Kirjaudu rajakatsetunnuksella

RK IRajakatse I


Kirje Mat Ginnarilta

Kirje Mat Ginnarilta


Alkutalvesta Rajakatseessa sattui erikoinen tapaussarja (Rajakatse 1). Rajakatseeseen saapui jostain idästä rajan takaa peikkoja, jotka liikkuivat metsissä ja ryöstelivät satunnaisia kulkijoita. Rajakatseen linnakkeen vartiosto partioi aluetta, mutta löysi vain kahden peikon sekä jonkun vielä oudomman ja karmeamman olennon jalanjäljet lumihangesta. Tuntematon hirviö nimettiin Koukkukynneksi sen jalanjälkien perusteella.

Eräänä iltana, kun taverna vanhalla Vanhalla Piparilla istuskeli jokunen paikallinen ja kauempaa tullut, hyökkäsi kauhean näköinen, osittain ihmistä ja osittain ahmaa muistuttava hirviö tavernalle. Ihmisten onneksi paikalla oli riittävästi aseenkäyttötaitoisia miehiä, että Koukkukynneksi nimetty peto saatiin kiivaan taistelun lopuksi surmattua. Vielä samana iltana löydettiin tavernan lähistöltä vuoriniittyläisen kauppiaan, Mat Ginnarin ruumis. Tien päällä olleen kauppiaan todettiin tapetun ja ryöstetyn aivan viime aikoina.

Jäljistä päätellen kauppiasta ei ollut kauhea peto tappanut, vaan ilmeisesti jokin ryöstösaalista arvostava varas, mahdollisesti myös peikot. Tuona samana yönä eräs seikkailija, Jabran Ett nimeltään, sekä Rajakatseen linnakkeen upseeri Edgar de Älliskö lähtivät jäljittämään varkaita. He pääsivät kahden peikon jäljille ja onnistuivat saavuttamaan ja surmaamaan nämä taistelussa. Näiltä löytyivät kauppiaalle kuuluneet tavarat. Tämän jälkeen Rajakatseen alue rauhoittuikin lopputalven ajaksi.

---


Aloituspelimme, sijoittui vanhaan Vanhaan Pipariin. Peli sai ikimuistoisen leiman ajankohdastaan: peli pidettiin talvella huippupakkasilla.

Pelipaikkana oli silloin vanha riihi, joka toimi tavernana. Pelaajia ei ollut kovin montaa, mutta tämä oli kuitenkin alkukipinänä yli kymmenvuotiaaseen Rajakatsepelisaagaan.

Ohessa oleva kirje oli tämän pelin rekvisiittaa.

Seuraava peli
Rajakatse II