Rajawiki


Rajaportti ei ole toiminnassa, älä välitä tästä tällä hetkellä

Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Hukanmaa 10


Metsästäjä Ukko oli viettänyt jo jonkin aikaa rauhassa aikaansa Hukanmaan metsästysmajalla. Yksi tai kaksi muuta metsästäjää oli tavallinen vierasmäärä. Alkukesästä tuli kuitenkin enemmänkin vieraita.

Susipartion johtaja Jyry ja Seriffi Ansio tulivat paikalle Ignatiuksen ja Tuhro Onnettoman kanssa. "Meillä on tässä nostoväen sotaharjoitus menossa." Kaikki tuntuivat suhtautuvan harjoituksiin vähän miten sattuu. Sitten paikalle tuli kolme muukalaista. He väittivät olevansa marjastajia. Missä muka marjoja on ennen keskikesää? Antti Mylläri saapui rehvakkaasti paikalle, kun kuulemma oli sattumalta lähistöllä ja kuuli puhetta majalta. Sitten paikalle saapui melkein vuoden poissa ollut Havu yhdessä sinisellä maalatun metsäläisen kanssa. Lopuksi paikalle saapui aikaisemminkin Hukanmaalla nähty hiljainen muukalainen. Ukon rauha oli mennyttä siltä päivältä.

Metsäläiseen, jolla oli jokin todella outo nimi, suhtauduttiin varoen; sininaamojen kanssa oli otettu verisesti yhteen alle vuosi sitten. Metsäläinen luopui aseestaan käskettäessä. Hän kyselti Seetrin perään. Marjastajat kertoivat tunteneensa Seetrin, mutta Seetri oli kuulemma kuollut vanhuuteen kievarsissa kolme päivää sitten.

Havu oli ilmeisen hermostunut. Hän kertoi, että hänen on pakko seurata metsäläistä, syytä hän ei tiennyt. Metsäläinen oli luvannut viedä hänet kotiin, heidän luokse, jotka voivat auttaa. Entä nyt kun Seetri oli kuollut. Piti kuulemma odottaa.

Jyry järjesti Tuhrolle ja Ignatiukselle harjoituksia. Näyttihän se komealta, kun isot miehet miekkailivat risuilla. Jyry oli kuitenkin selvästi tosissaan harjoitustensa kanssa.

Antti puuhaili marjastajien kanssa kovasti jotain. Kävi ilmi, että marjastajat tiesivät Maaria Myrkyttäjästä jotain. Antti halusi kerrottavan, että hän haluaisi maksaa Maarialle hyvän palkkion hänen palveluksesraan. Tämä herätti seriffin huomion. Antti selitti, että tarkoitus oli kuulemma houkutella Maaria ansaan. Kristin Hukanpää ja myös Urho Hukanpää ovat luvanneet Maariasta hyvän palkkion.

Metsäläisellä oli joku susipatsas. Havu arveli juuri sen vetävän häntä puoleensa. Ukko väitti sen olevan sama susipatsas, joka oli kauan sitten ollut kylähullu Pietulla ja joka annettiin viisi vuotta sitten metsäläisaaveille. Aikansa pohdittuaan Jyry järjesti aseistautuneet miehet saartamaan metsäläisen. Jyry vaati susipatsasta. Metsäläinen katseli ympärilleen, mutta ei halunnut aseettomana uhmata viittä aseistettua miestä. Hän laski suden maahan ja perääntyi. Havu otti susipatsaan.

Silloin marjastajat hyökkäsivät yllättäen asemiesten kimppuun. Yksi marjastaja lausui jotain, mikä pudotti kolme miestä maahan. Tästä huolimatta marjastajat lyötiin. Kaksi heistä kuoli, mutta seurueen naisjäsen saatiin elävänä. Pihamajan takaa alkoi nousta savua ja kuulua ulvontaa. Metsäläinen, joka oli vetäytynyt sinne taistelun aikana. Huusi "Ulvo on täällä."

Havu asteli epävarmasti esiin. Ehkä se oli Havu; ainakin vaatteet olivat samat. Hänen päänsä paikalla oli valkoinen sudenpää. Havu, ihmissusi, valkoinen susi, tai mikä tuo olento nyt sitten olikaan, katseli epävarmana ympärilleen. Olento kavahti susipatsasta, joka oli taas metsäläisen käsissä. Tuttu muukalainen rauhoitteli väkeä. Hän kehotti olentoa lähtemään. "Olet vapaa." Susiolento epäröi hetken, mutta juoksi sitten metsään.

Vangittua naista kuulusteltiin. Hänestä ei kuitenkaan saatu paljoa irti. Marjastajien johtajalta löytyi papereita, monenlaisia papereita. Muukalainen luki niitä paikallisille. Papereiden perusteella nämä marjastajat, tai jotkut heidän kaverinsa, olivat olleet siellä kielletyssä kylässä kaksi vuotta sitten. He olivat yrittäneet kutsua susihenkeä ja he olivat leikanneet Havun korvat. Nyt he tulivat kutsumaan susihenkeä uudelleen. Siksi he olivat järjestäneet metsäläisen tuomaan Havun tänne. Kuolleelta johtajalta löytyi myös kaksi loitsukääröä ja Hukanhampaasta varastettuja kielletystä kylästä löydettyjä papereita. Yhdessä johtajan muista papereista väitettiin, että ne varastetut paperit oli toimittanut marjastajille Kristin Hukanpää, Urho Hukanpään edesmenneen sedän leski!

Muukalainen osasi lukea varastettuja papereita. Niissä kerrottiin Ansiolle, Antille, Ukolle ja Jyrylle tuttua tarinaa metsän kylästä ja heidän taistelustaan turkkeja ja ihmisiä vastaan. Muukalainen paljasti itse olevansa haltia. Hän sanoi lähtevänsä jäljittämään susiolentoa. Hän lupasi palata kertomaan Urho Hukanpäälle, mitä löytäisi. Metsäläiseen ei kukaan kiinnittänyt mitään huomiota. Metsäläinen häipyi jossain välissä paikalta mukanaan kirves ja ilmeisesti myös se susipatsas.

Ignatius ja Tuhro lähtivät saattamaan vangittua naista kylälle. Äkkiä nainen sai kätensä vapaaksi. Hän nappasi aseen Tuhrolta, joka kompastui omiin jalkoihinsa yllätyksestä. Ignatius yritti reagoida, mutta nainen juoksi todella nopeasti ja katosi polulta metsään. Pakoon pääsi ainoa henkiin jäänyt. Jäi siis arvoitukseksi, miksi nuo tyypit halusivat kutsua susihenkeä.