Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Nevin
Galleria 2012


Nevin keskikesällä 472

Nevin keskikesällä 472


Nevin on n. 30-vuotias Derecas-pappi Vuoriniityn temppelistä, ja ilmestyy Rajakatseesen Vanhan Piparin ympäristöön pariin-kolmeen kertaan vuodessa. Rajakatseessa oleillessaan mies yleensä asustelee isäntä Ilmarin maatilalla, muttei tunnu viihtyvän sivistyksen parissa ja aloillaan pitkää. Papiksi mies on varsin höveli; häntä eivät protokollat tai papillinen käytös tunnu hirveästi sitovan. Nevin yrittääkin omien sanojensa mukaan olla mahdollisimman "kansanläheinen pappi".

Luonteeltaan Nevin on rauhallinen, muttei epäröi tarttua nuijaan vaaran uhatessa. Muutamat muistavatkin papin tapelleen sotilaiden kanssa epäkuolleita vastaan kesänä 468 (Rajakatse XLII).

Metsässä samoilun ja pusikoissa nukkumisen lisäksi Nevinin tiedetään harjoittavan jos jonkinsorttisten lienten valmistusta. Ainakin isäntä Ilmarin kanssa Nevin on puuhaillut viinejä, olutta ja omalla ajallaan näpertänyt erilaisten yrttijuomien parissa. Väittääpä joku papin osaavan tehdä taikavoimaisiakin juomia. Tiedä häntä.

Sivistyneemmän ja korvat höröllä olleen väen tiedossa on myös, että Nevin on Melinan kapinassa kuuluisaksi nousseen Vuoriniityn pappi Otvizin siskonpoika. Ainakin Nevin kutsuu tätä puheissaan 'Otviz-enoksi'.

Nevin on tunnettu metsäläisten oikeuksien (hah) kannattaja ja toimii eräänlaisena välikätenä metsäläisten kanssa asioitaessa. Asia taitaa johtua siitä että pappi samoilee metsissä kaikki keväät, kesät ja syksyt, ja törmää metsäläisiin usein. Nevin ainakin toimi neuvottelijana piika Impin kidnappauksen johdosta keskikesällä 473(Rajakatse LIX).

Nevin viettää talvensa pääasiassa Mahtivuoren Temppelillä, lukien temppelin kirjastossa tai muuten aikaansa viettäen.


Galleria 2010


Nevin vanhassa kaavussaan

Nevin vanhassa kaavussaan


Rajakatse maailman pelihahmo