnustivat avoimesti murhan, josta heitä syytettiin. Hurjan ajojahdin ja taistelun päätteeksi rosvot saatiin surmattua, eikä kaartikaan tästä tappioitta selvinnyt. Hellyyttävää tapauksessa on, että viimeisenä hengissä ollut naisrosvo kantoi huolta, että anastettu nukketeatterivälineistö päätyisi oikealle omistajalle Ingridille takaisin. Näin lienee tapahtunutkin. Olivat rosvot aika hurjan näköisiä, tatuoidut naamat ja arpia paljon, huh.

-Keskikesän juhlan aika sujui Vuoriniityn kaupungissa rauhallisemmin kuin Rajakatseessa. Myös tuollakin koettiin toki huomiota herättäneitä tapahtumia. Kaupungissa toimivalle, "Melinan sisaret"-järjestön perustamalle pyhäkölle saapui suuret määrät kaupunkilaisia tuona pappi Melinan kuoleman vuosipäivänä Melinaa muistamaan ja muuten hiljentymään. Kerrotaan, että tuollakaan ei vältytty välikohtauksilta. Talolle koetti tunkeutua myös muutama tummiin pukeutunut miessoturi aseiden, öljypullojen ja tulentekovarusteiden kanssa. Nämä ilmeisesti tuhopolttoa suunnitelleet miehet jäivät kuitenkin jo ovella kiinni, valppaiden vartijoiden ansiosta. Muistotapahtuma sujui muuten rauhallisesti, ja Melinan sisaret saivat monia uusia jäseniä. Tuhotyötä eli mahdollisesti jopa joukkomurhaa valmistelleet miehet ovat yhä edelleen kaupungin viranomaisten tallessa. Huhutaan, että eräs tuosta miesryhmästä oli nimeltään Hikka, ainakin häntä epäillään entiseksi pamppukaartilaiseksi.

-Keskikesän jälkeen Rajakatseen alueella on lisätty sotilaiden partiointia, noin kaiken varalta, ja Rajakatseen linnakkeelle on saapunut vahvistuksia muutaman uuden sotilaan muodossa. Ainakaan toistaiseksi ei ole silti koettu mitään vastaavaa selkkausta kuin keskikesän aikaan. Rajakatseen linnakkeen vartiosto on silti koettanut olla tavanomaista tarkkaavaisempi, eihän sitä ennalta tiedä, mitä tuleman pitää.

-Apulaisseriffi Kunerin kuoltua keskikesän juhlan yönä käydyissä taisteluissa Rajakatseen linnakkeella on päällystöä tällä hetkellä vain kaksi aliupseeria, seriffi Maru Rysen ja apulaisseriffin tointa toistaiseksi hoitava Alpo. Linnanherra Wilhard on edelleen seniili vanha ukko, jolta ei käskyjä saa ottaa vastaan. Huhu kertoo, että Vuoriniityn kaupungista olisi jossakin vaiheessa saapumassa linnakkeelle uusi apulaisseriffi, edesmenneen Kunerin tilalle. Myös sitä huhutaan, että Rajakatseen linnakkeen pappi Alena olisi jättämässä linnakkeen, ja tilalle olisi lähiaikoina tulossa uusi pappi.

-Isäntä Jurkama ja taverna-apulainen Alisa menivät naimisiin keskikesän jälkeen. Mitään isoja ja komeita häitä ei ollut luvassa, Jurkama on kuulemma aika pihi mies ja morsiamen vanhemmista juorutaan samaa. Myös maaherra Koskalan torpilta kotoisin olevat naapurukset Lenna ja Masi "Töppönen" avioituivat. Lenna aikoi kuulemma ensin mennä naimisiin myöhemmin rosvoksi osoittautuneen Ilkan kanssa, mutta onneksi tuo liitto ei toteutunut. Eipä isoja ja komeita häitä tämän Lennan ja Masinkaan liiton korvilta odoteltu, ei ole torppareilla varaa moiseen loistoon.

