Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse LXIV - 64: Hienoja suunnitelmia


20.9.2014, Rajakatse LXIV - 64: Hienoja suunnitelmia

Syksyllä oli taverna Vanhalle Piparille saapunut monenlaisia kulkijoita, ja metsäläisistäkin oli taas havaintoja. Tällä kertaa yhteydenpito metsäläisiin tapahtui varovaisen myönteisessä hengessä. Samaan aikaan löytyi myös Sohvi, joka saapui tavernalle jonkun naispuolisen samoilijan matkassa. Sohvi oli kovia kokenut, mutta jo pian paukautti naimisiin alueelle saapuneen soturin, palkkamiekka Giworin kanssa. Paikan päällä Rajakatseessa nähtiin myös kauppias Vilko ja tämän entisen ja edesmenneen kiistakumppanin Joakim Romannedin palvelija Atton. Mitä näillä oli tekemistä keskenään, ei ollut tietoa.

Timotei-niminen haudankaivaja Nohvatovista kuoli syksyllä samana iltana ryhdyttyään rettelöimään Rajakatseen linnakkeen sinitabardien kanssa, ja oli siinä Herbertinvartiotakin paikalla. Ilmeisesti Timoteitä vaadittiin mukaan linnakkeelle kuulusteltavaksi, mihin hän ei suostunut, vaan veti miekkansa esille. Sinitabardeista useampikin sai osumaa, viiltoja ja ruhjeita, mutta pahiten vammautui nostoväen mies Väinö Vilkastus, jonka käsi sai täysosuman. Käsi sitten jouduttiinkin amputoimaan irti ja Väinöllä on nykyään puinen käsi toisena. Timoteilta löydettiin omaisuutta vain vähäisessä määrin, joten kysymys kuuluu, minne mies on piilottanut lopun omaisuutensa, jota huhujen mukaan on huomattavasti.

Paikan päälle Rajakatseeseen saapui illan mittaan myös Paltamonin lojaali pappi Tarmo Savilato, joka koetti saada Melinan sisarten pyhäkköä hallintaansa, vedoten aiemmin Kempuran kanssa tekemäänsä sopimukseen. Pyhäköllä olikin kiistatilanne, joka ratkesi Kempuran repiessä käsiinsä päätyneen lappusen. Niinpä nolattu ja naurunalaiseksi joutunut pappi joutui alaisineen poistumaan paikalta tyhjin käsin, tosin lupaillen että asia ei jää vielä tähän... Tämä ja paljon muuta tapahtui illan kuluessa.