Rajawiki

Kaaoslähde


Tämä artikkeli on hyväksytty Rajakatse fantasia ry:n pelimaailmaan


Huhuja Tämä artikkeli sisältää huhuja Rajakatsemaailmasta


Kaaoshenki Primasta palvova ja kunnioittava salaseura, joka toimii erityisesti Nohvatovin valtakunnassa. Järjestö on oppiensa ja toimintatapojensa vuoksi julistettu laittomaksi sekä Nohvatovissa että Mahtivuoressa, ja järjestö toimiikin nykyisin salassa, 'maan alta' käsin.Kaaoslähteen ja Vardakovin sotavelhojen historiaa


Kaaoslähteen käyttämä tunnus

Kaaoslähteen käyttämä tunnusVuonna 48 jälkeen Juilo I:n kruunauksen perustettiin Nohvatoviin taikakoulu nimeltään Kaaoslähde.Koulun perustajat ilmoittivat toimintansa palvelevan Kaaoksen Primas-henkeä. Koulun toiminta oli alusta alkaen moraalisesti arveluttavaa ja törmäys kuninkaan vallan kanssa oli väistämätön.

Vuonna 202 jälkeen Juilo I:n kruunauksen joutui Kaaoslähde poistumaan Nohvatovista, mutta se siirtyi Vardakoviin jatkamaan toimintaansa. Toiminta Vardakovissa ei saanut sen parempaa vastaanottoa ja täysi yhteentörmäys paikallisen armeijan kanssa uhkasi vääjäämättä.Voimasuhteet Kaaoslähteen ja Vardakovin armeijan välillä olivat luokkaa 1:20 Kaaoslähteen tappioksi. Lähinnä tästä johtuen Kaaoslähteen sisälle muodostui maltillisempi siipi, joka kannatti liittoutumista armeijan kanssa ja Primaksen kaoottisuusopin kumoamista. Kaaoslähteen toiminnan loppumista ei kukaan halunnut järjestön sisällä, koska järjestöllä on edelleenkin nykyään erittäin hyvä kyky voimakivien käyttöön. Kaaoslähteen velhot ovatkin erikoistuneet tuhoja aiheuttavaan taikuuteen kaikkien muiden jäädessä vähemmälle (punainen väri).

Vuonna 208 jälkeen Juilo I:n kruunauksen ajautui Kaaoslähde sisäiseen valtakamppailuun, jonka seurauksena maltillinen siipi otti vallan järjestössä. Neuvottelut armeijan kanssa aloitettiin välittömästi ja niiden seurauksena Kaaoslähde nimi vuonna 209 muuttui nimeksi "Vardakovin sotavelhot". Kansa ei kuitenkaan unohtanut nimeä Kaaoslähde ja niinpä tuo nimi Kaaoslähde edelleen elää kansan suussa jossain määrin, vaikka onkin jo unohtumassa.

Nykyisin (vuonna 461 jälkeen Juilo I:n kruunauksen) on Vardakovin sotavelhoissa jäseninä paljon rikkaiden Nohvatovilaissukujen jälkikasvua ja järjestöön kuulumiseen ei liity enää kaaoksenpalvontaa. Järjestö on lähes saumaton osa Vardakovin ja Nohvatovin armeijan vahvuutta. Kuitenkin vanhaa Primaksen kaaosoppia kannattavia on olemassa ja Primaksen palvelijaksi paljastuminen onkin lähes yhtä suuri rikos kuin Iivin seuraajaksi paljastuminen ja siitä voidaan tuomita jopa kuolemaan."Tunnettuja" kaaoslähdeläisiäGalleria 2011


Kaaoslähteeläinen 471

Kaaoslähteeläinen 471-Anseli on entinen seinähullu Zharin mestari, joka on ollut pidempään maan alla.
Hänen kerrotaan kehittelevän kaikenlaisia hirvityksiä kaaoslähteelle. (EPH)
-Gruntus oli entinen Bokean Illusionisti ja Zada-pappi, joka murhattiin
Rajakatseessa. Murhan tehnyt nainen kertoi Gruntuksen olleen kaaoslähteen velho ja
hänet vapautettiin Bokeassa käydyn oikeudenkäynnin päätöksellä. (PH)
-Kaarle Doom on Kaaoslähteen velho, jonka Zada-papit ottivat kiiinni
Operaatio 'Kylmä Oikeus' aikana. Hahmo esiintyy myös ITSOA-tietokonepelissä. (PH)


Rajakatsemaailma Rajakatse maailman huhuja