-Melinan sisarten huhutaan opettavan tavallista kansaa lukemaan, ainakin huhu kertoo näin. Järjestön naisten kerrotaan myös peräänkuuluttavan jonkinlaista virallista kannanottoa Derecas-papistolta järjestönsä asemaa koskien, mutta vielä sellaista ei ole ainakaan kovaan ääneen missään julistettu. Huhutaan sellaistakin, että Melinan sisaret aikoisivat mahdollisesti sulkea Rajakatseessa sijaitsevan pikkupyhäkkönsä, joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Kuinka lienee?

-Keskikesän jälkeen ei Vuoriniityn maakunnan koillisilla alueilla ole enää hetkeen esiintynyt maantierosvousta, kuten oli tilanne vielä alkukesästä. Sen sijaan kerrotaan, että pari viikkoa sitten muutamille Rajakatseen alueen maatiloille koetettiin murtautua öisin. Useimmat yritykset ilmeisesti epäonnistuivat, tummiin vaatteisiin sonnustautuneet varkaat havaittiin etäältä ja nämä pinkaisivat tiehensä metsien kätköihin. Yhden murtautumisyrityksistä kerrotaan kuitenkin onnistuneen, huhutaan että varkaat pääsivät huomaamatta suutari Sulevin maatilalle ja veivät sieltä sekalaista omaisuutta. Varkaiden henkilöllisyydestä ei silti ole juuri tietoa.

-Myös Vardakovista on keskikesän jälkeen kantautunut erikoisia uutisia. Oikeudenkäynti Aleksei Peinarin vaimon epäillyn murhaajan, Raine-nimisen pikkurikollisen osalta on päättynyt, ja mies todettiin syyttömäksi Aleksein vaimon Elisen murhaan. Oikea murhaaja ei siis ole kai selvillä. Tuomiotta ei Raine silti selvinnyt, vaan sai rangaistukseksi monista varkauksistaan kaikkiaan 15 vuoden vankeusrangaistuksen. No, huhut Vardakovista eivät jääneet vielä tähän. Kesän kuluessa Vardakovin kaupunkiin saapui pohjoisesta pieni sotilasjoukko, ilmeisesti joltakin tiedusteluretkeltä Isneihin kylän suunnalta. Mitä joukko pohjoisessa teki, paha sanoa. Pian tämän jälkeen kaupungin viranomaiset lähettivät partion upseeri Aleksei Peinarin talolle, huhujen mukaan vangitakseen miehen maanpetoksesta epäiltynä. Hengissä ei Alekseita kiinni saatu, kerrotaan. Huhut väittävät, että Aleksei olisi löydetty taloltaan kuolleena, tämä olisi kenties kuollut oman kätensä kautta, eli riistänyt itse henkensä. Onko totta, vaikea sanoa. Sellainenkin juoru liikkuu, että pidätyspäivää edeltävänä yönä Aleksein talolta olisi nähty livahtavan tiehensä joku tummaan viittaan sonnustautunut henkilö, mutta tästäkään ei ole mitään varmuutta. Aleksei Peinarin kuolema lienee joka tapauksessa totta. Kerrotaan myös, että muutama Vardakovin armeijan entinen sotilas on sittemmin etsintäkuulutettu, nämä taisivat olla Aleksein alaisia.

-Kesä on siis päättynyt ja syksy saapunut. Tämä ajanjakso on monilla maatiloilla kiireistä aikaa, sadonkorjuu on vielä meneillään. Nyt tähän aikaan syksystä liikkeellä on varsin paljon sekä kauppiaita että muita matkustavaisia, monilla on tulevina viikkoina kiire suorittaa syystoimensa ja muut asiansa kuntoon ennen talven tuloa. Mm. Rajakatseen taverna Vanhalle Piparille onkin tänään saapunut varsin suuri määrä sekä lähialueen asukkaita että kulkijoita kauempaakin. Saa nähdä, kuinka hyvin Rajakatseen viranomaiset pystyvät pitämään alueen rauhallisena.

-Rajakatseen taverna Vanhalla Piparilla ja lähimailla on keskikesästä lähtien soitellut Orvokki "Sulosävel" -niminen nainen. Lienee kuulunut tai kuuluu edelleen näihin Melinan sisariin. Tavernaväki on toki ollut asiasta mielissään, edellisestä kunnon soittajasta onkin jo kosolti aikaa.

