Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Suuriruhtinas Geofriuksen kanslia


Tämä artikkeli on hyväksytty Rajakatse fantasia ry:n pelimaailmaanSuuriruhtinas Geofriuksen kanslia huolehtii monista hallinnollisista, taloudellisista ja juridisista asioista Vuoriniityn kaupungissa ja maakunnassa. Kansliatalo on suuri ja komea rakennus Vuoriniityn kaupungissa keskeisellä paikalla. Kansliassa sijaitsee mm. laaja arkisto ja kirjasto, jonka sisältö koostuu tosin ennen kaikkea hallinnollisista muistiinpanoista. Myös maakunnan veronkannon toteutumista valvotaan kansliassa, samaten arvo- ja sukunimien vahvistaminen hoidetaan yleensä kansliassa.

Vuoriniityn muut hallinnolliset toimijat toimivat yhteistyössä kanslian kanssa, mutta eivät ole aina sen suoranaisessa alaisuudessa, vaikka näidenkin tekemät päätökset usein kirjataan ylös kansliassa. Mm. oikeuselimet tuomareineen ovat osin kansliasta riippumattomia. Samaten Vuoriniityn armeija sekä Vuoriniityn kaupungin seriffi alaisineen toimivat osin itsenäisesti, saaden ohjeita toisinaan kanslian kautta, toisinaan suoraan suuriruhtinas Geofriuksen hovista.

Geofriuksen kansliassa on töissä monia virkamiehiä, kirjureita ja kuriireita, joiden tehtävä ja arvoasema vaihtelevat. Myös useita vartiomiehiä on kanslian palveluksessa. Myös naisia on kansliassa töissä jonkin verran, ei kuitenkaan ylimmissä viroissa. Alla on muutamia yleisesti tunnettuja kanslian virkamiehiä, kansliassa on töissä monia muitakin.

-Kaarlo Talma, kansleri ja kanslian johtaja
-Armas Juupeli, oikeusasioiden valmistelija
-Harmo Juupeli, kanslian virkamiehiä
-Urmas 'Kynämies', hivenen kyseenalaisen maineen omaava virkamies


Rajakatsemaailma