Kirjaudu rajakatsetunnuksella

RK IIIRajakatse IIIAlkukesästä Bokean kylä muuttui vieläkin levottomammaksi paikaksi. Tuolloin oli kaivettu auki lukuisia paikallisten kyläläisten hautoja. Haudat oli häpäisty ryöstämällä ruumiit niistä. Samoihin aikoihin levisi hurjia huhuja, joiden mukaan usealla maatilalla oli öisin vieraillut jokin outo peto karjaa ja kotieläimiä kuoliaaksi raadellen. Nämä tapaukset huipentuivat eräänä kesäisenä päivänä (Rajakatse 3), kun taverna Bokean Tontun ympäristössä havaittiin liikkuvan useita käveleviä kuolleita. Nämä elävät kuolleet koettivat jostain syystä hyökätä tavernalle kokoontuneiden ihmisten kimppuun, mutta tavernalla ollut väki piti pintansa.

Samana päivänä tavernalle saapui myös vähäsanainen ja äksy vanhus nimeltään Arri Janhus, joka oli aikeissa kiireellä jatkaa matkaa tavernalta, mutta tätä ennen palkkionmetsästäjä Herak gor Ugrak surmasi tämän läheisellä venelaiturilla. Herak selitteli tekoaan sillä, että Arri Janhus oli Weldoonin linnakkeen kätyri. Teko ei kiinnittänyt niin kovin paljoa huomiota päivän kauhujen keskellä. Samana iltana epäkuolluthyökkäysten jo lakattua tavernalle säntäsi kamalannäköinen hirviö, joka muistutti puoliksi suurta ihmistä ja puoliksi karhua. Tämä hirviö taltutettiin taistelussa tavernan kokeneiden asemiesten voimin ilman tappioita. Vaikka hirviö lyötiin maahan, ryömi se silti käsittämättömillä, yliluonnollisilla voimillaan pahoin loukkaantuneena ja haavojen peittämänä pois metsään, jonne kukaan ei uskaltanut tätä olentoa seurata.

Tämän päivän jälkeen ei epäkuolleista tehty enää havaintoja alueella, joten on arveltu niiden kaikkien tuhoutuneen taistelussa. Epäkuolleiden ruumiit haudattiin uudelleen kunniallisin menoin. Zharin mestareiden jalokivikilta vaati Arri Janhuksen ruumiin palauttamista kiltaan ja kieltäytyi arvioimasta, olivatko Arrin weldooninyhteydet totta. Mahtivuorilaisille tämä on kuitenkin sivuseikka, sillä niin Arri Janhus, Weldoonin linnake kuin Zharin mestaritkin ovat naapurivaltion asioita, eikä näiden asiat paljoa rajan tällä puolella kiinnosta.

Bokean kylän alue rauhoittui huomattavasti eikä jälkiä hirviöstä eikä epäkuolleista enää nähty. Eräs kulkija väitti tosin kahden viikon kuluttua nähneensä puolimatkassa Rajakatsetta kohden jonkin oudon ihmistä muistuttavan pedon. Karhua tämä ei kuitenkaan muistuttanut, vaan hahmo oli paljon laihempi ja kummallisempi. Olennon pää muistutti mustekalan päätä ja sen suupielestä roikkui useita mustekalamaisia lyhyitä lonkeroita. Kulkija selvisi pelkällä säikähdyksellä, koska hirviö kulkijan nähtyään pakeni itse metsien kätköön.
---

Bokeaan sijoittunut epäkuollutsota-bofferipätkintä.

Peli pelattiin Bokean Tontulla odotellessamme pelipaikkamme Vanhan Piparin valmistumista.

Seuraava peli
Rajakatse IV