-Huhutaan että aiemmin kohua herättänyt nohvatovilainen aatelisneito Sandra Peinar, hänen apulaisensa Ludmilla Valtovaar ja ritari Velmon olisi äskettäin nähty näillä main. Huh, mahtaako pitää paikkansa? Kolmikkohan karkasi tiehensä noin vuosi sitten, kun Sandran oli määrä avioitua jonkun nohvatovilaisen upseerismiehen kanssa.

--


Avioitumisohjeet:

-On yleisenä käytäntönä, että mies ja nainen voivat avioitua keskenään nopeallakin varoitusajalla. Tällöin pari hakeutuu papin luokse ja puheille, joka näiden kanssa keskusteltuaan ja aviollisen esteettömyyden todettuaan voi vihkiä parin yhteen. Vihkiminen voi olla yksityisempi tapahtuma, tai sitten julkinen tapahtuma, jota väkijoukko voi yhdessä seurata ja juhlistaa. Usein avioitumista juhlistetaan viettämällä myös varsinaiset häät, jotka yleensä vietetään vihkimisen jälkeen. Häät ovat siis suuri tapahtuma, joihin osallistuu väkeä kummankin osapuolen suvusta ja tuttavapiiristä. Häiden vietto on yleistä, mutta ei aina välttämätöntä, ja erityisesti vakavaraisille ja rikkaille suvuille häät ovat tärkeä tapahtuma. Vähävaraisemmat ja muutkin henkilöt saattavat toisinaan jättää häät väliinkin ja tyytyä pelkkään papin vihkimiseen ilman suuria juhlallisuuksia.


Kaksintaistelu-ohjeet:

-Yleiset ohjeet kaksintaistelua silmällä pitäen. Laki sanoo seuraavaa: Mies voi haastaa kaksintaisteluun toisen miehen, mikäli (huom. naiset ja lapset siis eivät kaksintaistele koskaan) a) on hyvä syy b) haastettu ei ole esim. raajarikko, sokea tms. heiveröinen c) haastettu tai haastaja ei voi olla pappi, kuninkaan virkamies tai lähettiläs d) aatelista ei alempiarvoinen voi haastaa kaksintaisteluun. Laki ei käytännössä sano muuta.
Lisäksi muutamia käytännön sanelemia juttuja:
Kaksintaisteluun kelpaa hienosti syyksi esim. sanallinen kunnianloukkaus. Mikäli joku on esim. saattanut neidon raskaaksi häpeällisesti ja ei suostu avioliittoon neidon kanssa, niin tällöin neidon sukulaisten olisi jopa velvollisuus kaksintaisteluun haastaa. Kaksintaistelusta pakeneminen on luonnollisesti iso häpeä ja lopun ikäänsä saa kantaa pelkurin mainetta. Lisäksi ei olisi mahdotonta, että haastaja katsoisi oikeudekseen tappaa tavattaessa paennut pelkuri.


Kielistä:

-Mahtivuoren kieltä mallinnetaan pelissä suomella, hurjaviiniä taas englannilla. Kaikki pelihahmot osaavat mahtivuorta, ellei hahmoselosteessa toisin ilmoiteta. Hurjaviinin kieltä hahmot osaavat vain, jos asiasta on hahmoselosteessa erikseen mainittu.
-Nohvatovin kieltä mallinnetaan ruotsilla, mutta erityisesti Vardakovin maakunnassa puhutaan yleisesti mahtivuorta, vaikka Vardakov Nohvatovin osa onkin. Hahmo osaa nohvatovia vain, jos hahmoselosteessa on asiasta erikseen mainittu.


-


-


Tietoa ja ohjeita

Rajakatse XLIIIb: Malja menneille, malja tuleville
Peliaika: la 13.9. klo 15.00 - noin klo 20.00
Pelipaikka: Hollolan Sairakkala, taverna Vanha Pipari
Pelinjohtaja: Sanna Hyrsky, 050 5453610
Teema: Tavernapeli
Pelaajia: noin 40-50
Pelimaksu: 4 euroa


Huom! Pelinjohdo odottaa, että jokainen pelaaja on ennen pelin alkua
tutustunut tähän ohjeeseen kokonaisuudessaan.


