Kirjaudu rajakatsetunnuksella

467


VUOSI 467

Kevään merkkejä (31.3.07)

Taverna Bokean Tontulle oli saapunut eri suunnista useita matkustavaisia, mm. nohvatovilainen aatelisnainen Sandra Peinar kuten myös tavallisempaa sekä hämäräperäisempääkin väkeä. Tavernan välittömässä läheisyydessä tapahtunut kuolintapaus huolestutti ihmisiä. Menehtyikö veljensä mukana kulkenut ja kovin sairaalloinen nainen johonkin kulkutautiin, ja jos näin on, kuinka moneen paikallaolijaan tauti on jo mahdollisesti tarttunut?

Rajakatse XL esinäytös: Paltamonin nauha (9.6.07)

Kaarlo Kempuralla ei ollutkaan talkoita, mutta väkeä oli silti paikalla runsaasti. Mitään erityistä ei tapahtunut, mitä nyt yksi palkkasoturi hiukan riehui ja päätyikin siitä putkaan. Eräs mies ilmeisesti jakeli tietyille ihmisille nauhoja, joissa lukee "P", Paltamonin nauhoja?!. Taisi olla Paltamonin vakoilijoita...

Rajakatse XL - Kenen puolesta, ketä vastaan (7-8.7.07)

Rajakatseessa ja taverna Vanhalla Piparilla vietettiin keskikesän juhlallisuuksia levottomissa tunnelmissa. Jo pidemmän aikaa pelolla odotetut ylipappi Paltamonin miehet saapuivat viimein Rajakatseeseen, jolloin vangittaessa vastarintaa tehnyt kapinallispappi Melina sai surmansa. Pamppukaartilaisten mukaan Melinan olisi surmannut yksi joukon jäsenistä vastoin ennakko-ohjeita, mutta uskoako nyt heitä. Melinan kuoltua pamppukaarti asetti Rajakatseen uudeksi papiksi suurruhtinas Geofriuksen sukulaisen, "maineikkaan" Verstenin. Uskonnolliset kuohunnat eivät juhlien aikana päättyneet tähän, kerrotaan että Melinan ruumista Vuoriniittyyn kuljettamaan lähteneet pamppukaartilaiset joutuivat väijytetyiksi ja tuntemattomien hyökkääjien surmaamiksi.

Myös Melinan ruumis varastettiin ja se päätyikin teille tietymättömille. Loppujoukko pamppukaartista ei rohjennutkaan vielä juhlien aikaan lähteä Rajakatseesta, vaan nämä vetäytyivät keskikesän viettoon Rajakatseen linnakkeelle. Derecas-papiston sisäisten kuohuntojen ohella muutakin järkyttävää ja mieliä kuohuttavaa tapahtui. Mm. myöhään yöllä tavernalle saapui pieni mutta vihamielinen metsäläisjoukko mellastamaan ja ennen surmatuksi tulemistaan nämä ehtivät tappaa mukanansa kuljettamat kaksi vankia. Seuraavana päivänä kahakoitiin jälleen, kun virkavalta otti yhteen epäilyttävältä vaikuttaneen kauppiaan ja hänen henkivartijoidensa kanssa. Oliko kyseessä jopa pahamaineinen "Haukka" vai joku muu alamaailman tekijä? Pieni rajaloukkaus Weldoonin puolellekin ehdittiin tässä taistelun tiimellyksessä suorittaa. Kahakointien ja levottomuuksien ohella myös paljon muuta tapahtui. Erityisesti huomiota herätti nohvatovilaisen aatelisneidon Sandra Peinarin ei-niin-aatelismainen toiminta taverna Vanhalla Piparilla. Saapi nähdä, mitä tästä kaikesta vielä seuraa...

Rajakatse XLI - Voittaja ja palkinto (8.9.07)

Ylipappi Paltamonin valta Mahtivuoressa oli jo romahtanut, mutta jälkinäytöksiltä ei vältytty Rajakatseessakaan. Linnake sai uuden naispapin, ja viran edellinen hoitaja, "maineikas Versten" sai kenkää virastaan. Paltamonin kannattajat eivät viimeaikaisia käänteitä purematta nielleet, vaan koettivat uuden naispapin sekä pappi Otvizin murhaamista. Tässä kuitenkin epäonnistuivat ja päätyivät itse hengiltä. Paljon muutakin saatiin tuona tapahtumarikkaana syysiltana seurata, mm. Sandra Peinarin avioliittokiemuroita ja morsion karkaaminen tiehensä, linnanherra Wilhardin kommelluksia sekä omalaatuisen omenakauppiaan järjestämä yhtä omalaatuinen kilpailu. Mitä voittaja mahtoikaan saada palkinnoksi?

Rajakatseen Bokean peli - Jälkimakuja (20.10.07)

Pieni joukko Bokean kylän asukkaita oli kerääntynyt taverna Bokean Tontun lähistölle, mm. pitämään merkkitulta järvellä oleville kalastajille. Aika kului etupäässä tavallisen illanvieton merkeissä, ja paikan päällä nähtiin myös useita matkustavaisia.

Edellinen: 466
Seuraava: 468

-Rajakatseen larpit vuosittain- - Pelimaailman aikaa
- 455 (1995), 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480 , 481, 482 (2022)