Kirjaudu rajakatsetunnuksella

'Haukka'


Mallinetta (henkilö) ei löydy
Vuoriniityn kaupungissa ja maakunnassa ainakin 460-luvulla vaikuttanut suuri varaspomo. "Haukan" oikeaa nimeä ja henkilöllisyyttä ei tiedetä, ja kyseinen johtaja onnistui pysyttelemään salaperäisyyden viitan suojissa varsin kauan. Kyseinen johtaja oli ilmeisesti mies, tästä ollaan melko varmoja. "Haukka" käytännössä johti ja hallitsi Vuoriniityn kaupungin alamaailmaa monen vuoden ajan. "Haukka" ja hänen lähipiirinsä lieneekin ollut takana useissa huomattavimmissa kiristystapauksissa, varkauksissa ja väkivallanteoissa, mitä kaupungissa useina vuosina tapahtui. Vuosien mittaan viranomaiset koettivat päästä "Haukan" ja tämän alaisten jäljille, verraten huonolla menestyksellä. Sellaisiakin huhuja ja arveluja on esitetty, että "Haukalla" olisi ollut yhteyksiä paitsi useisiin kauppiaisiin ja käsityöläisiin, niin Vuoriniityn maakunnan viranomaisiin ja ihan kaartiinkin.

"Haukan" johtoasema vuoriniittyläisten rikolliskoplien johdossa alkoi mitä ilmeisimmin vähitellen horjua, ja jo vuosien varrella saatiin merkkejä siitä, että useat alaiskoplat olivat mieltymässä omapäisempään toimintaan. Mm. Rajakatseessa keskikesällä 464 tapahtuneiden rikolliskoplien mellastuksen taustalla lienee ollut "Haukan" alaisten väliset riidat ja erimielisyydet. Lopullisen iskun arvellaan tapahtuneen kesällä 467, mahdollisesti jonkun alaisryhmän tai kilpailijan toimesta. Vuoriniityn kaupungissa ainakin käytiin tuona kesänä varkaitten kesken suuria välienselvittelyitä, ja useiden rahvaanomaisten kaupunkilaisten ohella myös muutamia vähäisempiä kauppiaita ja käsityöläisiä katosi noihin aikoihin teille tietymättömille. "Haukan" arvellaan joko kuolleen tai paenneen jonnekin, sen kummempaa tietoa asiasta ei tavallisilla kaupunkilaisilla ole. Viranomaisia ei siis "Haukan" mahdollisesta kaatumisesta voine kiittää, tosin Rajakatseen väki päihitti samoihin aikoihin yhden varasryhmän, jota epäiltiin "Haukan" alaisiksi. Tuosta kesästä lähtien Vuoriniityn alamaailma on ollut melko hajallaan, ilman suurempaa johtajaa, ja kaupungissa toiminee nykyisin useita pienempiä rikollisryhmiä ilman erityisempää yhteistyötä.


Muutamia henkilöitä ja ryhmiä, joita on aikanaan arveltu ja epäilty rikollispomo "Haukan" alaisiksi.

-Natasha, huonomaineinen nainen, RIP, kuoli keskikesällä 464.
-Isomäen veljekset, pahamaineinen rosvokolmikko, RIP, kuolivat keskikesällä 464.
-Tuomo Kaprukki, myös nimellä "Viiltäjä" tunnettu murhamies, RIP, kuoli syksyllä 466.
-"Suomurajalaiset kauppiaat", keskikesällä 467 kuollut varasjoukko. (RIP)

-Jotkut kaupungin syrjäkujilla kulkevat huhut kertovat myös sellaisia kutsumanimiä omanneista "Haukan" alipomoista kuin "Viiksi", "Kerjäläisprinssi" ja "Orvontekijä", mutta sen kummemmin tietoa tällaisista henkilöistä ja juttujen todenperäisyydestä ei ole. Jos tällaisia henkilöitä on olemassa, nämä pitänevät matalaa profiilia, elleivät sitten kuolleet tai karanneet "Haukan" muassa.