Pelimaksun maksaminen

Pelimaksun 4 e voi maksaa yhdistyksen pankkitilille Hämeenlinnan
seudun Osuuspankkiin 568000-4243582. Kirjoita viestiosaan nimesi ja
"Malja menneille, malja tuleville". Pelimaksun voi maksaa myös paikan päällä. Jos olet maksanut kaikki vuoden pelit kertakönttänä, niin tämä peli kuuluu
siihen könttäsummaan.


Hahmot

Reilusti suurin osa pelin hahmoista on ihmisiä. Hahmot lähetetään
pelaajille sähköpostitse noin viikkoa ennen peliä. Jos et ole
tyytyväinen hahmoosi (haluat esimerkiksi laajemman kuvauksen
hahmosta tai haluat muuttaa sitä), niin ota yhteyttä pelinjohtoon
hyvissä ajoin, niin katsomme mitä voidaan asialle tehdä.


Miten pääsee pelipaikalle?

Pyydämme pelaajien keskenään sopivan mahdollisimman paljon
kimppakyytejä pelipaikalle. Hyvä kanava autokyydin hakemiseen tai
tarjoamiseen on sivustoltamme löytyvä Areena
(http://www.rajakatsefantasia.fi/chat/upb/ ).
Tarvittaessa Lahdesta tulee yhteiskyyditys, joka lähtee linja-
autoasemalta klo 12.30 kohti pelipaikkaa. Kaikki tähän haluavat
ottavat yhteyttä Juha Pereeseen, 0400-492745. Hämeenlinnan pään
kyytejä organisoi Patsi, 040-7598524 (Älä lähetä tekstiviestejä,
vaan soita.)

Ajo-ohje pelipaikalle löytyy yhdistyksen kotisivuilta. Myös linja-
autolla pääsee Tampereelta, Lahdesta tai Hämeenlinnasta hyvin lähelle
pelipaikkaa. Paikka, mihin pitää pysähtyä, on Sairakkala, mihin myös
pikavuoro tarvittaessa pysähtyy. Sairakkalaan linja-autolla tulevat
voivat tilata Juha Pereeltä jatkokyydin lopulle kahdelle kilometrille,
jos haluavat.


Toiminta pelipaikalla

Pelaajia kehotetaan saapumaan pelipaikalle riittävän ajoissa, esim.
kello yhden aikoihin, jotta pelaajat ehtivät valmistautua peliin
riittävän hyvin. Jos uskot tulevasi peliin myöhässä, ilmoita asiasta
pelinjohtajalle.

Pelipaikalle saavuttaessa toimitaan seuraavalla tavalla: Kun saavut
maatilan pihaan, aja maatilan ohitse johtavaa tietä pitkin eli mäki ylös.
Opasteen osoittamasta kohdasta käänny vasemmalle eli pellolle. Pellolla
olevalle parkkipaikalle voit pysäköidä autosi. Tämän jälkeen seuraa metsään
kulkevaa polkua ja sitä pitkin kulkemalla löytyy lautarakennus
(pelinjohtopiste). Pelinjohtorakennuksen sivussa on vastaanottopiste,
jossa päivystää pelinjärjestäjä. Siellä tarkistetaan ja maksetaan
pelimaksusi. Pelinjohtorakennuksen sivuseinälle ja -hyllyille voit
jättää pelin ajaksi tarvikkeesi ja varusteesi. Koita kuitenkin välttää
varusteiden ja kassien sekaantumista muiden varusteiden kanssa, eli
pidä kassisi kiinni ja siistissä nipussa äläkä kanna niitä rakennuksen
sisäpuolelle. Tämän rakennuksen luona voi toimittaa vaatteiden vaihdon
ja rooliasusteisiin pukeutumisen. Samassa yhteydessä saat pelihahmollesi
kuuluvat erikoistarvikkeet ja pelirahat pelinjärjestäjiltä, mikäli
sellaisia on pelinjärjestäjien taholta saatavissa. Myöskin, mikäli
hahmoa ei ole vielä luotu Larpmasterilla, niin etsiytykää
pelinjohtajan pakeille, tai odotelkaa, että hän pelinjohtopisteelle
saapuu. Luotte yhdessä hänen kanssaan numeeriset arvot hahmoillenne.
(Ohjeet Larpmasterin käyttöön löytyvät myös osoitteesta
http://www.rajakatsefantasia.fi/larp/lmaster1.htm , mutta
ohjelman tunteminen ennakkoon ei ole kuitenkaan välttämätöntä.
Hahmonluontiin ei tarvitse varautua etukäteen.)


