Rajawiki

Myrskynjumalan palvojat


Tämä artikkeli on hyväksytty Rajakatse fantasia ry:n pelimaailmaan


Huhuja Tämä artikkeli sisältää huhuja RajakatsemaailmastaMyrskynjumalan palvojiksi kutsutaan vanhojen luonnonhenkien ja jumalien palvojia. Tämä vanha luonnonuskonto on vallinnut pohjoisilla alueilla jo ennen nykyisten pappiskuntien alueelle saapumista, ja kansan syvissä riveissä on yhä edelleen tämän uskonnon kannatusta. Vaikka uskontoa kutsutaan Myrskynjumalan palvonnaksi, Myrskynjumala on vain yksi palvotuista jumalista, tosin tärkein. Tämän pääjumalan lisäksi palvotaan Vedenjumalaa sekä suurta joukkoa muita luonnonjumaluuksia ja henkiä. Varsinaisia pappeja ei uskonnolla tiettävästi ole, vaan opastajina uskonnollisissa asioissa toimivat mm. erilaiset shamaanit. Tärkein uskonnollinen toimitus on jumalille uhraaminen, joka suoritetaan yleensä metsissä sijaitsevilla uhrikivillä. Myös metsäläiset harjoittavat Myrskynjumalan ja muiden luonnonjumaluuksien palvontaa.

Derecas-papisto on viime vuosina käyttänyt melko kovia otteita Myrskyjumalan palvojia vastaan, pitäen näitä harhaoppisina. Vuonna 462 lopetettiin Vuoriniityn kaupungissa sijainneen Myrskynjumalan palvojien pyhäkön toiminta ja Voitto-niminen palvojien johtaja surmattiin tämän puolustaessa temppeliään. Myöhemmin samana vuonna Derecas-papisto teki tilapäisesti lopun Vanhapihan kylän läheisen Leimukallion käytöstä Myrskyjumalan palvontapaikkana. Myrskyjumalan palvojat ovat tämän jälkeen koettaneet pitää toimintansa salassa Derecas-papistolta. Huhut kertovat, että osa Myrskyjumalan palvojista olisi ryhmittäytynyt aseelliseksi joukkioksi Derecas-papistoa vastaan.

Myrskynjumalan palvojilla ei ole pyhiä tekstejä sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä kannattajajoukko on rahvasta joka ei osaa lukea. Myrskynjumalan viisautta kerrotaan kuitenkin merkityn ylös pyhiin kaarnoihin.

Rajakatseessa oli pitkään myrskynjumalan palvojien yhteisö jota johti maalainen Taavetti. Monenlaiset metkut mielessä taavetti otti suojiinsa jopa Vuoriniitystä paenneen Uuramo-papin ja sai käsiinsä pyhät Myrskynjumalan kaarnat. Miehen arvellaan syyllistyneen jopa maantierosvoukseen ympäri Vuoriniityn maakuntaa. Rähinäryhmänä tunnettu miesjoukko piti Emil 'Lonttiposken' tilaa tukikohtanaan ja harrasti jopa rahanväärennystä.

Lopulta tämä rikollinen toiminta paljastui Rutama 'näpsän' laulettua lopetettiin 468 ja etsintäkuulutettu Taavetti sai surmansa törmättyään Pohjatuulen sotilaan miekkaan kevättalvesta 470 majavalammella.

Tämän jälkeen myrskynjumalan palvontaa tiedetään esiintyneen Rajakatseessakin, mutta mitään järjestäytyneen rikollisuuden leimaa sillä ei ole ollut.Rajakatsemaailma Rajakatse maailman huhuja Uskonnot