RK XIII
Rajakatse XIII
Kevään edetessä liikenne Rajakatseen seudulla alkoi taas vilkastua taverna Vanhan Piparin avaamisen myötä isännän Kaarlo Kempuran palattua etelästä. Eräänä myöhäiskevään päivänä (Rajakatse 13) tavernan seuduilla oli erityisen paljon kaikenlaisia kulkijoita ja vaeltajia, joista huomiota eniten herättivät kolme kookasta ja kovaäänistä, jostain kaukaa saapunutta barbaarisoturia. Näiden paikallisia oloja tuntemattomien barbaareiden ja paikallisten välille syntyikin toraa ja riitaa, joka kärjistyi aseelliseen yhteenottoon. Lopputuloksena oli, että barbaarit kuolivat kovasta uhostaan huolimatta.
Alueella oli myös edellisinä päivinä liikkunut poikkeuksellisen paljon metsäläisiä ja eräs ruokakuljetuskin oli aiemmin joutunut metsäläisten ryöstämäksi. Yleisesti uskottiin, että metsäläisillä on jokin syy toiminnan lisääntymiseen. Tästä syystä sekä Weldoonin että Rajakatseen linnake lähettivät yksissä tuumin yhteisen partion metsiin tutkimaan tilannetta. Sen verran metsäläisten jutuista saatiin selville, että nämä todellakin uskoivat vanhoissa tarinoissaan mainitun metsäläisjohtajan Gohtargin jollain tavalla palanneen metsäläisjoukkojaan johtamaan. Tämä legendaarinen johtaja tulisi metsäläisten mukaan yhdistämään metsäläisheimot taisteluun ihmisiä vastaan. Väitteen todenperäisyydestä ei ollut näyttöä, mutta ainakin metsäläiset vaikuttivat olevan innoissaan.
Tuona päivänä tavernan lähistöllä liikuskelikin pienehkö metsäläisjoukko, joka nujakoi varsin menestyksellisesti ihmisten kanssa ja kaappasi erään naisparantajan vangikseen. Tämä joukko lähti sen jälkeen pakomatkalle pois alueelta ennen kuin tavernalta tai linnakkeelta ehdittiin koota sotureita metsäläisjahtiin. Metsäläiset pakenivat vankeineen jostain syystä etelää kohden. Rajakatseen linnakkeelta kuitenkin lähetettiin takaa-ajopartio metsäläisten perään johtajanaan Marcus Ballendorf.
Rajakatseen alueella tapahtunut ihmisryöstö ei suinkaan jäänyt ainoaksi. Noina päivinä vastaavia kaappauksia tapahtui siellä täällä Vuoriniityn maakunnan pohjoisissa osissa, kun metsäläiset hyökkäilivät maatiloilla olevien ja tien päällä kulkevien kimppuun. Syy kaappauksiin jäi hämärän peittoon, mutta metsäläisten iskut ja ryöstöt saivat Vuoriniityn viranomaiset päätymään siihen loppupäätelmään, että metsäläisten toiminnalle on tehtävä loppu. Vuoriniityn armeija tekikin yllättäen kostoiskun erääseen pieneen metsäläiskylään Vuoriniityn kaupungin pohjoispuolella tappaen kaikki kiinnijääneet metsäläiset.
Joitakin metsäläisheimoja moinen teko rauhoitti ja sai ne hiljaisemmmiksi, kun taas toiset metsäläisheimot riehaantuivat toden teolla ja päättivät ryhtyä tukemaan Gohtargia. Lukuisat metsäläisheimot alkoivat liikehtiä etelään kohti Bokeajärveä. Metsäläiset eivät kuitenkaan yksin olleet Vuoriniiityn viranomaisten huolena. Samoihin aikoihin Tiepuukkojen rosvojoukkio tunkeutui yhtenä yönä salavihkaisesti Karhukoitten sukukartanoon, jossa he kaappasivat vangikseen kartanolla tuolloin olleen Shastra Karhukoin. Tiepuukot esittivät myöhemmin suvulle suuren lunnasvaatimuksen Shastran palauttamisesta, johon suku aikoi ajan mittaan taipua. Shastran aviomies Edgar de Älliskö ei kuitenkaan tähän taipunut, vaan alkoi itse koota sekalaista palkkasoturijoukkiota Shastran vapauttamiseksi ja Tiepuukkojen lyömiseksi. Hän myöskin käynnisti etsinnät Tiepuukkojen salaisen piilopaikan löytämiseksi.
---
Kevään ensimmäinen taverna Vanhalla Piparilla pidetty peli. Metsäläiset ovat kokoamassa joukkojaan tarunomaisen johtajansa Gohtargin paluuseen uskoen. Metsäläisten melske ulottui 'rauhalliselle' Rajakatseellekin asti kun nämä ottivat naisia vangiksi.
Huhupaketti kyseiseen peliin.
Seuraavat pelit
RK XIV ja
Metsäläiset 1