Rajawiki

Gohtarg


Tämä artikkeli on hyväksytty Rajakatse fantasia ry:n pelimaailmaan


Huhuja Tämä artikkeli sisältää huhuja Rajakatsemaailmasta




Taustaa


Noniin, voin selittää asian juurta jaksaen: Gohtarghan on metsäläisten tarusankari, joka on joskus ollut olemassa mutta ei enää.

Aatelismies Valdemar Valtamäellä oli tapana lyödä vetoja kuparirahasta, yleensä veljensä Jalmarin kanssa. Voitetuista vedoista omalaatuinen ja joidenkin mielestä mielenvikainen mies kehysti lantteja seinille ja esitteli niitä vierailleen. Niinpä pienen väittelyn päätteeksi Valdemar löikin vetoa alkuvuodesta 458 Jalmarin kanssa, vedonlyönti tapahtui aiheesta: "Saako metsäläisistä armeijaa ja pystyisikö sellainen armeija tekemään mitään operaatioita?"

Grundell niminen palkkasoturi palkattiin esittämään metsäläisten tarusankaria Gohtargia. Aldorf-niminen Bokean Illusionisti-velho järjesti taikamiekan ja riipuksen jota oli höystetty muutamilla illuusioilla, jotta metsäläiset ottaisivat Grundellin vastaan 'Gohtargina'. Kaiken tämän maksoi Valdemar hyvin tietäen että Nohvatovin puolella ei metsäläisillä olisi asiaa ja Mahtivuoren puolelle lähettämällä hän rikkoisi rauhansopimusta.

Naapureille voi kuitenkin helpommin kiusaa tehdä ja Grundellin tehtävänä oli
a) kerätä metsäläisistä sotajoukko
b) suorittaa vankienotto-operaatio ja
c) Vallata ja pitää hetken Koskaloiden vahtipaikka-niminen varustus.

Jos nämä onnistuisivat saisi Grundell pitää miekan ja riipuksen sekä Valdemar voisi kertoa Jalmarille voittaneensa vedon.


Gohtarg-kampanjan pelejä:


Metsäläiset (Rajakatse 8)


Metsäläisiä. Gohtarg vasemmalla taaempi

Metsäläisiä. Gohtarg vasemmalla taaempi


Metsäläiset 0: Rajakatse 8 - metsäläiset ottivat vankeja Rajakatseesta.

Metsäläiset 1


 Metsäläiset vankeineen

Metsäläiset vankeineen


Metsäläiset 1 - Marcus Ballendorfin johtama joukko sotilaita vapautti vangit metsäläisiltä. Metsäläisten katsottin kuitenkin suorittaneen tehtävänsä ja Grundell sai Valdemarilta luvan jatkaa operaation toiseen vaiheeseen.

Metsäläiset 2



Metsäläiset 2- Marcuksen, taas kerran, johtama partio jäljittää Rajakatseen ohi kulkeneita metsäläisiä Koskaloiden maille, jossa se puolustaa vahtipaikkaa näitä vastaan. Taistelu päättyi metsäläisten surkeaan tappioon ja ihmisten selvään voittoon (tappiot Ihmiset: 1 metsäläiset: n.20). Paikalla ollut naisvaras onnistui "Aldorfin viestiä" verukkeenaan käyttämällä viiltämään Gohtargia pahasti, mutta ei jäänyt viimeistelemään verityötään.

 Marcus vapauttamassa vankeja

Marcus vapauttamassa vankeja


Niinpä Grundell pääsi pakenemaan metsäläisten rippeiden kanssa pohjoiseen. Ongelma oli että suunnitelma oli mennyt pahasti poskelleen Rajakatseen sotilaiden ansiosta ja Valdemar oli vihainen. Lisäksi Aldorf oli Grundellin mielestä yrittänyt tapattaa hänet, joten Grundell ei uskaltanut palata itään, vaan jäi mielummin metsäläisten johtajaksi pohjoiseen. Hänen ilmestymisensä jätti kuitenkin metsäläiset myllerryksen valtaan, ja "Gohtargin" sekä "Gorfindin" heimot taistelivat RK XXII-pelissä Rajakatseen metsissä ennustuksen takia (Gorfind voitti, mutta saivat pahasti takkiinsa).

In the Service of Aldorf


Grundell ITSOA-tietokonepelissä

Grundell ITSOA-tietokonepelissä


In The Service Of Aldorf-tietokonepeli pitää sisällään myös Grundellin sijoittuen vuoteen 459. Peli lisää muutaman episodin tarinaan. Ilmeisesti Grundell oli tämän jälkeen hetkellisesti liitossa kaaoslähteen velho Kaarle Doomin kanssa, ja rakastui tämän orjattareen, mutta erosi Doomin porukasta naisen kuoltua. Ilmeisesti tässä vaiheessa hän sai tarjouksen Diemundien rosvoritarkunnalta, joka sai vapauden toimia pohjoisessa Gohtargin estelemättä...



