Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse LXII - 62: Jos metsään haluat mennä nyt


17.5.2014, Rajakatse LXII - 62: Jos metsään haluat mennä nyt

Keväällä metsäläiset hyökkäsivät ankarasti moneen kohteeseen, niin Rajakatseessa kuin lähiseuduillakin. Iskuja tapahtui molemmin puolin valtakunnan rajaa, eli myös Weldoonin alue sai osansa. Useille maatiloille iskettiin ja tavernallekin tuli illan aikana kaksi iskua. Metsäläiset kuitenkin lyötiin takaisin ja ihmisten tappiot jäivät lähinnä palaneisiin rakennuksiin ja kuolleisiin eläimiin. Tiettävästi ihmisten puolelta ei kukaan kuollut. Metsäläisille sen sijaan vainajia tuli arviolta vähintään pari-kolmekymmentä yhteensä, näistä Kivikettujen heimoon kuuluu suurin osa. Tavernalla vainajia metsäläisille tuli noin kymmenen tai enemmän.
Pahimman iskun metsäläishyökkäyksissä lienee saanut isäntä Otto, joka sai osuman päähänsä valtavasta kirveestä (mistä sitten metsäläiset lienevät saaneenkaan sellaisen). Otto on menettänyt osin muistinsa ja hänen yleinen lauseensa onkin ollut viime aikoina "olen saanut iskun päähäni ja tullut vähän omituiseksi, tunnetaanko me".

Värjäri Moiralle kävi loppukeväällä juuri metsäläishyökkäyksen aikoihin huonosti, hänet kaappasi ja ryösti mukaansa kolme nohvatovilaista. Rosvoja mitä lie olivat nämä. Ryöstön syy jäi aluksi epäselväksi, Savihaaralla oli oma arvauksensa "kyllä nyt jossakin muna suihkii." Savihaara oli onneksi väärässä, kyseessä oli jotain orjakauppiaita ja Moiran onnistui karata ja poistua vankipaikkana pidetyltä, syrjäiseltä vardakovilaiselta maatilalta parin viikon sisällä, ihan kohtuullisessa kunnossa. Tosin askarruttaa se, että maatila on tuhoutunut samoihin aikoihin jonkinlaisessa tulipalossa, jolla ei ole silminäkijöitä.