Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Huhut:Rajakatse XLVIII
HUHUPAKETTI PELIIN RAJAKATSE 48: VALKEIDEN PILVIEN TUOMAA

-Edesmenneen rikollispomo Petja 'Kolkkaajan' joukkion kerrotaan tuhoutuneen viimeiseen mieheen Pohjatuulen linnakkeen sotilaiden keväällä Bokean tornin lähellä suorittamissa etsinnöissä. Samassa kahakassa kuuluu myös myrskynjumalan palvojien eräänlainen entinen johtaja, Taavetti Rajakatseesta kuolleen Pohjatuulen sotilaan surmaamana. Etsintöihin liittyy outoja piirteitä kuten huhuttu nohvatovilaisten soturien läsnäolo alueella ja sotavelho Armas Jaaman tulo paikalle. Tästä onkin kehitetty kasku: "Mikä on iso, punainen ja vihainen, joka kulkee ympäri Bokean metsiä?"

-Herbertinvartijoiden partion kerrotaan eksyneen keväällä metsään etsiessään samaisia rosvoja. Ei mitään uutta siis?

-Sotavelho Armas Jaaman kerrotaan haukkuneen Pohjatuulen sotilaat, mutta kehuneen Rajakatseen sotilaan Arren-Bertilin suoriutumista rosvojahdissa - ei tätä kai muuten voi ottaa, kuin että huonoudessa on aika monta tasoa...

-Gardek-nimisen entisen herbertinvartijan ja sittemmin Petjan rosvojoukon jäsenen kerrotaan ottaneen keväällä taverna Bokean tontulla Lenna-nimisen maalaisnaisen panttivangiksi. Ison punaisen sotavelhon tehtyä taikojaan naisrukalta meinasi palaa hiukset Gardekin kirveen sytyttyä yhtäkkiä tuleen - näin kertoivat paikalliset juoruakat. Gardek surmattiin siihen paikkaan, vaikka joidenkin mielestä miehen olisi voinut saada antautumaan ihan puheella, sillä hän mieluummin poltti kätensä kuin olisi katkaissut Lennan kurkun. Toisaalta, lienee turha tuollaisia rosvoja sääliä. Lenna siis selvisi toki.

-Rajakatseen sotilas Arren-Bertil on ollut viime viikkoina 'erikoistehtävällä', tämä ei tarkoita nakin välttelyä, vaan miehen on nähty kuljeskelevan nohvatovilaisten sotaveteraanien kanssa kyselemässä kylien miehiltä paikkoja, mihin partisaanien ruumiita on haudattu. Sodan aikana nohvatovilaiset lähettelivät partioita raiskaamaan naisia ja polttamaan maatiloja, ja näköjään haluavat nyt nuo "sankarinsa" takaisin. Kaikki eivät tästä ole iloissaan, sillä partisaaneja pidetään rajan takana suurinakin sankareina.

-Huhu väittää myöskin, että sotilas Arren-Bertilillä olisi munassaan syylä. Kerrotaan, että tämä "tieto" olisi kuultu rajakatseelaiselta maalaisemäntä Alisalta. Jos juttu on tosi, niin mistäköhän Alisa on tiedon saanut. Alisan oma mies Jurkamahan on ollut teillä tietymättömillä viime keskikesästä lähtien. Hmm...

-Vuoriniityn Derecas-temppelille tuotiin keväällä suuren saattojoukon kera jonkinlainen kirja. Saattojoukossa kerrotaan olleen pappien ja herbertinvartijoiden ohella myös sotavelho Armas Jaama ja jopa kaksi Bokean illusionistia. Temppelin maallikot kuulemma kertoivat, että korkea-arvoinen pappi Otviz oli sallinut kirjan lukemisen ainoastaan muutamalle harvalle nähtyään kirjan ja se on nykyään kaltereiden takana kirjaston siinä osassa, jossa arkaluontoisimmat opukset ovat. Mikähän kumma tuo kirja on? Ainakin muutamat ovat aprikoineet, että muutamia arkaluontoisia kirjoja oli kadonnut kun pamppukaartit valtasivat tilapäisesti Vuoriniityn temppelin muutama vuosi sitten.

