Rajawiki

455


VUOSI 455

Vuonna 455 Kaarlo Kempura -niminen mies saapui Rajakatseeseen ja perusti tavernan Rajakatseen ja Weldoonin linnakkeitten väliselle tielle. Kempura nimesi tavernan Vanhaksi Pipariksi, josta tulikin alusta lähtien varsin suosittu oleskelupaikka paikalliselle väestölle sekä erinäisille kulkijoille.

Vuoden 455 syksyllä lumi ja pakkaset tulivat varhain Vuoriniityn maakuntaan, mikä enteili kylmää talvea. Maakunnan ruokavarat joutuivatkin koetukselle talven vuoksi.

Alkutalvesta Rajakatseessa sattui erikoinen tapaussarja (Rajakatse 1). Rajakatseeseen saapui jostain idästä rajan takaa peikkoja, jotka liikkuivat metsissä ja ryöstelivät satunnaisia kulkijoita. Rajakatseen linnakkeen vartiosto partioi aluetta, mutta löysi vain kahden peikon sekä jonkun vielä oudomman ja karmeamman olennon jalanjäljet lumihangesta. Tuntematon hirviö nimettiin Koukkukynneksi sen jalanjälkien perusteella. Eräänä iltana, kun taverna Vanhalla Piparilla istuskeli jokunen paikallinen ja kauempaa tullut, hyökkäsi kauhean näköinen, osittain ihmistä ja osittain ahmaa muistuttava hirviö tavernalle. Ihmisten onneksi paikalla oli riittävästi aseenkäyttötaitoisia miehiä, että Koukkukynneksi nimetty peto saatiin kiivaan taistelun lopuksi surmattua.

Vielä samana iltana löydettiin tavernan lähistöltä vuoriniittyläisen kauppiaan, Mat Ginnarin ruumis. Tien päällä olleen kauppiaan todettiin tapetun ja ryöstetyn aivan viime aikoina. Jäljistä päätellen kauppiasta ei ollut kauhea peto tappanut, vaan ilmeisesti jokin ryöstösaalista arvostava varas, mahdollisesti myös peikot. Tuona samana yönä eräs seikkailija, Jabran Ett nimeltään, sekä Rajakatseen linnakkeen upseeri Edgar de Älliskö lähtivät jäljittämään varkaita. He pääsivät kahden peikon jäljille ja onnistuivat saavuttamaan ja surmaamaan nämä taistelussa. Näiltä löytyivät kauppiaalle kuuluneet tavarat. Tämän jälkeen Rajakatseen alue rauhoittuikin lopputalven ajaksi.

Seuraava: 456