Yöpyminen

Pelipaikalle voi jäädä yöpymään pelin jälkeen. Yöksi on jäämässä väkeä.


Tupakoitsijoille

Mahdollisen metsäpalovaaran ja siisteyden säilyttämisen vuoksi
tupakointi metsässä ja parkkipaikalla on pannassa. Tavernan luona
sijaitsevassa nuotiolaavussa on oikea paikka poltetuille
savukkeille, samoin kuin tavernan pöydillä olevissa tuhkiksissa. Myös
pelinjohtopisteeltä löytyy tumpeille peltiämpäri.


Tavernan tarjoilut

Pelipaikan tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa omakustannushintaan.
Eurot vastaavat kuparirahoja (juiloja) ja pienemmät kolikot ropoja.
Kotikaljan (pelissä kutsutaan usein lirukaljaksi) ja siman osto
tapahtuu ropoja käyttämällä (kotikalja ja sima maksavat 5
senttiä). Sahti (jos sitä on) onkin sitten vahvempaa tavaraa, mikä
autoilijoiden kannattaa huomioida. Myös vettä ja mehua tavernasta on
saatavissa. Leikkirahoilla ei osteta ruokaa tavernasta, vaan
niillä asioidaan pelillisissä asioissa. Emme pysty pitämään
tarjolla kovin monipuolista valikoimaa, joten
erikoisruokavalioisten kannattaa ottaa mukaan omat eväät.


Pelin rakenteesta

Peli alkaa tasan klo 15.00 ja päättyy joskus klo 20, sitten
kun pelinjohdosta tuntuu siltä.


Sauna

Pelipaikan saunassa on mahdollista saunoa pelin kuluessa ja sen
jälkeenkin. Eli halukkaiden kannattaa ottaa pyyhe mukaan.


Jatkuvuus

Rajakatsepelit ovat jatkumopelejä, joissa on mahdollisuus pelata
samalla hahmolla pitkäänkin. Myös käytöstä poisjäävät hahmot
saattavat toimia kulisseissa taustavaikuttajina. Näin ollen olisi
toivottavaa ja kannattavaa hahmojenkin kehityksen kannalta, jos pelin
jälkeen kirjoittaisit palautelomakkeeseen pelissä tekemäsi asiat
tarpeellisena pitämälläsi tarkkuudella. Samoin hahmon
tulevaisuudensuunnitelmia ja tulevia tekemisiä on hyvä kertoa, niin
pelinjohtajat osaavat ottaa tämän huomioon seuraavaa peliä
suunnitellessa. Palautelomakkeeseen kannattaa rohkeasti kirjoittaa
kaikki, mitä pelaaja pelistä ajatteleekin. Niin
hahmotoimintaselostusten kuin pelikommenttienkin kohdalla kriittinen
ja negatiivinenkin palaute on tervetullutta, eikä pelinjohto pure
ketään tällaista saadessaan. Palautteen anto on erinomainen keino
koettaa vaikuttaa peleihin ja mukavuuden niissä parantamiseen.
Varsinaista debrief-tapahtumaa ei pelin jälkeen järjestetä ja
pelinjohto toivoo, etteivät pelaajat kovin yksityiskohtaisesti
juttelisi hahmoistaan ja menossa olevista juonista. Kukaan ei poistu
pelipaikalta jättämättä palautelomaketta täytettynä. Sähköpostilla
voi jälkikäteen täydentää palautettaan. Jos lähtee pelistä ennen
pelin päättymistä pois, niin lähtiessään nykäisee pelinjohtajan
mukaansa pelinjohtopisteelle ja kirjoittaa palautteen siellä
pelinjohtajan kanssa.


Oheislukemista

Yhdistyksen kotisivulta www.rajakatsefantasia.fi löytyy runsaasti
luettavaa maailmaan, pelisääntöihin ja hahmon pelaamiseen liittyen.
Pelimaailmasta on paljon tietoa uudessa Rajawiki-osiossa, joka myös löytyy kotisivuilta.

