Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse LXIX


Vanha Pipari oli jälleen avautumassa talven jäljiltä. Väki kokoontui siis Kempuran avuksi, jotta kalja saataisiin taas virtaamaan. Työt alkoivat hyvässä hengessä ja hyvässä vauhdissa. Linnakkeen sotilaitakin oli, kumma kyllä, paikalla melko runsaastikin.

Talkoiden aikana aliupseeri Gabriel sai kirjeen, jossa sotilas Anselmi Seinäpuro ylennettiin virkaatekeväksi varasheriffiksi. Linnakkeen seriffi Alpo kun oli matkoilla. Kirjeen oli allekirjoittanut Alpo itse. Suuren ja äänekkään ihmettelyn jälkeen Anselmi ilmoitti olevansa ylin lainvalvoja, ja niin muodoin myös Gabrielin esimies.

Anselmi alkoi sitten työskennellä. Hän esimerkiksi käynnisti sotaväen harjoituksen, minkä seurauksena suulas piika Viima pistettiin jalkapuuhun. Monien mielestä "jo oli aikakin", mutta toisaalta toisten mielestä jonkun pistäminen jalkapuuhun ilman virallista syytä oli silti asiatonta. Kauaa ei Viima jalkapuussa joutunut viettämään.

Myöhemmin se Alpon kirje osoittautui pelkäksi väärennökseksi, mutta ilmeisen taitavasti tehty se oli. Gabrien ei rankaissut Anselmia tämän töhöilystä, vaikka olisi voinut näin tehdäkin.

Herbertin vartija Krista hauskuutti väkeä alatyylisillä tarinoillaan panimomestari Runkauksesta. Lopulta pappi Nevin ilmoitti hoitavansa Kristan jalkapuuhun, jos ei juttujen taso parane. No eipä kovin paljoa parantunut, mutta ainakin nimet muuttuivat, ja niin Krista vältti jalkapuun.

Vanha Pipari saatiin avattua, joten kesä saa siis tulla.