-Rajakatseessa ihmisten matkustelu ja muu liikehdintä on kevään mittaan vilkastunut ja Kaarlo Kempura on avannut jälleen maineikkaan taverna Vanhan Piparin kesän ajaksi. Myös naisjärjestö Melinan sisaret ovat avanneet tai avaamassa näihin aikoihin Rajakatseen tavernaseudulla sijaitsevan Melinan pyhäkkönsä. Kerrotaan myöskin, että näihin aikoihin Rajakatseeseen kokoontuisi jälleen eri papistojen ja jalokivikiltojen väkeä neuvonpitoa tai mitä lie kokousta pitämään. Myös keväällä pohjoiseen saapuneen Sandra Peinarin seurue on paikalla Rajakatseessa. Saattaakin olla, että näihin aikoihin tavernaseudulla on väkeä paikalla kohtuullisen paljon, ja Rajakatseen sotilaitakin tarvittaneen lakia ja järjestystä ylläpitämään.

-Huhutaan myöskin, että keskikesällä Rajakatseessa pidettäisiin jonkinlaiset markkinat. Tarina kertoo, että aloitteen markkinoiden järjestämisestä olisi esittänyt nohvatovilainen porvarisrouva Elena Dapivi, ja että markkinat järjestettäisiin kolme vuotta aiemmin kuolleen pappi Melinan kunnioittamiseksi. Kerrotaan että Derecas-papisto ja Vuoriniityn suurruhtinaan kanslia ovat myöntäneet tarvittavat luvat, eli markkinoiden laillisuuskysymys on kunnossa.
Avioitumisohjeet:

-On yleisenä käytäntönä, että mies ja nainen voivat avioitua keskenään nopeallakin varoitusajalla. Tällöin pari hakeutuu papin luokse ja puheille, joka näiden kanssa keskusteltuaan ja aviollisen esteettömyyden todettuaan voi vihkiä parin yhteen. Vihkiminen voi olla yksityisempi tapahtuma, tai sitten julkinen tapahtuma, jota väkijoukko voi yhdessä seurata ja juhlistaa. Usein avioitumista juhlistetaan viettämällä myös varsinaiset häät, jotka yleensä vietetään vihkimisen jälkeen. Häät ovat siis suuri tapahtuma, joihin osallistuu väkeä kummankin osapuolen suvusta ja tuttavapiiristä. Häiden vietto on yleistä, mutta ei aina välttämätöntä, ja erityisesti vakavaraisille ja rikkaille suvuille häät ovat tärkeä tapahtuma. Vähävaraisemmat ja muutkin henkilöt saattavat toisinaan jättää häät väliinkin ja tyytyä pelkkään papin vihkimiseen ilman suuria juhlallisuuksia. Jotta avioliitto saa lainvoiman, pitää siitä tulla merkintä papin suureen kirjaan. Rajakatseessa papinvirkaa pitää tällä hetkellä Serpent. Jojopan voi vihkiä nohvatovilaisten avioliittoja.


Kaksintaistelu-ohjeet:

-Yleiset ohjeet kaksintaistelua silmällä pitäen. Laki sanoo seuraavaa: Mies voi haastaa kaksintaisteluun toisen miehen, mikäli (huom. naiset ja lapset siis eivät kaksintaistele koskaan) a) on hyvä syy b) haastettu ei ole esim. raajarikko, sokea tms. heiveröinen c) haastettu tai haastaja ei voi olla pappi, kuninkaan virkamies tai lähettiläs d) aatelista ei alempiarvoinen voi haastaa kaksintaisteluun. Laki ei käytännössä sano muuta. Lisäksi muutamia käytännön sanelemia juttuja: Kaksintaisteluun kelpaa hienosti syyksi esim. sanallinen kunnianloukkaus. Mikäli joku on esim. saattanut neidon raskaaksi häpeällisesti ja ei suostu avioliittoon neidon kanssa, niin tällöin neidon sukulaisten olisi jopa velvollisuus kaksintaisteluun haastaa. Kaksintaistelusta pakeneminen on luonnollisesti iso häpeä ja lopun ikäänsä
saa kantaa pelkurin mainetta. Lisäksi ei olisi mahdotonta, että haastaja katsoisi oikeudekseen tappaa tavattaessa paennut pelkuri.


Kielistä:

-Mahtivuoren kieltä mallinnetaan pelissä suomella, hurjaviiniä taas englannilla. Kaikki pelihahmot osaavat mahtivuorta, ellei hahmoselosteessa toisin ilmoiteta. Hurjaviinin kieltä hahmot osaavat vain, jos asiasta on hahmoselosteessa erikseen mainittu.
-Nohvatovin kieltä mallinnetaan ruotsilla, mutta erityisesti Vardakovin maakunnassa puhutaan yleisesti mahtivuorta, vaikka Vardakov Nohvatovin osa onkin. Hahmo osaa nohvatovia vain, jos hahmoselosteessa on asiasta erikseen mainittu.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673