Etenkin aloittelijoille ja Rajakatseen peleissä ensi kertaa oleville
löytyy sivustoista paljon lukukelpoista materiaalia, mm.
taistelusäännöt on tarpeen sisäistää ja varo-ohje on hyvä tietää.
Taistelusäännöistä todettakoon, että jokaiseen vauriota tehneeseen
osumaan on lupa kuolla, joten tavallisen tallaajan ei ole
välttämätöntä taistelusääntöjä tuntea täsmällisesti.


Huomioitavia asioita

-Peli on tarkoitettu täysi-ikäisille.
-Ilmoittautuessaan peliin pelaaja sitoutuu olemaan vastuussa itsestään
ja tekemisistään, sekä korvaamaan vahingon sattuessa aiheuttamansa
aineellisen tai aineettoman vahingon.
-Alkoholin nauttimista ei ole kielletty.
-Mahdollisille poishakijoille ja kyyditsijöille on hyvä ennakolta
ilmoittaa, että kyyditettävien odotus tapahtuu joko parkkipaikalla tai
pelinjohtopisteellä. Tämä siksi, jotta kukaan noutaja ei vahingossa
kävelisi pelialueelle pelin ollessa vielä kesken.
-Metelin ylläpitoa ja riehumista ei ole suotavaa jatkaa
pelinjohtopisteellä tai parkkipaikalla pelin aikana tai sen päättymisen
jälkeen, vaan taverna on oikea paikka after-gamelle ja muulle
elämöimiselle.
-On hyvä pitää mielessä, että pelimaailma muistuttaa tavoiltaan
keskiajan maailmaa. Toisin sanoen liian modernit ajattelu- ja
toimintatavat eivät istu pelimaailmaan sen paremmin kuin nykyaikaiset
puheilmauksetkaan.
-Peli ei ole ns. HC-peli, eli vaaratilanteita ei saa aiheuttaa vahvaan
eläytymiseenkään vedoten. Ylipäätään todellisia vaaratilanteita on
koetettava välttää. Lisäksi toisiin pelaajiin ei saa fyysisesti
kajota, ainakaan ilman kyseisen pelaajan lupaa, kuin taisteluissa
käytettävien pehmoaseiden välityksellä (lateksit ja bofferit).Tällöinkään ei sovi hutkia miten sattuu, vaan lyöntien on oltava
oikeasti täysin harmittomia ja vaarattomia.
-Pelinjohdolla on oikeus poistaa pelistä vaarallisesti tai muutoin
hyvin häiritsevästi käyttäytyvä pelaaja.
-Sää on mikä on (perinteisesti huono) ja siihen kannattaa oman
mukavuuden ja viihtymisen kannalta varautua.
-Ei lenkkitossuja tai farkkuja peliin, kiitos!
-Pelipukeutumista koskevissa kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Patsiin.
Patsin tavoittaa numerosta: 040-7598524
-Pelipaikan tavernassa on jonkin verran tuoppeja ja muita astioita
pelaajien käytettäväksi. Oman henkilökohtaisen tuopin ottaminen mukaan
peliin on silti hyvä ajatus, ja pelinjohto kannustaakin tähän.
Lainatuopeista puolestaan todettakoon, että pelaajien on hyvä
säilyttää tuoppinsa ja olla hukkaamatta sitä, sillä puhtaita astioita
on pelissä rajoitetusti.
-Pelissä Hurjaviinin alueen kieli mallinnetaan englannin kielellä.
Tätä kieltä pelihahmot eivät kuitenkaan osaa, ellei hahmoselosteessa
erikseen ilmoiteta.
-Pelissä Nohvatovin kieli mallinnetaan ruotsin kielellä. Tätä kieltä
pelihahmot eivät kuitenkaan osaa, ellei hahmoselosteessa erikseen
ilmoiteta.
-Pelissä Mahtivuoren kieli mallinnetaan suomen kielellä. Tätä kieltä
kaikki osaavat, ellei toisin ole mainittu.


Kysymyksiä

Kaikki peliin liittyvät asiat olisi hyvä selvittää ennen pelin
alkamista, mielellään jo ennen pelipäivää. Pelin aikanakin voi toki
pakottavassa tilanteessa vielä kysellä pelinjohdolta epäselväksi
jääneitä asioita, mutta epäselvyydet on hyvä selvittää hyvissä ajoin.


-Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673