Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Rajakatse LXXVII


Tavernaa alettiin kunnostaa talven jäljiltä, kuten joka kevät. Innokkaita talkoolaisia oli varsin runsaasti paikalla.

Vardakovin levottomuudet olivat jo näin keväällä ajaneet monia pois Nohvatovin puolelta. Nohvatovissa asuvia Derecas-uskoisia oli saapunut Mahtivuoren puolelle myös Rajakatseessa. Erikoista oli kuitenkin se, että kaksi Zada-munkkia, veli Toh ja veli Pih, olivat myös saapuneet Rajakatseeseen. He kertoivat olevansa hartaita Zadan palvelijoita, mutta kuitenkin uskonnollista vainoa paossa. Zadan seuraajien keskuudessa on siis jotain hajanaisuutta. Liittyykö tämä Vardakovin levottomuuksiin vai onko samanaikaisuus vain sattumaa?

Onhan tuota pappiskunnan hajontaa toki Mahtivuoren puolellakin. Tiltu-Liina ja muut paltamonistit olivat keväällä jälleen kerran liikkeellä. He menivät Melinan pyhäkölle ja pitivät pyhäkön edessä jonkin oman palveluksensa, jonka yhteydessä he ylistivät ylipappi Paltamonia. Tämä tuskin varsinaisesti ilahdutti Melinan sisaria.

Kevättalkoot edistyivät joka tapauksessa hyvin. Yksi oudosti käyttäytynyt mies herätti kuitenkin huomiota. Hän oli ahkera ja avulias talkoolainen, mutta puhui kuin vähä-älyinen ja kummasteli monia asioita, kuten säikkyi omaa peilikuvaansa. Pukeutumisen ja käytöksen perusteella jotkut epäilivät häntä metsäläiseksi. Mutta ei kai metsäläinen tavernan kevättalkoisiin osallistuisi?

Taverna saatiin joka tapauksessa auki. Heikoksi jääneestä viljasadosta huolimatta Kempura oli saanut runsaasti kaljaa ja viinejä taloon. Lieneekö kaljakin Hurjaviinistä peräisin? No samapa tuo, kunhan päähän nousee.