Grundell ITSOA-tietokonepelissä

Grundell ITSOA-tietokonepelissä

Pohjoisessa Gohtarg asui pari vuotta piilossa Aldorfia ja Valtamäkeä, kunnes vuonna 460 Fil Gilamon-niminen maankiertäjä löysi hänet Aleksi-soturin kanssa pohjoisesta suuren järven rannalta. Tapaaminen päättyi Grundellin päättäessä eliminoida hänet paljastaneet miehet. Gohtarg sivalsi kahtia Fil Gilamonin lemmikkipeikon, ja syntyneessä taistelussa Fil Gilamon kuoli sekä henkivartija Aleksi pääsi pakoon.



Metsäläisvartija

Metsäläisvartija

Aleksi varoitteli Rajakatseessa ja lähialueilla ihmisiä Gohtargin vaaroista, mutta häntä ei uskottu. Gohtarg yritti paluuta ja saada valtaa metsäläisiin osallistumalla samaanien kokoukseen RK 28b-pelissä. Kaarle Doom osallistui myös kokoukseen yrittäen omia juoniaan. Gohtargin sisko oli pyykkärinä Weldoonin linnakkeella ja hänet salamurhasi tuntematon salamurhaaja. Tapahtuma lisäsi epäluuloja Aldorfin ja Valtamäkien suuntaan.

Valonpilkahdus pimeydessä


Torgun Baluk ja Grundell

Torgun Baluk ja Grundell

Valonpilkahdus pimeydessä-pelin tapaamisessa Gohtarg yritti alkutalvesta 462 sopia välejään tai kiristää (riippuen katsantokannasta) Valtamäkien aatelissuvun uutta johtajaa Jalmari Valtamäkeä, joka ei kuitenkaan tapaamiseen alentunut vaan lähetti palvelijansa. Palvelijaa paikalle seurannut Henrik Valtamäki otti kiinni kertomansa mukaan kaaoslähteen velhon Kaarle Doomin, joka luovutettiin Zada-papeille. Henrikin tiedetään saaneen rytinässä tulikäsi-loitsusta naamaansa. Tästä tapahtumasta on liikkeillä monta eri tarinaa. Joku juoppo nimeltä Torgun Baluk on Varadkovin tavernoissa väittänyt jopa ottaneensa itse Doomin kiinni ja Henrik vain vei hänen kunniansa...

Metsäläiset innostuivat tapahtuman seurauksena jopa hyökkäämään Valtamäkien kartanolle, jonka seurauksena Vardakovin armeija päätti pistää pisteen metsäläisten riehunnalle. Sotilaskomentajat nimittivät tätä Operaatio 'Kylmäksi Oikeudeksi'. Kylmän oikeuden lopputulos oli että "Gohtarg" eli Grundell saatiin kiinni. Kiinniottajat olivat itseasiassa Zada-pappeja ja kerrotaan että Gohtarg houkuteltiin ansaan kaaoslähteen velhon, Kaarle Doomin avustuksella. Doomin tiedetään
nauttivan elinkautista vankeusrangaistusta jossain.

Paikalta löydettiin myös erämaakaivos, josta oli selkeästi kaivettu jalokivia! Grundell hirtettiin kapinoinnista Vardakovissa kevättalvesta 462 ja hänen viimeiset sanansa kerrotaan olleen "Pissaan päällenne! Hotakaa se homma nopeasti."



Jälkivaikutukset:



Gohtargin jälkeen hänen keräämänsä metsäläisheimot hajaantuivat, vaikka shamaanit yrittivätkin pitää yhtä. Gohtargin legenda jäi elämään, sillä metsäläiset olivat tunteneet hänen kanssaan olevansa jotain. Teknikkaa ja tekniikoita opettanut Gohtarg jätti varmasti pohjoisen heimolle perinnön, joista vähäisin ei ollut todellakaan Grundellin hankkimat rautamiekat ja -nuolet. Gohtargin myötä metsäläiset ovat tulleet hieman rohkeammiksi, jokut kuten Lahokorven heimo keksi ottaa ihmispanttivankeja 467-468.

Lisäksi kerrotaan että Gohtarg olisi siittänyt suuren määrän äpäriä pohjoisessa ollessaan.Huhut RK44



Triviaa



-Grundellin hahmo on varmaan ainoa Rajakatseen kampanjassa jota on kolme eri henkilöä pelannut (Julle: M1&M2, Ilpo: ITSOA, Sami E: RK28b+VPP).
-ITSOA:n juoni lyötiin lukkoon vasta VPP:n jälkeen, vaikka se sijoittuu ennen VPP:a, joten tämä aiheutti sen että Gohtargin puheet pitivät olla linjassa menneisyyden ja tulevaisuuden kanssa.
-Gohtargin miekka oli +2 äpärämiekka, jossa maagisena ominaisuutena "Suojaus Aiheuta kaljuuntumista loitsua vastaan". Miekka päätyi Zada-pappien haltuun.
-Gohtargin riipus oli +2 suojausriipus (kriittistä vastaan), jossa maagisia parannuksia metsäläisten kanssa asiointiin. Alunperin riipuksen lataus kesti vain maksimissaan vuoden, mutta Fil Gilamonin tavatessa Gohtargin joku oli ladannut sen... Riipus katosi teille tietämättömiin VPP:n jälkeen, mutta kerrotaan että se on myöhemmin myyty Suomurajalaiselle kauppaalle hyvin kalliista hinnasta.


Rajakatsemaailma Rajakatse maailman huhuja